Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Povodeň

08. 05. 2004
0
0
1273
Autor
Dovlatovka

Sedím ve vaně, plýtvám teplou vodou a ani za nic se mi nechce ven…

 

Nakonec zaklapnu zobáček baterie do vodorovné polohy, protože mi nic jiného nezbývá…

 

Kapky vlažné vody, které se rytmicky spouštějí ze špatně těsnícího kohoutku, nechávám dopadat na konečky prstů své ruky. Od palce po malíček a pomalu zpátky. Dopadají na maličkou prohlubeň mezi nehtem a vrcholkem každého z prstů. Jedna se vydá cestou přes bělavé nehty, pod kterými místy prosvítá narůžovělá pokožka, druhá stéká dolů po vnitřních polštářcích prstů. Každá si svobodně volí cestu, věrna pověsti nezvladatelného živlu, životodárného a smrtonosného zároveň…

 

Kapání ustává…

 

Z odtoku se ozve zlověstný zvuk…

 

Na mé tváři se objeví smutný úsměv. Ten, který pokaždé prozrazuje neúspěšnou snahu zakrýt skličující a nemohoucí průměrnost.


Dovlatovka
20. 05. 2004
Dát tip
Ještě něco k tomu odpadkovýmu koši. Kdybys chtěl přečíst celýho Písmáka, zabere ti to odhadem polovinu života. Nevím, jak se vyhnout tomu, aby se tady čas od času neobjevily "odpadky".

StvN
20. 05. 2004
Dát tip
Čas od času? Páni, ty jsi idealistka. Na dobré dílo tu narazím tak jednou za měsíc.

Dovlatovka
20. 05. 2004
Dát tip
Tak vidíš...:)

Dovlatovka
17. 05. 2004
Dát tip
Páni,abych se ti ještě nemusela omlouvat,že plýtváš kritikou na necenzurovanej odpad...Jinak odpodkový koš mám vedle stolu, ten je blíž než počítač. Jinak jsem to psala po povodních.

StvN
17. 05. 2004
Dát tip
Přesto ses mohla snažit víc.

StvN
15. 05. 2004
Dát tip
Nemohoucí průměrnost? Některá spojení se zkrátka nikdy nespojí. Asi vím, co jsi chtěla říct, ale nechápu proč tímto způsobem. Připadá mi, jako bys chtěl psát, ale byla unavená napsat něco pořádného. neber Písmák za odpadkový koš.

Miki
14. 05. 2004
Dát tip
Marně přemýšlím, co tím chtěl básník říct. Nějak to nesedí celé dohromady. Slibný začátek, poměrně laciný popis uprostřed a rádoby dramatický konec. Hmmm, takhle asi ne, tudy cesta nevede.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru