Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dopisy toho dne

26. 03. 2004
2
0
3451
Autor
Aaria

Ráno bylo jiné. Jako každé ráno. Už týden jsem cítila, že mi něco chybí, jen jsem neuměla to NĚCO  pojmenovat.

Cítila jsem, že kus mě chybí. Neuvědomovala jsem si, že jsem touhu po tom kusu skládanky vyslovila minulý večer. Vnímala jsem vše kolem mne, jen intenzita se vytratila.

Klidný Mussorgsky hrál svoji skladbu.

 

„Jsem smířená. Chtěla bych vidět tu, co s ním chodí nebo bude chodit.“

 

Den byl šedivý a já cítila jeho krásu ve své zvláštnosti. Havraní zpěv mne doprovázel na mé cestě a ve vzduchu bylo to, k čemu jsem se blížila. Smířená, klidná a lehce otupělá ránem. Vzduch byl vlhký, čerstvý.

S kouzelným Tchaikovskym přišel boj.

 

„Má bývalá chodí s tvým bývalým.“

 

Nával pocitu zmatku a smíchu nad symetrií oka-mžiků, která je mi tak známá a vždy, když na ni jen lehce pozapomenu, vynoří se. Přes šedivou oblohu se přehnal uragán jasu. Den se rozsvítil, zteplal každý jeho chladný moment a já se nadechla CELÁ. Plná radosti, smíchu a zájmu. Plná emocí. Krásných emocí k bytosti, která je mi tak blízká a nádherně vzdálená. K bytosti, která mi dala tak mnoho a vzala si tolik, co unesla.

Mystické piáno Rachmanina projíždělo celým tělem.

 

„Miluji Tě. Miluji Tě a proto jsme se rozešli. Ta láska, co cítím, se nedá vyjádřit slovy. Není to láska s velkým L. Je to vesmír. Svět čistý a krásný svou nahotou.“

 

Paganini ochotně provázel do říše srdce.


Mám přání v Božím chrámu leč virtuální potkat Máři Magdalénu Mezitím potkám Andulku mezi tím počtem kritik od diváků Čarodějka mě očarovala... a taky mi učarovala zamračenost Díky za dotek, hvězdičko...

Andulka
01. 04. 2004
Dát tip
:-)

Usedám pobývám v domě Božím se modlím neumírej, Naděje raději zemru sám... a dovolím si i nechtít...

Aaria
27. 03. 2004
Dát tip
Usedám, sám v sobě pobývám, v klidu a tichu, v domě Božím... v těle modlím se. Neumírej, Naděje. Umřel bych v okamžiku tvé smrti, jsme jedno. O Chtít si mé srdce nemusí dovolovat. Chtít, přát si...to je to, co mne pohybuje.

Andulka
27. 03. 2004
Dát tip
Je to moc fajnove.....a ty vase poznamky pod dily taky..***

Parodií ochotně házel tam a sem Skončil však v galerii prázdných gest Léčebný ústav byl by namístě

Aaria
26. 03. 2004
Dát tip
Kouzelný.-)

Kouzelnější by byly tvé paprsky...

Aaria
26. 03. 2004
Dát tip
Kouzelnější jsou prosté věci.

Ano, asi tě nepřesvědčím. A bylo by to tak prosté...

Aaria
26. 03. 2004
Dát tip
Přesvědčit? Můžeš usednout, vzít si kolik chceš, být... se mnou, s tebou....v chrámě kam lidi přicházejí, jsou a odcházejí.... To není o přesvědčování...to je o Chtít ....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru