Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Panika

03. 04. 2004
4
0
1455
Autor
Tygřík

Je mi 11 let.

Panika

 

Lidi zpanikařili a začali se rozutíkat. Lidé, co si mysleli, že je to jejich smrt. Milan jediný nezpanikařil, protože věděl, že se někdy stávají zázraky, a taky snad z toho, že se nebál smrti. On jediný si uvědomoval, že někdy umře, ať chce nebo nechce. Zatím se meteorit přiblížil k Zemi na 100 000 kilometrů. Milan se už díval na oblohu a vyhlížel svým kapesním dalekohledem ten "velkej šutr", který měl údajně zničit celý svět. V pouličním rozhlase hlásili, že už je ten meteorit jen 50000 km od Země a že se objeví na severu. Jako správný Kanaďan nikdy neztrácel naději. Protože se díval na jih, tak se rychle otočil na sever a tam viděl tmavou skvrnku a upřeně se na ni zadíval. Zvětšovala se. Nebylo nejmenších pochyb, že je to on. Najednou pocítil, že musí zachránit život svůj i životy jiných lidí. Upřeně se na tu skvrnu díval a v tom ta skvrnka vybuchla. Zazářilo oslepující bílé světlo a najednou se probíral v nemocnici. Hned k němu došel doktor a řekl mu, že byl ozářen gama zářením z gigantického výbuchu toho meteoritu, a že mu musí udělat testy, jestli mu dobře funguje mozek. Jediné, co si pamatoval, jak mu doktor říká, že ten meteorit pojmenovali Zázrak.

KONEC


Beepee
03. 04. 2004
Dát tip
Tohle by si zasloužilo klidně i delší zpracování, možná aspoň o trošku - a vymaž to slovo KONEC, hrozně ruší dojem ze čtení :) ..a piš piš, zase si přijdu něco přečíst :)

Empty
03. 04. 2004
Dát tip
Jojo, je to velmi velmi velmi stručné, určitě delší zpracování... Pokud ti je opravdu 11, pak máš dobrý základ, já v 11 ani nevěděl, co nějaká literatura je...

ondrech
03. 04. 2004
Dát tip
Konečně jsem potkal někoho, kdo chodí na písmáka a je mladší než já. K tomuto dílku bych nic nenamítal, jen to nemusí být tak odborný, že je to naprosto jedno, jestli je to 50000 nebo 100000 od Země. Nicméně tvoje část s tím rozhlasem je fakt dobrá, jakoby to jen potvrzovalo tu strašnost... mně se postapokaliptičnost líbí, takže jen dál. a taky je dobrý, že tam nemáš ani jednu chybu pravopisnou... jen piš.

psla
03. 04. 2004
Dát tip
Líbí se mi to, a jak tu psal Empty, určitě by to chtělo trochu rozpracovat. Dalo by se tam pohrát s pocity Milana (správný Kanaďan se ale asi Milan jmenovat nebude ;)) a trochu víc tam popsat tu paniku - ne ve smyslu nějakých úutěků lidí apod., ale spíš ve smyslu toho strachu uvnitř každého z nich. A ještě maličké šťouchnutí: "...začali se rozutíkat." - to mi zní trochu divně. "začali" se nedokonavý vid slovesa, "rozutíkat" je dokonavý - to by chtělo poladit. Ale pokračuj, ve svém věku máš ještě všechno před sebou.

Kytiii
03. 04. 2004
Dát tip
bravo mladým talentům... jen tak dál...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru