Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Čas

08. 05. 2004
0
0
875
Autor
bargie

“Chceš vědět, co se mi stalo?” Rozčileně jí řval do obličeje, “Tak se na to, sakra, podívej! Díky tvým stupidním nápadům mám auto na hadry!”

Jako obvykle přeháněl, znala ho, proto se úplně v klidu šla podívat před dům, kde stál jeho ojetý Peugeot s nabouraným předním blatníkem. Nechápala, proč na ni tolik řve kvůli škodě tak za pět tisíc. Klidně mu ty peníze dá, jestli je to pro něj takový problém.

Někteří chlapi jsou fakt nemožní. Jakmile se jedná o jejich miláčka, a tím miláčkem samozřejmě nikdy není jejich žena, partnerka nebo milenka, chovají se jako smyslů zbavení. Je snad auto jakýmsi symbolem jejich mužství, takže když se porouchá, poškodí se zároveň něco v jejich egu? Bylo by to jediné smysluplné vysvětlení jeho hysterického záchvatu.

Bydlí spolu už čtyři roky, znají se skoro šest, když nepočítá léto strávené na dětském táboře, kde se snažili působit jako oddíloví vedoucí. Tenkrát o sebe nezavadili pohledem.

Za ta léta k němu pociťovala střídavě šílenou lásku i odpor. Vadily jí jeho názory na politiku, samozřejmě že by vyřešil státní krizi během minuty, jen kdyby ho k tomu pustili, a věčná kritika čehokoliv, co udělal nebo řekl kdokoliv, kdo nepatřil mezi jeho oblíbence. Už několikrát sepisovala seznamy důvodů pro a proti, ale vždy je hned roztrhala a vyhodila do koše cestou do práce, aby je snad nenašel. Nebyla by schopná mu nic vysvětlit. V jeho světě bylo totiž všechno v naprostém pořádku. Ano, je pravda, že se téměř nehádali, neměli finanční problémy, protože si oba vybrali obory, které byly více než slušně ohodnoceny, a to i ve státě tak chudém jako je Česká republika. Ani ona, ani on netoužili po dítěti, tudíž neměli žádný důvod svůj vztah legalizovat. Navenek mezi nimi panovala vzácná souhra. Tak proč pořád uvažuje o tom, zda je skutečně ten pravý? Když si je oba představí za třicet let, jak spolu sedí před televizí, instinktivně se otřese. A to už přeci něco znamenat musí!

“Tak už se, prosím tě, uklidni,” skoro znechuceně se ho snaží dostat do normálu.

“Uklidni! Tobě se to řekne. Víš, co s tím bude lítání? Ale to tě samozřejmě vůbec nezajímá, viď? Že já blbec na to přistoupil!” Chrlí ze sebe s rychlostí, kterou by mu mohla závidět nejedna pavlačová bába.

“Jasně, to víš, že to nechápu. Pojď nahoru, já zavolám Láďovi, on má známého v servisu, třeba se na to podívá,” navrhuje a tlačí toho vzteklého chlapa ke dveřím, protože nestojí o to, sehrát sousedům divadlo.

Během chvilky je všechno dohodnuté, auto bude opravené do týdne. Už není co řešit, sedí tedy docela tiše na gauči a sledují televizi. Ani jednoho to nijak zvlášť nebaví, ale nejsou schopni se pohnout. On se tak trochu stydí, ona je naštvaná. V půl dvanácté vstanou a jdou si lehnout. V posteli se pokusí o usmíření. V sexu si vždycky nadmíru dobře rozuměli, takže by to neměl být problém. Vtom se ozve z parkoviště před oknem jakýsi šramot.

“Co to bylo?” Ptá se muž a běží k oknu. “To by tak scházelo, aby mi to auto ještě vykradli!”

V tu chvíli je jí jasné, co zítra po tolika letech konečně udělá.

 


dismorphia
08. 05. 2004
Dát tip
to je zatraceně mini miniatura..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru