Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Schizofrenik

23. 08. 2000
0
0
1868
Autor
Eternal

Věčný a nezapomenutelný je výkřik strachu za úplňku.

Stěna se rozeřvala barevným vzorem a to ještě nebylo slunko za obzorem, když jsem slyšel ten hukot lebek, to maminka bila dítě na holý zadek. Dítě řvalo, vřískalo a křičelo, marně se bránilo rodičově síle, a pak ve mě hrklo zlomilo se ženě hrdlo. Tělo ubírá se k zemi, lebka po dlažbě se tříští krev z tepen proudem prýští červená šlápota smrti. Dítě leží v kaluži a pláče, matka na nasáklé rohoži chroptí. Tisknu ucho k bílé zdi. Kdosi cosi štípe na té dlažbě. Slyším cákot, tupý zvuk. Už ticho je, ani dětský hluk. Přistižen malující zvratkou zeď následně upoután bílým pánem v lůžko, marně jehla do tepny vjíždí můj mozek to stále vidí. Dvě torza na dlažbě s rajsou omáčkou, mozeček na cibulce se sekerovou polivkou a játrovou paštikou. Účinek drogy mě probudil... ale ta zeď... už nekřičí... však špinavá je... ale už se jen hloupě usmívá..
snad s rajskou omáčkou, Ete, ne ?? morbidní ano, když už, tak málo procítěné.. /a.p. schíza a fet ? nereálná kombinace / jako báseň je příliš levný.... ale nápad jooo, ten beru - ale k tomu už jsem mluvila :-)) když už, tak už.... když sex tak se vším když schíza tak se vším /ale co k ní samo patří :-)/

Eternal
26. 05. 2001
Dát tip
Zde jsi nepochopila pointu.. nikdy jsem nepsal a nebudu psát o fetu!

clovrdik
27. 12. 2000
Dát tip
juj, to je brutálně morbidní, skoro jak Hnijící mrtvola od ? Baudleira ? ( tím si nejsem zcela jist ). Po básnické stránce - poslední řádek první sloky tahá za ucho, když už to má být teda rýmované. úvod ruhé sloky - no jo, U lavice dítě stálo ... zbytek - viz úvod mojí kritiky předposlední sloka : v čem jedeš ? :-)

Eternal
27. 12. 2000
Dát tip
Clovrdik, právě ta poslední věta má tahat za ucho a možná i za víc.. ble mě je z toho taky zle když si to čtu. Jako bych to nepsal já, přitom si pamatuju co jsem u toho cítil. Nevím kde se to v mé hlavě vzalo. Jojo u lavice dítě stálo, zplná hrdlá chroptilo :o) Clovrdik, sjetý mám jen gumy u auta a koksem topím :o)

Sarken
05. 09. 2000
Dát tip
Brr morbido!

Merle
24. 08. 2000
Dát tip
Eternal: nehodím se pro bílou, ale s temnotou budu bojovat, jak to jen zvládnu, a nemůžu si dovolit prohrát...

Laďa
23. 08. 2000
Dát tip
Vzal sis k srdci, že tvoje humusácký verše za něco stojí? :-) No tak pokračuj. Možná to ještě vypiluješ.

Roy
23. 08. 2000
Dát tip
To byl trip . . . LSD, Koks, Herák, Vodka–Martini protřepat nemíchat (Bond, James Bond), prostě vše v jednom. Univerzální výrobce živých mrtvých.

Merle
23. 08. 2000
Dát tip
nic pro mě...

Eternal
23. 08. 2000
Dát tip
Laďo, myslíš že ty nehumusácký verše jsou lepší než tohle? Možná že bílá duše nemá na této zemi budoucnost dokud se nezvrhne.. je tohle počátek temnoty a nebo konec bílých budoucností? Royi, byla to pouze ubohá vzpomínka při sklence pramenité vody ze studánky. Merle, a dobře děláš :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru