Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Obr a elf

09. 03. 2004
1
1
1345
Autor
Burnin

Na vojně jsem se hodně nudil, ne že by nebylo co dělat, ale chyběla mi nějaká zábava. Tato povídka vyšla z jedné hodně odporně se protahující služby dozorčího. Jediný moje štěstí bylo, že jsem ji dopsal dřív než jsem usnul, protože držet tužku a usínat není zrovna nejlepší nápad.

Kopyta koně dopadaly na zem v pravidelném rytmu ještě neobjeveného blues. Les zpíval píseň založenou na praskotu větví v příjemném vánku a ševelení jehličí.
Jeho jezdec se snažil spát, ale jak už to bývá, vždy, když začal zabírat jej kůň probudil nějakým skokem, nebo trhnutím.
Znovu vyrušen z pokusu usnout se zadíval k blízkým horám. Po jejich úbočí kráčela postava. Elf nemusel ani příliš namáhat zrak, aby rozpoznal obra. V kůži z nějakého chlupatého tvora přeskakoval po kamenech velikosti domu nějakého zámožnějšího obchodníka. Na hrudi se mu houpaly tři kly mamutů, které v jeho případě byly drobným doplňkem.
Elf pomalu seskočil z koně, z pouzdra u sedla vytáhl luk a přes rameno si přehodil toulec s šípy. Obr vkročil do lesa. No spíše začal šlapat po vzrostlých stromech a za hlomozu praskajícího dřeva zanechával za sebou paseku o nemalých rozměrech. Elf vykročil obrovy vstříc a mrazivě se při tom usmíval, vědom si své intelektuální převahy.
Obr se zastavil. Elf mírně zvedl hlavu, aby mu lépe viděl na opasek z kůže.
„Jdu zabít elfa!“ řekl obr inteligentně?
„Kterého?“položil mu elf otázku. Vzhledem k obrově velikým rozměrům byla jeho inteligence v nepřímé úměře. Proto začal Obr hloubat nad otázkou a posléze nad odpovědí tak dlouho, že by si během té doby dovedl znalý cestovatel ulovit jídlo, odsedlat koně a ještě se pohodlně najíst. Elf to stihl celkem bez problémů a ještě si stačil schrupnout.
„Tebe!?“ řekl obr nejistě.
„Proč?“ řekl elf a pokračoval v rozečtené knize, které se říká spánek.
Obr mezitím stál a přemýšlel.?Přičemž si strkal prst do nosu, do uší a do pusy (ten samý prst).
„On vést zprávu.“
Elf mírně znuděný, že strávil celý den rozhovorem s obrem se přiznal, že o nějaké takové zprávě ví a veze ji.
Obr se rozmáchl Svým kyjem, který byl zhotovený přírodou z jednoho kusu kamene a před nímž by měly úctu i značně veliké armády králů, a…
Elf vypustil šíp. Ten prořízl obrovo srdce. Dalším tepem se podařilo obrovu srdci vyprázdnit dostatečné množství krve aby jej připravila o minimální dávku krve, která byla potřeba k životu. Pod vodopádem krve stál klidně elf se vzdvyženým paraplítkem a čekal až se to přežene. Pak obut ve vysokých botech opustil nové jezero s rudou krví a nový kopec, který od těch dob nesl jméno obrův konec. KONEC…


1 názor

Tak u tohohle jsem se vážně zasmál, skvělý! *


johanne
08. 06. 2004
Dát tip
já jsem to četla... jenže čtu vždycky off-line... musím najít, kam sem si uložila ty kritiky :o))... určitě se jich dočkáš :)

Burnin
07. 06. 2004
Dát tip
Jo, složitějčí delší a obsahověji plnější se na písmáka psát nedají...Viz moje Loď Draků, copak to vůbec někdo přečetl.

johanne
29. 05. 2004
Dát tip
no tak jo, pokud vezmu v úvahu okolnosti vzniku, snad, ale proč pak tedy hlubší kritika? je to dost slabé, jednoduchý jak po jazykové a gramatické stránce, tak obsahově

Burnin
11. 03. 2004
Dát tip
Diť říkám že jsem na vojně mlátil špalek, tak jaký vyspání?

Drago
09. 03. 2004
Dát tip
zajímavé, Jiřiku... Ses asi opravdu hodně nudil, co? :o)

papouch
09. 03. 2004
Dát tip
Je to slabé, místy nepříliš jasné. Připadá mi, že autor je "nevypsaný", jazyk povídky je poněkud kostrabatý.

(G)eorge
09. 03. 2004
Dát tip
no to je konec

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru