Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Skinhed

29. 02. 2004
1
0
2103
Autor
hnidopich

Nechapu je, a proto je ani nemuzu mit rad

Skinhed

 

Boxer v pesti,

v pesti sila,

za celem jen nenavist

a vic nic


Dr_Mephisto
17. 03. 2004
Dát tip
Výplod nic moc. Ale k dotazu. Co mají společného? 1. Tak tedy. Neonacisti a Skinheadi už sami o sobě nemají společného nic. 2. Další věcí je to, že po několika letech se Skinheads opět rozvrstvili. Nejblíže k původní myšlence jsou tradicionalisti a vlastenci, snad jen s tím rozdílem, že v dnešní době se k hnutí Skinheads nehlásí jen dělnická třída, ale i hodně středoškolsky a vysokoškolsky vzdělaných lidí. Jsou to většinou lidé se zájmem o vlast. Což je pochopitelné, protože i v rozkvětu hnutí (rok 1969), byli skinheadi vlastenečtí. Byli zásadně proti tehdejší přistěhovalecké politice. - Připravovala je o práci a peníze. Proto jsou vlastenečtí skins podporování lidmi, kteří nechtějí zničit naši republiku, jako naše "post"komunistická vláda. 3. Bohužel neonacističtí Boneheads jsou médii zvýrazňováni, protože se jim hodí do jejich nekorektních reportáží. Media totiž nestojí i vizi Skinheadů, kteří jsou řádnými občany a proto pak také lidé mají představu, že Skins jsou jen hitlerovští fanatici. To je asi tak v krátkosti. Bylo by to na delší debatu a je toho opravdu hodně, aby to člověk plně pochopil.

hnidopich
29. 02. 2004
Dát tip
O duvodech a okolnostech vzniku hnuti skinhead neco malo vim, mozna i o malo vic nez-li prumerny vyholenec. Ale pri pohledu na tu chasku ubozaku, co nedokaze nic jineho krome vypiti vetsiho mnozstvi alkoholu nasledovaneho "ferovou" rvackou 1:10 v jejich prospech, se mi uz nechce ani zvracet. Je to smutne. Vysvetlili byste mi, co maji nasi soucasni domaci skini a neonaciste spolecneho se skinheadskymi originaly z americkych sedmdesatych let?

_Grim
29. 02. 2004
Dát tip
smutná realita:-(

papouch
29. 02. 2004
Dát tip
hnidop.: nic, nic nemají společného .. mne ale točí, že mají podporu naší zkorumpované policie... ééch, pustil jsem se do polemiky, do které jsem se pouštět nechtěl ... to je tím, že i my, papoušci, se občas naserrreme... :-)))

Gerzon
29. 02. 2004
Dát tip
T* Jak na hlavě, tak v hlavě. Skini jsou esencí těch sil, které chtějí řešit složité společenské vztahy jednoduchými prostředky. Jenže ono to tak nejde. Nejsou sami, v poslední době to předvádí i šéf lidovců - jde za laciným zislem volebních hlasů. A policie, ta má respekt z každého, koho se bojí. Nehledě na mentální spřízněnost - i zelené mozky si stejně jako skini myslí, že drogy nebo rasismus se dají zvládnout pendrekem.

Dero
29. 02. 2004
Dát tip
s_b: Blbůstka ... původně jsem se chtěl taky pustit do polemiky ...

Dero
29. 02. 2004
Dát tip
s_b: Přesně tak ... :o) No co ...okolnostích je slovo téměř jako jakékoliv jiné ... také má právo na život. :o)

Dero
29. 02. 2004
Dát tip
s_b: To Tě šlechtí .. :o)

Dero
29. 02. 2004
Dát tip
avi

Dero
28. 02. 2004
Dát tip
Hmm ... nebýt to blbůstka ...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru