Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Básničkám, které odcházejí do světa

01. 09. 2000
5
0
3075
Autor
Olí

je to báseň epicko lyrická, obyčajná

Ahoj, mý holky kukadlový. Sůl máte v koutkách, na rtu med. Někdo si s váma pár slov poví, jiným jste málo za pohled. Jedna jde hladce učesaná a druhá větrem rozvátá, třetí je čepýřivá vrána, čtvrtá zas všude chlupatá. Pátá jak kočka načinčaná - jen samá hračička a krám. Ať je to jak chce, jsem tu máma, tak křičím, že vás ráda mám. Snad jsem vás mohla kojit déle, víc hlídat krůčky, čárky, i, a nepropadat hyperbole. Třeba to tiskař opravý. Jen ať vám oči pořád svítí na cestě, která má jen tam. Snad ten žár čtenář trošku cítí. A zapřít vás - to nehodlám!
navážeč
19. 07. 2004
Dát tip
Jedno avi Hlavní matce z Písmáků... Docela roztomilá věcička... vůbec se mi líbí ty tvoje fórky s překlepkama... atd.

Rowenna
19. 07. 2004
Dát tip
Děkuji za avi - je to milá věc. Jen si nepřipadám jak matka básniček. :-)

navážeč
19. 07. 2004
Dát tip
Ne :)) to nemělo bejt matka básniček /ačkoli o silnym až mateřskym vztahu... no schválně bych ti zkusil na nějakou sahnout :))) / Ale neříkej, že mateřství obecně nejni tvoje velký Téma – – Tak tohle je jiný ... humorný. Mimochodem, pochodil jsem si po autorce, jestli máš ještě chvilku, podívej se třeba na některou povídánku. Třebas pro sukničkáře, jsou to milý texty... a dlouho jsem podobný nečet. Niajk spešl, ale dobře udělaný... a vlastně to milá jsi řekla ty ;))

Rowenna
19. 07. 2004
Dát tip
Tahle básnička se jmenuje: "Básničkám, které odcházejí do světa," tudíž předpokládám, že to je o mateřství básničkovém. :-) Děkuji za avi.

navážeč
19. 07. 2004
Dát tip
Je. Však aji v textu se to tak... ale zkrátka jiný mateřství... nebo jinej pohled na něj... jiný obsahy pojmu... či čo. A tak. Ale dobrý... víš co, pošlu ti krátkou zprávku... ne že bych tady předpokládal nějakej velkej provoz... nebo, že byzme zahltili diskuzi... nebo tak, ostatně už jsme si pověděli...

xpired
11. 09. 2000
Dát tip
Skvěle!

Mahoney
10. 09. 2000
Dát tip
roztomilé :-)) (jujky, taky slyšíte tu ozvěnu, je nějaká divná: ...milé... ...vtipné... ...píp... ...)

Anonym
07. 09. 2000
Dát tip
Neřekla bych, že tiskaři kdy co opravovali, spíš to byli vždycky víc korektoři, o kterých se málo ví, co všechno mohou s dílkem udělat!!

Bříza
05. 09. 2000
Dát tip
Nepropadej hyporbele :c) Ó pravý -tiskař- vše opraví ...

Merle
04. 09. 2000
Dát tip
zbytečně dobré...

Vandalka
01. 09. 2000
Dát tip
Čtenář cítí a kvituje. Řekla bych - roztomilé, kdybych ten výraz nebyla nesnášela. Ale fakt, myslím, že na svůj potěr můžeš být hrdá. A i když to tu nechci přetipovat a měla bych se krotit, myslím, že si to zaslouží i tohle tvoje děcko.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru