Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Síla očí:)

03. 03. 2004
1
0
1292
Autor
Laila

nehleďte na chyby.....stejně je to blbost, taková menší fraška

 

Tak sem se zase jednou rozhodla zavítat do Prahy. S kamarádkou jsme se prošli po obchodech a nakonec jsme se snažili v programu kin najít nějaký pěkný film. Avšak jelikož vše co za něco stálo jsme buď prošvihly nebo to už viděli, tak nakonec naše volba padla na fantasticko-dobrodružný filmu Síla očí. Nevěděli jsme co očekávat, tak jsme se pohodlně usadily a komentovaly příchozí. Do sálu vchází různé postavičky, matka s dvěma ječícími dětmi, dva staříci a nakonec skupinka nějakých novodobých hippie. Ačkoliv nebyla návštěvnost zrovna veliká a ani nemusím žádné přehnané sci-fi, nijak nás to neodradilo a nechaly jsme se unášet  dějem.

            Pojednával o napadení planety mimozemskou civilizací, říkali si Argorni. Při vzpomínce na jejich černé kápě bez těla a tváří, jako by byly plněny samotným vzduchem,  mi není zrovna dobře po těle. Říkali cosi ve smyslu, že jsme zkažené chemicky zpracované bytosti, které zamořují vesmír, a že je třeba naše stavy omezit………no zkrátka chvílemi mi to přišlo jako typická americká „kovbojka“ avšak kdykoliv nás uhranuly jejich rudé oči, které pod kápí skrývali, ihned jsem zase ztuhla a zabořila se hlouběji do sedadla.

            Měli odlišnou kulturu, pojídali lidi a pořádali otřesné krvavé rituály. Filmové zpracování bylo opravdu autentické a tak sem si pod rouškou strachu ani neuvědomila že film  asi před dvěma minutami skončil. Cestou ze sálu jsem se od kamarádky dověděla, že nakonec ovládli celou planetu a že brzo přijdou k nám, bla bla……však to znáte, už sem se tomu zase jen smála. Chtěla si ještě odskočit, tak sem na ni čekala u reklamního transparentu, který byl právě na tento film. Byl na něm  Argorn se svýma typickýma rudýma očima a držel v náručí bezvládná lidská těla. Znala jsem ten popis už úplně nazpamět, protože Katka byla na záchodě už hezkých 10 minut. Po delší chvíli sem  se rozhodla dojít si pro ní a dát jí co proto. Otevřela jsem dveře vedoucí do místnosti s umyvadly, všude hrobové ticho až mě zamrazilo. Volala sem na ní, ale nikdo se neozýval. Opatrně jsem pootevřela dveře na toalety a v tu ránu sem ji spatřila! Ležela na zemi, celá od krve a přes hlavu černý hábit. Byla mrtvá, ležela tam, bílá jako kámen.

             Když sem se z toho vzpamatovala, musela jsem vše vysvětlit policii. Měli miliony otázek a mně bylo po každé z nich hůř a hůř. Chtěli vědět úplné detaily až jsme se dostaly k tomu  na jakém filmu jsme byly. Když jsem řekla název i číslo sálu:13 a sedadel: 45;46, šli se na cosi zeptat k pokladně. Po úmorném čekaní se vrátili sdělit mi nepochopitelnou zprávu. Takový film tu prý nikdy nedávali a sál číslo třináct tu sice je, ale je měsíc před dokončením rekonstrukce a tedy je stále zavřený. Nic jsem nechápala, otočila jsem se abych jim ukázala propagační transparent, ale kde nic, tu nic. Jakoby se do země propadl. 
unstable
29. 04. 2004
Dát tip
já ti to pak celý doilustruju a můžeš vydávat:-))

Laila
05. 03. 2004
Dát tip
možná:) díky

Craerassy
03. 03. 2004
Dát tip
Tyyy jooo...napínavý....moooc prima...bude dvojka????:-) tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru