Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

tichá hudba

20. 04. 2004
4
0
2845

hledat, přemýšlet a žít

Teskné tóny prázdným pokojem se rozlínají,

            Hledají vlastní ozvěnu,

            Tak jako ty hledáš a poznáváš své přátele,

            Tak prázdné akordy tichou píseň pějí,

            Chtějí Ti dát zapomenout a ukázat co s křídly.

 


ajlla
26. 06. 2004
Dát tip
mně se to také líbí :o)*

Hermann
09. 05. 2004
Dát tip
Bomba........Záver ma dostal....Konečne nádej? hermann tip

Prokletí
05. 05. 2004
Dát tip
je to vážně lehčí než předchozí dvě... první řádek s přehozeným slovosledme je fuj, takhle přece nejde mluvit ani myslet. Též dle Besuholfa nechápu čáky na koncích veršů, kdyžpak dáš velká písmena na začátky. Možná by stálo za to ulehčit délkou jednotlivým veršům, říct jednu věc na víc řádcích. Případně vložit prázný řádek, aby si čtenář čtoucí v hlavě oddechl, čtoucí nahlas nadechl. Co říkáš na tohle? Teskné tóny se rozlínají prázdným pokojem, hledají vlastní ozvěnu. Tak jako ty hledáš a poznáváš své přátele, tak prázdné akordy tichou píseň pějí. Chtějí Ti dát zapomenout a ukázat co s křídly. Hm? ;o) m.

Seregil
05. 05. 2004
Dát tip
Už rozebrali jiní... Mě se to líbí... pěkně prolnuté s prologem... tipuji...

VenusHalley
23. 04. 2004
Dát tip
no, lepsi

Tahle se mi z tech prvnich 3 zatim lidi nejvice. Je vice tezkopadna a takova nenasilna. Idu cist dale, ju?

Besuhoff
21. 04. 2004
Dát tip
No nebyl by to šťoural Besuhoff, kdyby si odpustil "rozlínají" ...to znamená "šíří se línáním"? Jako že "nekvalitní hudba pouští chlupy do prostoru"? dobře, dobře.... nechci být zlý. Ujasni si a vmeť mi mi do tváře, že se mýlím nebo oprav. V poezii se to mnohdy nepočítá, ale tady je zřejmá nesmyslnost větné skladby. Rozvité souvětí, kde se věty rozvíjí úplně nelogicky. (netvrdím, že poezie musí být logická, ale..) Takhle postavená kompozice, musí(!!!!!!!!!!!!) mít pevnou strukturu, logickou posloupnost. a) při zachování textu: 1. jedna možnost je zrušit všechny čárky a tečku na koncích veršů. Tomu by odpovídala velká písmena na začátcích. 2. nebo... rozdělit souvětí na tři části. 1. souvětí (1,2), druhé souvětí (3,4) a samostatnou větu. (v tom případě bys dostala vynadáno za kombinaci "Tak jako ty... / Tak..." což je fuj každopádně. b) nebo to přepracovat textově k vnitřní logice. Takhle je jaksi myšlenka neucelená. Uniká. Cos chtěla říci?

sem ráda za každou kritiku, proto tu taky jsem. a opakování slova tak,,chápu jako anaforu. stejně dík za tvůj názor.

Dero
20. 04. 2004
Dát tip
No .. řekněme, že se lepšíš. ;o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru