Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

VESMÍRNÍ STRÁŽCI-5

14. 06. 2004
0
0
2049
Autor
fungus2

ČÁST PÁTÁ ZÁVĚREČNÁ

Fialové paprsky dopadly na stranu asteroidu,  ze kterého se všemi směry rozlétly jeho kusy. Aturian a Jan Novotný strnule hleděli na kusy asteroidu, které se po explozích vznášely prostorem a některé narazily na plášť jejich vesmírného plavidla, které se také  vznášelo a Aturian jej ručně ovládal.

„Zasáhli jsme je naplno!“ vykřikl Jan, který přes kusy asteroidu zahlédl záblesky na okanovské lodi, která se vzápětí rozpadla na kusy.

„Míří na nás obrovský kusanec!“ vyhrkl Aturian a pevně uchopil řízení, kterým mohl plavidlo jen natáčet do stran nebo nahoru či dolu. Oba přes sklo kabiny viděli velký kus asteroidu, který se k nim pozvolna přibližoval.

„Ten do nás vrazí!“ vyhrkl Jan.

„Natočím plavidlo co nejvíce do strany.“

  O chvíli později sledovali, jak se odlomený kus asteroidu stále k nim přibližuje, ale vznášející plavidlo natočil do strany v kolmé poloze a skoro celý úlomek asteroidu jim zmizel ze zorného pole. Pak však následoval jeho náraz do  spodní části plavidla. V několika vteřinách je náraz odhodil a oni se nacházeli hlavou vzhůru. Přitom se za nimi v místnosti objevilo několik bílých světelných sloupů.

„Kvasanové se k nám transportují!“ vykřikl Aturian, který pohotově otočil křeslo dozadu  a vytáhl svou zbraň. Díky helmám na hlavách viděli místnost, jako by byla osvětlena.

  V každém světelném sloupu se vzápětí objevila zhmotňující se postava. I Jan pohotově sáhl po zbraní a okamžitě vyslal modrý paprsek, který zasáhl skoro už zhmotnělou postavu. Ta se v záblesku rozprskla a kusy těla dopadly vzhledem k poloze plavidla na strop. Aturian rovněž zasáhl jednu z postav, která stačila vypálit jejich směrem žlutý paprsek. Ten zasáhl jeden monitor na řídícím panelu. V několika vteřinách se jim podařilo zasáhnout dalších pět postav, ale v dalších světelných sloupech se stačily postavy již zhmotnit.

„Rychle z křesel!“ vykřikl Jan a v mžiku se odpoutal, aby dopadl tělem na strop. Ve stejný okamžik bylo křeslo, kde před chvíli seděl,  zasaženo dvěma paprsky a v jeho opěradle se nadvakrát zablesklo. Hned v poloze ležmo vystřelil na dva od podlahy ke stropu padající Okany,  v jejichž těle se nalézali Kvasanové. Jím vystřelené paprsky je zasáhly, ale vzápětí ho  žlutý paprsek zasáhl do nohy.

  Aturian při přemísťování se ke stropu trefil jednoho, již zhmotnělého Okana,  a to přímo do hlavy, načež jeho bezhlavé tělo dopadlo bezvládně na strop. Hned poté se celé plavidlo otřáslo pod dalším nárazem velkého kusu asteroidu a ocitlo se zase v kolmé poloze, což mělo za následek, že jak oni, tak i jejich protivníci,  padali na stěnu řídící místnosti.

  Jan měl bolestí zkřivený obličej a bokem dopadl na stěnu. Postřehl, jak na něho padá jeden Okan. Na stěně se poodvalil a těsně vedle něho se objevil záblesk po zásahu žlutého paprsku. I on pohotově vystřelil a zasáhl protivníka do pravé horní končetiny,  ve které měl zbraň a poté do těla. Aturian ve stejný okamžik padal při stropu a pálil na dva Okany před sebou. Kolem jeho těla se těsně mihl žlutý paprsek, ale vzápětí zasáhl jednoho protivníka. Ten spadl na něho. Rychle ho před sebou přidržel. Druhý protivník na něho vypálil další paprsek, ale ten zasáhl tělo mrtvého Okana. Zpoza něho vystřelil a vedle něho dopadlo na stěnu bezvládné tělo.

  V místnosti se začalo pozvolna rozsvěcovat, jak energie se opět rozbíhala do všech systému plavidla. Oba se nacházeli na stěně mezi mrtvými těly a pomalu začali lézt k řídícímu panelu.

„Bolí to jako čert, ale je to povrchový,“ konstatoval Jan a hned si na zranění stříkal speciální spray.

„Měli jsme, jak ty říkáš,  z pekla štěstí, protože Kvasanové neměli takovou sílu , aby se přemístili do našich těl a věř tomu, že po určitou dobu může v jednom těle žít i víc Kvasanů,“ řekl Aturian.

„Brr! To je teda děsivá představa,  mít v sobě víc Kvasanů,“ mínil a rozhlédl se po řídící místnosti.

„Že to tady bude vypadat jako po boji,  by mě nikdy nenapadlo.“

„To víš,  služba u vesmírných strážců je dost riziková,“ řekl Aturian a obratně prolétl mezi asteroidy a plavidlo poté zmizelo ve vesmírné dálce.

                                                     KONEC

 

 


fungus2
16. 06. 2004
Dát tip
To potěší o)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru