Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Lidský charakter

19. 04. 2004
0
0
1514
Autor
Veritas

 

Lidský charakter je záhadný. Od začátku věku se jej snažíme pochopit a leckdy marně. To co víme se snadno ztratí pod nánosem toho co nevíme. Představte si, že lidské charaktery jsou jako balíčky s modelínou, na začátku jeden dostanete a pak jen mícháte a mícháte. Přidáváte barvy a snažíte se získat něco…

 

Stejně jako je velký rozdíl mezi geometrickými tvary, tak stejně velký rozdíl můžeme nalézt mezi charaktery. Jeden je dokonale připravená koule, hýřící nespočtem barev. A další patvar jen ze žluté, vybledlé barvy.

 

Mám vlastní teorii ohledně těchto kousků modelíny. Každý z nás zná ten pocit, kdy pochopil to NĚCO, ale těsně před tím mu v tom něco zabrání. Já vím, co to je. Klíč, chybí nám ten klíč. Jediný a správný, který se nedá ničím nahradit. Je jednoduše dokonalý. Jaký má tvar? Netuším. Hranatý, kulatý, barevně vyvážený nebo jen z jedné barvy. To není důležité. Skutečným důvodem je proč jej hledáme, ten klíč nám odemkne to NĚCO. Co tam bude?

 

Jenom ten správný charakter, který byl zocelen a vykalen tím správným prostředím nám vytáhne tu záhadnou oblast našeho vědění, ke které zatím nemáme přístup. Je to jako, smíchejte modrou a žlutou a uválejte kostku. Jenže, která část charakteru je modrá, která je žlutá a jakou podobu má charakterová kostka?

 

Co myslíte vy? :)


Armand
20. 04. 2004
Dát tip
Jaká je tvá osobní představa NĚČEHO? Co je to co "tam" bude? Je pro tebe to NĚCO podstatou lidského charakteru? Chtělo by to vyjasnit pojmy, abychom si rozuměli. :)

Snad ano. avi někomu

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru