Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Povídánka pro sukničkáře

01. 09. 2000
5
0
1686
Autor
Olí

K povídánkám mě inspirovaly uspávanky Jana Skácela. Jsou pro děti, pomáhají jim uklidnit se a pomalu přejít do spánku. Karel Plíhal by řekl, že jsou to takové nic neřešící básně. Moje povídánky píšu jako hladítka pro dospělé, poněvadž je občas lepší pohladit se sám, než čekat, že to možná někdo udělá za vás.

Tři sukýnky a šest půlek navíc třikrát krásný důlek. A co ještě? Kdo to neví, smí se zeptat paní Evy. Eva zlého netuší, předá dotaz Venuši: „Víte, paní zkušená, co ten důlek znamená?“ Ta jen vzdychla: „Milé dítě...“ a už volá Afroditě. Teď se ty dvě potají na Pegasu hihňají.
Falka
07. 09. 2000
Dát tip
Nic neřešící báseň... no, ona řeší, jen nevyřešila :o)))) Plíhal by se taky smál, ty jeho neřešící jsou spíš dosmutna...

Stevenson
06. 09. 2000
Dát tip
)))))).. cas ani misto.. neni pro basnika panem, ze..)) a nahodou s tou pramati Evou.. se doplnuji docela hezky.. schazi panna Marie, ale ta by se s nima asi nechechtala..mozna Mari Magdalena.. ale libi se mi to.. hodne.. a tesim se na dalsi..)

Merle
04. 09. 2000
Dát tip
hň hň hň ;-))))) i pro mis

suva
01. 09. 2000
Dát tip
Afrodita s Venuší snad zasvětí Evu která zatím netuší co má za prodlevu

mis
01. 09. 2000
Dát tip
Olí je to tak hezký, že mi je stydno se hnidopišsky ptát, kolik,že osob se to tam hihňalo, dyž Venuše a Afrodité jsou římský a řecký název pro tutéž bohyni. Ale stejně si tipnu

Olí
01. 09. 2000
Dát tip
Dostalas'mě, to jsem fakt nevěděla. Olí

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru