Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

blazen 1

08. 04. 2004
0
0
1114
Autor
neraK

asi toho bude vic...

Venku mrzlo, ale sníh nepadal. Seděla venku jen v tričku a kouřila, jako by to měla být poslední cigareta. Pak si třesoucí rukou zapálila další.

Její tělo se třáslo zimou, ale zdálo se, jako by chlad necítila. Možná se ho snažila necítit.

Ruce už měla celé červené, oči opuchlé a omrzlé od toho, jak plakala.

Tuhle cigaretu kouřila klidněji.

Chtěla ji típnout a pozorovala svou levou ruku, jako by ji snad chtěla zadusit o dlaň. Ale rozmyslela si to a nedopalek odhodila. Sáhla vedle sebe, kde měla otcův nůž. Vytáhla ho z pouzdra a zase začala svůj krvavý rituál.

Když měla pořezanou jednu dlaň, pokračovala na druhé, jako vždycky. Teď sebou neměla obvaz, aby si dala ruce do pořádku. Vlastně právě proto ho nebrala.

Zase byla na dně, a tak se dívala, jak krev z jejích dlaní skapává do bílého sněhu.

V úplňku krev viděla velmi dobře, ale zle se jí z toho neudělalo. Právě naopak, líbilo se jí to, dávalo jí to pocit svobody.

Zvláštní, cítila se nesvázaná pouze v takových chvílích.

Už neplakala. Zase se chvíli dívala na to, jak krev skapává do sněhu, když uslyšela JEJÍ křik. Chtěla po ní, aby se vrátila domů a to okamžitě.

Podívala se k domovu. Její pohled byl bázlivý, utrápený a plný odporu k tomu aby se vrátila.

Zatřásla se zimou. Teprve teď ji pocítila.

Sáhla po krabičce a zapálila si další. Než ji dokouřila slyšela JI ještě několikrát. Ani jednou jí neodpověděla, protože JI odpověď stejně nezajímala. ONA nečekala na odpovědi, chtěla jen splnění jejího příkazu.

Když dokouřila, vzala nůž a podívala se k domovu. Přemýšlela, jestli má vůbec smysl se vracet. Celou cestu domů o tom uvažovala.

To zima ji zahnala do domu. ONA už stála ve dveřích.

„Kouřila jsi?“ vyštěkla na ni.

„Kouřila.“ Dostala velkou ránu, která ji odhodila na zeď.

„Zmiz mi z očí. Táhni do svého pokoje a počkej na trest!“

Nevydala ani hlásku. Sesbírala se ze země a šla do koupelny.

Naštěstí ji neviděla, jinak by si ruce zavázat nemohla. Krev už byla většinou zaschlá, tak si umyla ruce a zavázala je.

Když přišla konečně do pokoje, pečlivě schovala nůž a lehla si na postel. Podívala se do stropu a zašeptala: „Kolikrát ještě?“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


neraK
11. 04. 2004
Dát tip
Nemo:ver ze nemela:)prazde to rozhodne neni. Dekuji, pochopil jsi to:)

neraK
11. 04. 2004
Dát tip
Parricida: i tobe dekuji. Nehledam fanousky, hledam lidi, kteri to pochopi.A ty jsi to pochopila. Zozuzleni neni, je to jen cast pribehu, chybi drama, zapletka, zde je jen cast, kdy si ma postava ulevuje od bolesti psychicke bolesti fyzickou. tak jsi me privedla na myslenku, ze je to asi tezko pochopitelne. Bude toho vic...dekuji Ti za Tvou kritiku.

Miki
09. 04. 2004
Dát tip
Ani mne jsi neoslovil. Chce to asi víc číst. ... a psát a psát, třeba i do šuplíku :-))).

sicco
09. 04. 2004
Dát tip
přidám se k názoru, že je to vlastně o ničom,

neraK
09. 04. 2004
Dát tip
sleeping_beauty: posledni cigareta...nechtelo se mi to rozepisovat, ale kdyz bys mela kourit posledni cigaretu, v takove nalade, jako ma postava, tak je to rychle, poradne, z hluboka, v depresi, tak prudce a tak moc do sebe natahujes ten kour, az te to nuti kaslat, vlastne se ani nenadechnes normalniho vzduchu....asi tak nejak... dalsi vec, s sebou/sebou, vim, proste to nerada pisu, tot vse.. ONA a JI, neni to kvuli tomu, ze by tu nekdo byl slepy, nebo nechapavy, pisu to proto, ze ma postava JI nema rada, ONA ji ublizuje, a kdo ONA je nebude nikdy receno, tak proto. Jen chci, aby ONA byla odlisena od me postavy a delam to takhle. nevim,co jsi presne myslela tim "efektem", ale videla jsi nekdy skapavat krev na bily snih?za uplnku? neslo mi o to nekoho tim vydesit, nebo sokovat, slo mi o to, aby byla pochopena jeji bolest a o to, jak ji uklidnuje, kdyz se sama zranuje, jak ji uklidnuje, kdyz se diva na to jak krvaci, o to ze z ni ta bolest psychycka vyprchava timto zpusobem jinak dekuji

Dero
08. 04. 2004
Dát tip
Nebudu hlouběji kritizovat. U takových povídek to dost dobře nejde. Je to prostě hodně, hodně smutné a útrpné ... slova na tom asi nic nezmění ... o to méně ta moje.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru