Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Balada plná nekonečných kruhů

31. 08. 2000
3
0
2613
Autor
Olí

Nejdřív miluje chvíli Lenku, v zápětí myslí na Helenku. Mockrát si splete Annu s Hanou než Daně řekne nashledanou. Ne, nepřehlédne Ivetu a líbal prý i Odetu. Chviličku žil i s Libuší a s Věstonickou Venuší alespoň sny prý se mu zdají a proto ráno volá Áji. Když stěhuje se za Gábinů už tajně myslí na Martinu. Povídá, jak je rád, že žije (a je u toho Patricie). Jen věřte, že je vážně frája: čtyřikrát Jana, dvakrát Kája... V šlépějích jeho teskně vyjí Jindřiška, Dobra s Amálií, Darina, Naďa... hejna holek a také sladký přítel Bolek. Když splete se a vzpomíná, nechybí nikdy Regína, Jolana, Lída, Andrea. Někde v té řadě jsem i já. Sbírá nás jako pohledy měst ve vzdálených státech. Je turista, jenž projíždí - kouká jen po plakátech, sem tam si strhne nejhezčí a do tašky ho stočí, aby pro kouzlo příběhu směl znovu přivřít oči. Archivuje si jízdenky (věří že platí zpátky), když do deníků zvěčňuje milenky - kamarádky. Říká, že chce žít takhle dál až do skonání světa anebo aspoň momentík, než skončí tahle věta. Pro všechny píše povídky a také texty písní hloupě je bere za bradu když umírají tísní z toho, kterou mu právě hrají a s jakou chtěl by být teď v ráji. Říká, že je tu pro radost. Život je hračka. Toť vše. Dost. Ne, nemá cenu nad tím plakat. Už se mi nechce z okna skákat. Bavit ho v noc i v dobu denní. Opakovat, že nad něj není. Zavírat oči, skládat ruce. Být zrnko písku na opuce. Být kytka, která slunce volá. Být jenom z něj a jinak zhola ničím neplnit vlastní svět. Stačí. Jdu k sobě zase zpět. Když natáhnu si záda v trávě zacuchá se mi vlasec v hlavě. Na jeho konci visí myš co hlodá: „Ty ho zachráníš!“ Něco mi samo zvedne ruce, teple se zatetelí srdce. Naděje jako chloupek tenká. Na jejím konci visí... Lenka! Nejdřív miluje chvíli Lenku, v zápětí myslí na Helenku...
Mahoney
10. 09. 2000
Dát tip
zajímavé, vtipné, chytré a líbí :-))

Stevenson
06. 09. 2000
Dát tip
Jo, je to dlouhe.. a mozna semotamo trochu cisnout..)) ale je to FAJN.. A ja si to stejne porad myslim, ze to zalamovani rukou, pak.. delaji rady, co merliku?))a TIP dam.

Merle
06. 09. 2000
Dát tip
Steven: normalni lide ne, ale lecktery basnik si rad obcas cvicne zalomi ;-)))

Merle
04. 09. 2000
Dát tip
dlouhé to opravdu trochu je... ale konec je hň hň hň... jo to hlodání (nenechte se)

Tadeáška
02. 09. 2000
Dát tip
Wolflink jo jo taky mám takovej nějakej pocit i když to v tý písničce-srágoře určitě tak fantasticky nepokračuje

suva
01. 09. 2000
Dát tip
Lenka nemiluje Jana, jinému její cit do klína padá. Tohohle Kainara zbožňuju, neb cele vystihuje trampoty lásky věčné. Možu si tipnout, že se v tom nepoznávají jenom Lenky.

Anonym
31. 08. 2000
Dát tip
Na takového jsem nenarazila, možná proto, že nejsem nejhezčí plakát. Každopádně se tenhle potůček slov brodil snadno a příjemně :-)

Wolfling
31. 08. 2000
Dát tip
Je to pěkný a konečně taky jednou někdo, kdo si váží rytmu. Jen bych řekl že ta úvodní část je moc dlouhá, ta jména brzo začnou nudit. A neviděl jsem ten nápad náhodou už v jedné písničce?

Olí
31. 08. 2000
Dát tip
Nevím jestli v písničce, ale něco podobného má Kainar - jmenuje se to Řetěz lásky věčné: Jan miluje Lenku. Miluje, miluje, nejí a bledne, trápí se celou noc, trápí se ve dne. Lenka, Lenka, Lenka,Lenka je láska má. Lenka miluje Jáchyma. Miluje, miluje, trápí se velice...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru