Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Balada o Johance

02. 03. 2004
3
0
2180
Autor
Ateh

Na stromě oprátka

a už se šeří...

Na dřevech Johanka,

křičí a hoří...

 

Pro srdce tvrdosti,

pro nic, však brečím.

Všechno jen z hlouposti,

před vámi klečím.

 

A ona naříká

ovšem ne nahlas,

chuděrka malinká,

zemřela pro vás!

 

Já klečím pod stromem

a vítr fouká,

procházím zázrakem

a život kouká.

 

Kouká, však neprosí,

snaží se chápat,

vinu už nenosím...

světem tápat.

 

To už mě nebaví

odsouzen bývat,

oprátka pohladí,

začne se stmívat.

 

A oči krvavý

začínaj křičet,

život je bolavý,

neumí brečet!

 


Beezer
24. 08. 2004
Dát tip
No. Občas nevím. Ale některý momentky fakt skvělý! Je z toho cítit cit pro slova, ale občas se to samo trošilinku shodí. Nejdřív sem se lekl toho koukajícího života, ale s následující slokou to najednou šlo, takže snad i bez výtky :-) Ale jako celek to na mě působí hezky. Myslím, že by se to dalo trošku upravit, ale to já ze zásady nerad :-) Každopádně - hezký!

Babetka
04. 06. 2004
Dát tip
No, někdy by možná bylo lepší, kdybych to rovnou vyhodila. :-) Jinak jsem ráda, že jsi mi přiznal ten dobrej skutek, bude se mi teď lehčeji žít. :-)

Ateh
03. 05. 2004
Dát tip
johanne-Každopádně díky za kritiku, abych to nějak obhájil: -ten konec je právě to dovršní v tomhle jde o ztotožňování a proto je ten konec dalo by se říct pro obě postavy stejný. -Odsouzen bývat, je to jako ne pořád, nýbrž většinou, proto je tam bývat a ne být(nebylo úmyslem kvůli rýmu) Jinak díky

Ateh
03. 05. 2004
Dát tip
Babetka-ještě že to nejdříve dáváš na písmáka!!! A s tím dobrým skutkem, no, no, nevim.....ale jo:-))

johanne
19. 04. 2004
Dát tip
ten konec - poslední sloka - je trochu ústup ze slávy předchozích veršů... moc se mi to nelíbí "odsouzen bývat"... moc to nesedí, chápu, že je to kvůli rýmu, ale být by fakt bylo lepší zbytek docela fajn, myšlenkově líbí moc moc, takže t*

Babetka
16. 03. 2004
Dát tip
Tak já se přidám do debaty. Nezastírám, že se mi pár věcí nelíbí (něco mi tam malinko drhne, ale jen malinko :-) ), ale nápad je super! A když k tomu přidám, že su taky z Moravy :-) , tak prostě dávám tipík.

Ateh
16. 03. 2004
Dát tip
:-) Mě se to nelíbí skoro celý,ale je to pro mě určitý ztotožňování,co se pocitu týče. Ale opětovně-díky,sem potěšen

Babetka
16. 03. 2004
Dát tip
Tak ten pocit znám - něco napíšu a pak mi přijde úplně strašný, nejradši bych to zahodila. Ale pak to radši dám na Písmáka, ať znám názor jiných (hlavně anonymních) kritiků. A teprve pak to kdyžtak vyhodím. :-) Jinak jsem ráda, že jsem tě potěšila, zas mám jeden dobrý skutek k dobru. :-))

Lovecraft
05. 03. 2004
Dát tip
Už jsme si o tomto dílo popovídali hodněkrát...!!! Nemám co dodat. (snad jen že tip).*

Sakurka
04. 03. 2004
Dát tip
ty jsi taky z Moravy?:) teda to je příjemně milé překvapení:-) toš to abysme si na to připili ne?:-) ještě se mi to Koukám nakonec začne líbít:-)

Ateh
04. 03. 2004
Dát tip
Ty asi nebudeš moc zásadovej človíček co?:-) A navíc bys tím ztratila objektivní úsudek,to by bylo škoda. Připíjím,zrovna minerálkou(bohužel-zatim):)

Sakurka
03. 03. 2004
Dát tip
není to špatné ale mám pár výtek.... nelíbí se mi to brečím-dala bych tam plakat,přijde mi to takové jemnější.... chuděrka malinká.....hm zvolila bych zde asi spíš něco jiného,tohle mi tam nesedí.... a to kouká.....taky ne ale když tyhle drobnosti pominu i ten pražský dialekt,který mi rve oči tak si myslím,že celkově to není špatné! musím kladně ohodnotit zajímavou myšlenku!

Ateh
03. 03. 2004
Dát tip
Každopádně-díky...i když si mě nepotěšila tím dialektem z "praglu". Brečím-Klečím,alternativa by byla těžká... Pláču???Ostatně,třeba po tom stromě skáču. A u chuděrky-Infantilní to je záměrně záměrně. Dikec

Sakurka
03. 03. 2004
Dát tip
no to víš,já jsem holt moravák:-) máš pravdu,ale mě se to brečím prostě....nelíbí,ale to je jen můj osobní pocit a ta chuděrka....není zas tak špatná:-) nemáš zač děkovat,když jsem tě nepotěšila to já ti dík za hezké počteníčko:-)

Ateh
03. 03. 2004
Dát tip
Zase si potěšila kritikou,ja su taky moravák a nemůžu za to že ti to připadne v takovym dialektu.-Nedělam to schválně:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru