Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

...,která název nemá.

05. 04. 2004
0
3
1188
Autor
CHIREN

Máme neustále chorobnou touhu něco pojmenovávat.Jednou se nám to vymstí! CHIREN (Nová Bible)

       Obrovské zvíře je Kosatka,

nádherné dílo přírody!

       Je jako černo-bílá lopatka,

kterou ničí lidské "nehody".


3 názory

myslím že to není nijak chorobná touha pojmenovávat věci nebo jevy kolem nás... často mívám z něčeho strach - ale konkrétnímu strachu se dá líp vzdorovat než tomu nepojmenovanýmu - bojíš se zubaře? to asi každej ale pomáhá nám - bolí mě zub - tak vím kam jít... ale jednou na mne při plavání v moři v noci padla hrozná hrůza - z ničeho nic a a já netušila čemu bych se měla vyhnout... jak se bránit... nebo noční můry - někdy mají sice konkrétní děj nebo něčí podobu - ale to se dá lehko zaplašit - ale ty co jen vzbudí v člověku strach a děs a zůstanou jako pocit, těch se zbavuje hůř... taky mě třeba děsí masky nebo kápě na hlavě... právě pro to neznámo a nepojmenovatelno... a k dílku jako takovýmu - název může přilákat nebo odradit čtenáře... já se s nima dřív trápila než sem přišla na to že je dobrý je "zabudovat" do dílka... udělat jeho nedílnou součástí a kosatky krásný sou - jen nevím co znamenají ty tvý verše, hlavně ten poslední mi uniká :o)

komedie
27. 11. 2006
Dát tip
hele :D docela mě bavíš,dělej diskuse :) to máš lepší než miniaturu,když stejně povídat chceš,nebo tak aspoň ty reakce vypadaj..

komedie
27. 11. 2006
Dát tip
hele :D docela mě bavíš,dělej diskuse :) to máš lepší než miniaturu,když stejně povídat chceš,nebo tak aspoň ty reakce vypadaj..

CHIREN
19. 05. 2004
Dát tip
Mělo by existovat nějaké Tabu.Jinak to šílené tempo všechno pohltí .....A lze se bavit i obecně,aby vyzněly ty nejkonkrétnější věci,zážitky,poznání.

Mikimys
16. 04. 2004
Dát tip
Proč myslíš? Jo a k tomu pojmenovávání: Ono je to těžké, protože to, co nepojmenuješ, neznáš, neexistuje to pro tebe. Věci kolem sebe poznáváš tím, že si je pojmenuješ. Dokud neznáš jméno, věc neexistuje. Proto musíme pomenovávat, protože poznáváme...

CHIREN
14. 04. 2004
Dát tip
Ne.Jsou to nejdokonalejší savci na této planetě.

linka
05. 04. 2004
Dát tip
coŽe?

sidonia
05. 04. 2004
Dát tip
heh, mazec, nebo..ne-e?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru