Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Na přehradě

07. 04. 2004
2
0
1032
Autor
ezra

 Na přehradě sedí skupinka Lidí kolem Ježíše. V Tichu zírají Muži na jeho povadlou Tvář. Ženy vzdychají a rejdí si Rukou pod šatama.
Ten nejmladší se najednou zvedne a začne přecházet sem a tam. Je citelná jeho Nervozita. "Je to tu…." nesměle začne a bázlivě se rozhlíží po zasněných, zhnusených a toužících tvářích lidí Okolo. Ježíš zdvihne toužebně hlavu a se zalíbením si dlouze mladíka prohlíží. "Je to tu.." snaží se znova trochu posílen narůstajícím Vztekem. " .. takový antiseptický, mám chuť něco udělat… mám chuť udělat něco v tomhle odporně antiseptickým prostředí….." odmlčí se; lidé okolo se zvednou a shodí ho Dolů z přehrady. Nezbyde po něm ani Řev…                                           …Ježíš zase smutně svěsí vlasy


Empty
07. 08. 2004
Dát tip
Sleeping vynáší díla do háje či do nebes????:-)))))) Do nebes možná tak svá, ne? Jinak k dílu: Je to O.K., ale moc krátké. chtělo by to myšlenku řádně rozvést, trochu to rozepsat. Tohle není ani tak povídka, jako popis, sice zajímavé, ale jen situace...

Kytiii
13. 04. 2004
Dát tip
zajímavé - jistě... dobré? - ani za mák - můj názor (nejsem filozof, ale tohle není povídka) myšlenka - byla (možná)

Rowenna
07. 04. 2004
Dát tip
Myslím, že ano. Ten Ježíš je podle mě jen symbol - aby se zdůraznilo to zlo, které následuje po marném protestu. Zhmotnělé zlo - všude - i v těch "svatých" věcech. Marnost nadějí a vzpour. Takhle to vnímám. Myslím, že se to povedlo. Je to působivý obrázek. Možná trochu nejasně vykreslený, ale působivý.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru