Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Čtvrteční glosa, 11. března 2004

10. 03. 2004
0
0
1149
Autor
glosator

11. 03. 2004

 

            Vláda nedokázala prosadit roční práci na deregulaci nájemného. Ceny bytů tedy nebudou zatím růst. Toto je velká prohra vládní koalice. Nešlo totiž o hlasování poslanců Vrbíka a Bielesze, ale o nepřítomnost jiných koaličních poslanců, kteří v tu chvíli jsou nebo byli na služebních cestách. Poslanci opozice, především pak strana ODS odmítla chybějící poslance "vypárovat" a myslím, že udělala dobře. Už jsem tady o problému "párování" mluvil dříve, tak se k němu nebudu vracet. Špidla, ať si stěžuje na to, že to bylo nefér, ale já si nepamatuji co bylo od Špidly fér pro opoziční poslance.

 

            Železný a jeho spor s PPF roste opět do krutých soubojů. Železný se ohání svými 60% podílu na licenci k vysílání Novy a PPF zase smlouvami, které podle nich odporují nynějším krokům Železného, kterých se předtím zavázal nečinit. Co se stane, až se Železný vrátí ze zahraničí nikdo neví a trofnu si říct, že nová Nova nebude. Mimochodem navíc se PPF naštvala a požaduje po Železném miliardu, kterou za něj zaplatila CME. Výsledek bude nesporně zajímavý.

 

            Vladimír Mečiar dostal pokutu od předsedy slovenského parlamentu pro svou častou nepřítomnost na jednáních bez omluvy. Mečiar tak přijde o 70.000 ,- SK. Myslím si, dobrý krok od předsedy. Je to první takto potrestaný poslanec. Obávám se, že to Mečiara stejně až tak bolet nebude. Tak by to mohlo fungovat i u nás.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru