Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Slunéčko sedmitečné

22. 04. 2004
7
0
6583
Autor
ondrech

jo. nevím, naivita není tak čistá, jak bych si přál.

 

Slunéčko sedmitečné

 

Dobrý den, jmenuji se slunéčko. Mám sedm teček, tak mi říkají sedmitečné. Mám tři tečky na jedné straně, tři na druhé, jedno mezi tím. Takže nemám žádnou tečku na zadečku jak pěje jedna písnička – Beruško, půjč mi jednu tečku, třeba tu, co máš na zadečku. A tak nejsem žádná půjčovna teček, jak by si někdo mohl o mně myslet – ani jednu bych vám nevěnovala. Dopadlo bych jak moje babička. Kdysi jsme měla my, slunéčka, jen šest teček. Pak ta moje babička půjčila druhému slunéčku jednu tečku a ty tečky, co babičce zbyly, se zbláznily, přešly v sebe, takže zůstaly jen dvě takový šmouhy, babička zežloutla a lidé jí začali říkat mandelinka. Pak si babička řekla, že bude jíst brambory. Tedy mezi náma, brambory jsou ještě horší, než shnilé mšice, takže fuj. Lidem to začalo vadit a dostala přízvisko bramborová. A proto vám nepůjčím ani jednu tečku.

Dále jsem vysazeno na jméno slunéčko, při nejhorším přežiju i sluníčko. Naprosto mě štve, když mi někdo řekne beruška. Pokud vím, beruška žije ve vodě, je to poněkud jiný živočišný druh a navíc je úplně v jiném rodě. Ona je v ženském, já ve středním. A já vodu nerado.

Velkou popularitu mi zařídili dva pánové – Ondřej Sekora a Jiří Suchý. Přestože o pravdivosti a tvrzení jími propagovaném lze s úspěchem pochybovat, lidé mě mají rádi kvůli nim, i když u pana Sekory nevím nevím. Pan Suchý mě použil ve své písničce Sluníčko, sluníčko… nebo tak nějak. Radí mi, abych popošlo maličko, protože když budu sedět u cesty, něco by mě mohlo zajet a to by bylo neštěstí. Pan Suchý mě má rád. Jen bych mělo výtku, protože já nedokážu sedět, ale je to skvělá písnička.

S panem Sekorou je to těžší. On ve své knížce Ferda mravenec napsal, že se do mne zamiloval nějakej Ferdinand mravenec a že mě svezl na kobylce, ale pak jsme se nějak nezkamarádili, protože mě nějak poplácal či co. Prostě je to zamotáno do nejvyšší míry, že se v tom samo nevyznám. Je tam spousta nesmyslů. Tak třeba já mšice pojídám, oni s nima spolupracují. Kdyby se o tom našem paktu dozvěděly, na mravence by se vykašlaly. A pak třeba kobylka. To jsem vidělo jednou a je to strašně splašený a čtyřikrát větší, než já. Pochybuju, že by to nějakej zamilovanej mraveneček zkrotil, natož, aby mě na tom vozil. A co mě nejvíc naštvalo, že mi tam říkaj beruška. Nicméně, dostalo mě to do podvědomí, byť ne tak jak bych chtělo.


ondrech
11. 11. 2004
Dát tip
to jo... háklivé slunéčko...:-)

Klokan
26. 07. 2004
Dát tip
Je to takový - suchý,co jinýho bych k tomu dodala?

ondrech
30. 05. 2004
Dát tip
mě zaujal popokatepetl. :-)

ondrech
29. 05. 2004
Dát tip
vesuvanko díky. Znáš etňanku?

vesuvanka
29. 05. 2004
Dát tip
Neznám, ale Etna mi také učarovala, stejně tak Stromboli a Vulcano... Vesuv jsem si zamilovala již ve svých šesti letech, když jsem ho poprvé uviděla na pohlednici...

vesuvanka
28. 05. 2004
Dát tip
avi

vesuvanka
16. 05. 2004
Dát tip
Se zájmem jsem si to přečetla, zajímavě zpracované, líbí se mi a dávám tip

ondrech
24. 04. 2004
Dát tip
Bereš to jako návrh, abych napsal novej díl makovce? ale co v něm bude, že jo. Ale já bych to nehnal třeba směrem lovestory, ale spíš ty hlášky apod. ale nechtěl bych dělat hvězdný války-nevědět, kdy s těma pokračováníma skončit.

sicco
24. 04. 2004
Dát tip
hmm umíš dobře rozvinout námět a pokud ti šlo jen o tu naivitu, tak se povedlo

ondrech
24. 04. 2004
Dát tip
jo, naivita byla hlavní záměr-

Black_Bart
24. 04. 2004
Dát tip
Líbí to se mně. Tak. Vlastně... Tip.

ondrech
24. 04. 2004
Dát tip
Tak díky.:)

ondrech
23. 04. 2004
Dát tip
myslíš si, že já děti mám?

Pro děti to podle mě není, protože ty dva poslední odstavce o Sekorovi a Suchym by jim nic neříkaly. Jako odpočinek je to v pohodě; takovej úlet z reality úplně někam jinam. Tip

Garcia
22. 04. 2004
Dát tip
:o) Moc krásné...možná spíš dětem? tip

romi
22. 04. 2004
Dát tip
Ano......letem světem hoď to dětem*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru