Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

PRVNÍ RÁNA

Výběr:
02. 09. 2000
9
0
6642
Autor
kirkov

"když se léta staré pohlednice s nadějí, že živých všech"

1,
A do prčic, do hajzlu, musim zejtra do školy a to mě má mrzet a tohle všechno mám omrzet, kvůli chlastu. Chlastu s tim zatracenym člověkem.
Tenkrát nám to šlo, šlo se vožrat a nemyslet. Šlo se vodchlípnout jako strup, sice ještě srostlej, ale nehtem to šlo. Šlo to odrejpnout se. Neznám proto začátek.

2,
Ale jakmile mi řek, že je těhotná, tak sem si řekl, "co tady dělá?"

3,
Byly to vzájemné peripetie a otočné plošiny divných pití, co k sobě nepasovaly a lidí co už tuplem byly na jiný koleji.
Průser byl, že nikdo nikdy nedřel a koneckonců ani nikdo z nás žádnej pořádnej průser neměl. To by nás jediný ospravedlňovalo, takhle až teď vím, že jediné slovo bylo-zhůvěřilost. Všemu, vůči rodinám, sobě i společnosti, ale ta se objevila až dlouho potom, při tom nešlo o nikoho.

4,
Naštěstí moje matka o tom neví a ani o ničem jiným neví, protože to je moje pomsta, naštěstí.

5,
Seděli sme oba na tom obrubníku, už bez zájmu o celý svět, což v tý době znamenalo vypít kolem sedmi piv a pár panáků k tomu.

6,
Nakonec dá se říct, že to byl jenom takovej srábek, nebyl moc velkej ani silnej, žádná hrana, jenom měl plnou hubu keců a vlasy vzádu na dečku, vepředu ofinku na blbečka. Chlápek typu primitiv, ale to už tam s náma seděla a taky popis (jenom to) a nic víc. Nikdo jí na tom vobrubníku před přeplněnou hospodou neposlouchal, seděla s náma sama. Ženská čtyřicet a víc, nalitá.

6b,
Učila v mateřské školce, někde v Hloubětíně.

7,
Pak mi jí natáhnul a Křtitel se s nim ještě chvíli rval, což mu pomohlo jen k tomu, že schytal ještě další tři kopance.

8,
Je lepší se po první ráně složit a nehejbat se, zvlášť, když vážíte šedesát kilo.

9,
Fízlové přijeli a poptali se nás na zdraví, ale až na Křtitelovi roztřískaný brejle nám nic nebylo. Asi to všechno někdo viděl z okna.

10,
Ona o ničem nevěděla, byla se mezitím vymočit do křoví.

11,
Pak stačí už člověku jen to nejmenší...zkrotit sny o královnách krásy, které jsou ostatně po pár rumech mrtvolami a poprvé políbit tu, která je starší vlastní matky.

12,
Kolikrát je člověku milejší podprsenku rozepínat, než ji nemotorně a pracně přetahovat přes povislé prsy? Nevim.

13,
Všichni se kurva voháněj nějakou jinou realitou nebo co. Pro mě je to už jenom to, že jinak pořád utíkám ze schodů dolů a tohle bylo podobný. Sbíhal sem ty schody po třech a to mi bylo málo k vřetenovité zlomenině nohy.

14,
Vono ani tak o Karin nešlo, protože v tý době to pro mě bylo pasé a tak to bylo více méně se vším...teď je mi nějak divně.

15,
A všechno tohle je vztek.

16,
Dávala mi svoje mentolky, když už mi došly startky a já potřeboval kouřit. Chtěl sem co nejvíc svinstva. Obsáhnout všechnu špínu co na světě je.

17,
Ve školce jsme rozložili na podlahu žíněnky. Zbývalo ještě pár hodin než maminky přivedou své děti na den odložit. Při každém nádechu jsem měl pak díky zápachu dětské potu, stejný pocit jaký jsem míval kdysi, v době kdy jsem jako dítě doprovázel matku večer co večer do školky, kde uklízela. Tehdy mi patřily všechny hračky.

18,
Stal jsem se najednou dítětem opuštěným prostorem.

19,
Až moje matka umře, budu ji ve vzpomíkách vídat s hadrem.

20,
Zhasla světla a její silueta vykrojená ze tmy pouliční lampou se začala svlékat.
Schoulil jsem se na žíněnce do klubka a zavřel oči.

21,
A teprve ráno jí už nikdy neuvidím.
Teprve od rána.

22,
Tohle všechno je tíseň.

23,
Ve tmě. A já se snažím otupit i hmat.
Začala mi sípavě šeptat do ucha, "Péťo...Péťo...on chce, vždyť on chce."
Poprvé v životě se mnou někdo mluvil ve třetí osobě.

24,
Nasedla na tu protivně ztopořenou věc a vše ostatní rezignovalo do malé tříminutové pauzy, která stejně nikam nevedla.

25,
Viděl jsem zítřek, kde Karin je ve mě mrtvá.

26,
Třetí osobě to ostatně bylo jedno


gd
27. 05. 2002
Dát tip
možná by stačilo, kdyby to byla jen povídka o vztahu se starší ženskou, se kterou se ti moc nechce a přece. některý obrazy a myšlenky velice hezký. tip.

Armand
27. 03. 2002
Dát tip
Tak jsem to celé přečetl i s kritikama :)) a musím říct, že to tvoří dohromady pěkný kompaktní celek. Revoluci je třeba podpořit-- neznám Tě a nevím jestli Tvé dílka a vyjadřování jsou pózou nebo jdou od srdce, ale budu přející, protože máme něco společného. Věřím Ti ... PS: jestli máš rád dlouhé diskuze o kritikách průměrných i podprůměrných čtenářů, tak Tě zvu k mé básni "Daruj mi..." :) To Stevenson: líbilo se mi, jak si to "vosolil" :)))

Nuitík
01. 03. 2002
Dát tip
Tohle je úplně úžasně napsaný! Tak tohle se Ti povedlo! Hůůůů, dobrýýýýý! Dávám si tě do oblíbených, jen si klidně dál dělěj to své "ů" mně je to fuk, tohle se mi moc líbilo, no, nevím, jestli se třebas neopakuju, máš tu moc kritik a já jsem líná to číst....*

cvrček
16. 01. 2002
Dát tip
Co se týče formy, jdeš asi s dobou - podobné tendence čtu v literatuře posledních deseti let. Co se týče obsahu: Tvá exprese mně připadá prvoplánová za účelem dosažení co nejvyššího efektu šoku u běžného čtenáře, kterého tak kritizuješ. Takový se s tvým dílem rád identifikuje, aby si tak vynahradil nudu svého vlastního života. Nedokážu si představit, že bys stejného efektu dosáhl, kdybys psal o něčem, co není takový humus nebo takový chaos. Nevím jak vypadáš a žiješ, ale představuji si tě: 1/ jako těžkého alkáče nebo smažku nebo 2/ Jako chlapečka, který si ze svého pokojíčku léčí komplexy. 3/Nic mezitím mi k té tvorbě nesedí. Na druhou stranu se přiznám, že ti toto umění šokovat závidím a v dnešní době budeš mít určitě ohlas, neboť jsi extrémní a to se vyhledává. Takže jen tak dál, pane Geniální, máte mou úctu i mé opovrhování...

kirkov
15. 01. 2002
Dát tip
Dědečku zadrhnul se vám gramofon. Jste poněkud dovolený pane. Naštěstí nevýrazně. Pro vás.

lupo
15. 01. 2002
Dát tip
sakra do hazjlu tech komentaru je tu tolik ze jsem je ani vsechny neprecetl a to jsem fakt chtel. tebe ty smrade Kirkove, tebe jsem zacal skoro zboznovat, nadavam ti vulgarne s nehou chlapecka ktereho ze skolky vyloucili pro nedisciplinovanost.. ty jsi proste diamant, ty mas hrany ktery se neobrousi, pitvaci pitvajicich, ty literaturo co by ji meli davat do citanek aby se naucili pouzivat slovo forma a styl a exprese a vedeli co to je a nechytali se za nos kdyz uvidi napsany slovo penis v nezvykle souvislosti.. no to je tak vsechno hodne pis a hodne vyhazuj.. klidne sem, tady se to semele na sekanou kterou nekdo jeste rad pocukruje aby z toho nebylo tak citit ze to neni dobry pro zavodky a skolni jidelny ..:-)

Teda, to se mi líbí. Docela dost. *

StvN
26. 12. 2001
Dát tip
jorel diky Ti, ze respektujes muj nazor a uznavas ho za rovnopravny Tvemu, ponevadz ja jsem taky clovek, a jestli se Ti to nelibi, tak s tim neco udelej. Jsem zvykly na to, ze se lidem moje kritiky nelibi, pockam si na cloveka, ktery nebude jako to stedo nademnou, se vsi uctou, sbohem. StvN

jorel
25. 12. 2001
Dát tip
bohuzel si dovoluji setrvat na svem. proste sesh mimo aneb mimo zaber kamery. klidne mi to mej za zly, ale snazim se rict, ze se bavis o trave, kdyz ostatni o stromech. nebo tak nejak. sorry, rozhodne to neni mineno osobne ,o))

StvN
21. 12. 2001
Dát tip
jorel: zdrž se laskavě unáhlené kritky

jorel
20. 12. 2001
Dát tip
to STVN: prostě seš mimo to nico_mm: moje řeč to Kirkov: dobrej flák, co dodat? dám si na něj panáka ,o)) btw: když sem si tak četl ty reakce, došlo mi, že většina neobjektivnosti spočívá z přemíry citu a faktu, že jsou lidi ve zdejším kraji uvyklí na škatulky a děsně při zemi. prostě se bojí nebo neumí zvednou a podívat se na věc shora, neosobně. je to jako s hudbou. dobrá je prostě dobrá a nesejde, do jakého šuplíku ji kdo zařadí. ech, jsem rád, že sis, kirkove, do mé prvonočnězasněžené haiku nedávno rýpl. tříštím láhev samohonky na všechny pokrokový věci. fakt je, že mám radši víno, gin, čaj... ,o))

Vole
20. 12. 2001
Dát tip
hhhhhhhhhhhh q mmhmmm uaaaghhhh

Janis
10. 02. 2001
Dát tip
:)

Janis
30. 12. 2000
Dát tip
*! nepochopení.kdo se o to ostará!

Anonym
12. 09. 2000
Dát tip
Z úcty jsem to nečetl Hein.

kalinka
12. 09. 2000
Dát tip
huf! asi nejlíp tu Laďa vystihla, co jsem svým komentářem chtěla říct... no holt to tak dobře neumim.... prostě je to hezky a stylově zajímavě napsanej humáč /tím nemyslím odvozeninu od slova humanismus!:o))/, to je asi odpověď nico-mm na jednu část! druhá část: jo, píšu to já, ale průběžně. Uznávám časové posuny ať už co se forem a obsahu děl týče, jejich právo na to jaké jsou s ohledem na aktuálnost vzniku, a opravdu se tedy omlouvám, jestli má vlezlé okomentování /byť jsem žila v domění, že ho tu písmáci tak nějak očekávají/ způsobilo pocit, že toto právo upírám!!! NIKOLIV!!!! NE: květinky, ptáčky, sluníčka a jelínky tím skutečně nemyslím, ale když už tady ty zdrobnělinky vidím, tak si uvědomuji, že proti kytkám, ptákům, slunci, a jelenům /obzvláště jelení steak není špatnej!/ vůbec nic nemám, a že to těch hezkej příjemnejch a normálně normálních věcí prostě patřej. Možná skoro víc, než náš druh jeden nepříčetnej a katastrofálně krátkozrakej, jak se nejmoudřejším staví býti!:o( Ale to už zase kecám moc dlouze. Papa

Mahoney
10. 09. 2000
Dát tip
takové pocity jsem nikdy neměl a asi ani mít nebudu takže neoslovilo, byť se to v životě hojně vyskytuje... a nemuselo by se vyskytovat - proč lidé dělají neustále něco, co nechtějí? inu, každý svého (ne)štěstí strůjcem...

Tadeáška
08. 09. 2000
Dát tip
Laďa umí!

Stevenson
08. 09. 2000
Dát tip
souhlas, s tim, ze jsem se nechal, misto kritiky d9la strhnout k necemu jinemu.. p[rist2 si dam bacha..)) ale jinak, za tim co jsem rekl stojim..) ovsem, ja snad prave nabadal, k te slusnosti pri vyjadrovani nazoru k nazorum opacnym.. nebo ne?))

nico_mm
08. 09. 2000
Dát tip
A tak si ve vší slušnosti všichni všechno pochválili, díry utěsnili a hrany ošmirglovali a navzájem se ujistili, jak jsou hodní a dobře to myslí. A tak to v boží bázni a pokoře mohou celé přepatlat ještě jednou na jiném místě ... a znova a znova... Jé Ti byli hodní ... Dobrou noc, pejskové a kočičky.

nico_mm
07. 09. 2000
Dát tip
To kalinka: Bod 1. Tak jste mi to vysvětlila, chápu, máme prostě jiný vkus, jen doufám, že těmi krásnými věcmi nemyslíte květinky, ptáčky, sluníčka a jelínky. I když asi nemyslíte, jak soudím dle Vaší poezie - připadá mi velmi dobrá - nepíše ji za Vás někdo jiný? :o) Bod 2. Tady zřejmě narazíme na oboustranné nepochopení. Nemám pocit, že by Váš popis odpovídal diskutovanému, navíc jsou situace kterými jest nám každému v určitém věku projít (asi bych jim neříkal bebíčka) a odlišnosti a podobnosti v jejich zvládání a nezvládání jsou pro mě zajímavé. (uf, tady jsem vlastně prozradil, že lžu o svém věku), Vy jste už zapoměla? To sTVn: Pouze obranářsky blábolíte - čestněji byste to byl býval vyřešil přiznáním pochybení, rozmazaný exkrement pouze více páchne. Stojíte-li o rozbor vašich logických kotrmelců - napište mi. To Stevenson: No, tak toho už litujte - jste se v tom trochu zamotal, ne? Preferenci stádnosti říkáte opovrhování "řadovým čtenářem"? - ovšem jak je ctěná libost. Poctivě musím přiznat, že "svoje čtenáře" asi nikdy nenajdu - neumím totiž psát. A pro mě netipycky musím některým z vás poděkovat - uvědomil jsem si to až tady. To Tadeáška: Vám nikdo neřekl, že "konstruktivní kritika" je protimluv? Stejně jako cikánská urbanistika a anatomie nehmotného. Táák to bychom měli. BuĎ pozdravena Eris.

nico_mm
07. 09. 2000
Dát tip
no a ještě avíza

kirkov
07. 09. 2000
Dát tip
Trochu sem se nakrknul, pak zase uklidnil a říkal jsem si, že to co mě připadalo duležitý, abych řekl k tomu co píšu, jsem řekl, samozřejmě jsem si vědomě lhal do kapsy. Vidím, že ta nakrknutost mi měla zůstat, aspoň bych nebyl línej a napsal bych asi totéž co nico. Takhle mi bylo jenom trapně za každý bezuzdný plk, který tady padl.

kirkov
07. 09. 2000
Dát tip
Můj postoj k celé věci by byl taky asi jiný, kdybych si myslel o té věci, že je skutečně dobrá, podle mě není a již v první minutě kdy jsem jí sem přepsal, jsem měl chuť ji úplně překopat, ale na tom asi neni nic divného. Celý ten příběh, který jak jsem pochopil asi leží nejvíc v žaludku, byl pro mě jenom jakousi osou. Netvrdim, že se nejedná o autobiografii a že pro mne tudíž nemá žádný význam - naopak. Právě proto jsem jej zvolil k spracování touhle formou, která a to je to o čem chci mluvit, byla pro mě tím důvodem, proč tuhle věc napsat a také proč se pouštím do této debaty, kterých se jindy příliš neůčastním a to z důvodů výše uvedených. ...a najednou je to tady, taky si protiřečim a taky plkám, je mi trapně.

Bříza
07. 09. 2000
Dát tip
Nic(o) ve zlym (a nebo jo - jak kdo chce...)ale mám pocit v "kritikách", že některým z Vás nejde o pochopení, ale o natřásání vlastního barevného peří. Předvádění názorů (zejména osobitě vyhraněných) je sice zábavné, ale k dílku jako takovému se příliš nevztahuje. Taky se mi 2x nelíbí "samonasírací" styl debaty. O odlišných názorech se dá mluvit i s plným respektem k nositelům názorů opačných. V tom má myslím rezervy jak Kirkov a spol, tak třeba Stevenson ... Nadruhý straně vysoce hodnotím (podobně jako Nico), že snad poprvé tady vznikla opravdová debata o literatuře (nepočítám-li v to snahy Lyryka...).

Laďa
07. 09. 2000
Dát tip
Když opomenu témata, která si Kirkov bere na paškál (jestli to je jeho život, tak to má blbý a taky mi to je jedno), tak co se týče použití češtiny, neni na tom rozhodně blbě. Skoro bych mu až záviděla ty fantaskní spojení zdánlivě nesouvisejících slov, leč v celku dokonale vyjadřujících nechutnou atmosféru vyžadovanou autorem. No možná nevyžadovanou, ale často se vyskytující. No prostě nevim, proč bych autora měla zavrhnout kvůli humáčům, o kterých píše. Ale fakt je to nechutný.

StvN
06. 09. 2000
Dát tip
to ste to narovnali možná vás nenadchne přirovnání řadový čtenář harlequin se líbí všem co ho čtou tahle instatnta jak tak koukám taky kirkov- chcešli srovnávat podřadného harlequina určeného pro řadového čtenáře pak věz že tuhle instatntu by si koupili jistě všichni až na mne chci říct že jestliže chceš být spokojen a nelíbit se všem pak musíš rozdejchat mou kritiku milý nico mm já netvrdím že jsem nad tím nezapřemýšlel ty ale možná pozorně čteš jen díla a ne jejich kritky nehodlám se s váma hádat o tom co jsem napsal a jak jste to pochopili napsal jsem jen že se mi to nelíbí a že bych to znovu nečet pro příště nejsem řadový čtenář-už proto že jsem nepsal x-tou kladnou kritiku v řadě přemýšlím

Stevenson
06. 09. 2000
Dát tip
puvodně jsem chtěl mlčet.maximálně řící "zajímavé" a asi tohodle budu litovat.. ale po těch ohlasech KIR- To tvoje zřejmé opovrhovani "řadovým" ctenářem, to už tady bylo.. a od takových, kteří k tomu MOŽNÁ meli větší právo..A mimo jiné...víš že to byla i oficialní politika KsČ.. ŘÍKALI TOMU "CHVOSTISMUS".. A moc dobře nedopadli..))Jinak Ti preji stoupat k těm Tvým výšinam, ktere jsi asi popsal i ve sve charakteristice (prcačka a velká šutatura, to byly, že?) KAL- taky good--)))and Bay the Way.. od Tebe bych, po těch poznámkách a vychutnání "fekalismu" to hledání krásy tak moc nečekal.)) jinak s tímhle Tvým, téměř souhlasím.. Bříza- to jsem opravdu rád, že to takhle chápeš.. už jsi Korkovi nabídl smlouvu na representaci na literárních prknech co znamenají svět?)) TO" ))) mm-dtto.. vyhledem k "radovemu" ctenáři.. viz výse.. Douáfám, že těch neradových najdes pro sebe dost.. a nebude jim vadit ta "nadřazenost"Tvoje..Jinak ovšem to tvé vykání, je zpestřením.. JET- každý má právo na svůj názor, že ale..i když zřejmě je už angličtina oficialním jazykem pokrokových i tady..what about to use at least common decency ??))_ Ostatní- no comment..)) A když už si to s někým rozházet.. tak se všemi..)))

kalinka
06. 09. 2000
Dát tip
steeváčku, nerejpej, juch!.o) Radovánky se vzájemně nevylučujou s romantickým idealismem, obojí je možno v jedné osobě, jen to trošku dá zabrat těm, co si to maj pak přebrat!:o))

Tadeáška
06. 09. 2000
Dát tip
No mládeži jestli tohleto má co společného s konstruktivní kritikou tak jsem kotrč.Řadového čtenáře bych prosila vynechat to je občas opravdu úplně každý, alespoň já neznám nikoho kdo nečet ani jedny Stopy Hrůzy.Takže kdo jste bez viny házejte kamením, já už Kirkova zaštítím.

kalinka
05. 09. 2000
Dát tip
good, takze ozivovanim krasnejch veci myslim: pripominani jejich existence vsemi moznymi zpusoby, znovuuvadenim je ci uvadenim je v zivot. Utapenim ve spine myslim, dle me vlastni terminologie: patlani se v bebicku, prezentaci na vice nez jednom radku vlastniho stradani ci zpusobovane si bolesti, nerku-li bolesti pusobene druhym osobam. Nevim, jestli jsem to takto bez hacku a carek dostatecne dovysvetlila, kazdopadne to nebylo k forme, ale skutecne pouze k obsahove strance, ktera ciste subjektivne na me takto zapusobila, a nenecham si uprit narok na subjektivni vjem. Takze to neni nic osobniho,ale jestli to vadi, tak si zkusim zapamatovat tvuj nickname a specielne tobe se vyhnu,abych nahodou nekomentovala nekoho, kdo o to vlastne ani nestoji. Tot vse.Kal:o)

Anonym
05. 09. 2000
Dát tip
Dávala mi svoje mentolky, když už mi došly startky a já potřeboval kouřit. Chtěl sem co nejvíc svinstva. Obsáhnout všechnu špínu co na světě je. ... JO... je mi pravdivě je mi smutno b.ez

kirkov
04. 09. 2000
Dát tip
Pan Pelc bohužel je starý užvatlaný trumbera, který pod dojmem poslechu několika adolescentů v rauši dostal dojem, že právě on a nikdo jiný nebude schopen tak surově a hyperrealisticky podat generační výpověď, až se o tom sám přesvědčil a naneštěstí o tom přesvědčil i ostatní. Škoda ztráty autorského indexu, byl by jedním z prvních, kdo by se na něm objevil, ruku v ruce s panem Zelenkou Samotářem. Pevně věřím, že již nikdy k tak trapným pochybením nikdy nedojde. Mimochodem i pro tebe (milý noname) mne právě nyní napadá návrh nové kategorie: Řadový čtenář. Zároveň doufám, že mě již nikdy tak potupně nedeklasuješ na (nebo dokonce pod) úroveň pana spisovatele Jana Pelce.

nico_mm
04. 09. 2000
Dát tip
Juchů, konečně tak trochu debata o smyslu psaní, já jásám. Tady na to není místo, to je jasný ale: To Stvn: Absolutně Vás nenutím přemýšlet, nechcete-li, hošku. Mě jenom trošku vytočilo, že jste evidentě plácl něco, co se smyslem diskutovaného má společného tolik, co mražený jahody s petrželí. A na řadové čtenáře, jak správně cosi v tomto smyslu poznamenal kirkov, myslí jen řadový autor. Navrhujete snad autocezuru k zachování srozumitelnosti - cha chá, již vzhůru psanci této země, to snad nemyslíte vážně!? A zpracování bez pardonu v porovnání s ostatním, zde prezentovaným vyjímečné (bohužel) je. No, a já to možná tak trochu zle myslím. To kalinka: Asi by mě zajímalo, co přesně myslíte tím "oživováním krásnejch věcí" a "utápěním ve špíně". Chtěl bych pouze poznamenat: jsou věci na první pohled velmi ošklivé až špinavé, které při bližším prozkoumání jeví jisté, velmi nejasné kvality, které s obecným pojetím krásna nemají mnoho společného (ad řadový čtenář), ale některým jedincům přinášejí cenné, řenkněme, poznatky. Všem: omluva za nadřazenou neomalenost, pokoru a laskavost odkládám (z časových důvodů) vedle klávesnice.

nico_mm
04. 09. 2000
Dát tip
Jo, málem bych zapoměl odeslat avíza.

xpired
04. 09. 2000
Dát tip
Nemůžu si pomoct, u mně jsi prostě nepochopený génius. Soucítím s tebou. A instantní povídka se mi líbí.

Bříza
04. 09. 2000
Dát tip
Pro mě jsi pochopený génius. Pro ostatní génius těsně před pochopením ... sakra to je dobrý !!!!!!! (jo a rád jsem poznal Tvou instantní by(i)tost. Škoda, že nepočkala...)

myrinda
03. 09. 2000
Dát tip
souhlas spis s tadeaskou,nico_mm,skorpilem... StvN: s tebou musim nesouhlasit, neni to o nicem, je to o zivote, jakej taky umi byt kalinka: on to snad neventiluje jako positivum, alespon to tak na me nepusobi....souhlas, ze je lespi byt pozitivni, ale zivot nejsou jen lizatka a prosluneny louky... sakra, tohle me poradne vzalo, rikam dobry a tip

StvN
03. 09. 2000
Dát tip
diky za pochopeni napsal jsem to co mě napadlo po tom, když jsem to dočet a to je snad v pořádku nico mm: o čem bych tady měl přemejšlet, v tý "povídce" neni nic nad čim bych mohl při sebelepší vůli ztratit myšlenku, je dobrý, že se snažíte dobře chápat autora, ale když se na to podíváte z pohledu řadového čtenáře, pouhého konzumenta příběhů, řekněte mi jakej mám důvod, přečíst si to dílko ještě jednou myrinda: jistě že je to ze života, já netvrdim opak, ale podle mě to nejni nijak převratně zpracovaný je pravda, že je to stylově výhodný v tom, že si čtenář může řadu věcí domyslet, že mu autor nenaservíruje hotovou věc a prej čtěte, ale stojím si za svým, že mi ta "nová povídka" nedala důvod proč bych ji měl číst víckrát NEMYSLEL JSEM TO ZLE!!

myrinda
03. 09. 2000
Dát tip
StvN: ani ja to nemyslela zle a jestli to tak vyznelo, tak sorry -jen mam proste jiny nazor tahle povidka me zaujala -mozna i proto, ze popisuje pocity mne duverne zname, kdysi... pripada mi jako kaleidoskop, ale misto sklicek kousky beznadeje a bezradnosti a tak.... jinak...nemyslim, ze jsem odbornik na literaturu, takze se s tebou nechci prit o formu a tak - mluvila jsem jen o obsahu a dojmu, ktery to na me udelalo

JET
03. 09. 2000
Dát tip
Ty náš malý revolucionáři, k "výškubům" jsi použil jen mladý svět, nebo i ABC? Ostatně, nevěřím ,že by se ti povedlo napsat takový instantní shit,... asi to má zase na svědomí nějaký tvůj velvyslanec, jenž nedokázal důstojně reprezentovat tvou jedinečnost (nebo dvojakost?....)

kirkov
03. 09. 2000
Dát tip
Drahoušku - Stvn, dívat se na něco z pohledu řadového čtenáře? Toť vpravdě pokrokové! Zaplať pánbůh, že jsou tu ještě tací co nad dušičkou řadového čtenáře se ustrnou a k jejím obzorům nízkým klesnou. Dejžto ať takových je tu víc a houšť, neb nad prodejností Harlequinů již si nějakou dobu leckterý vydavatel hlavu láme. A tak jim to nebohým usnadněme!

noname
03. 09. 2000
Dát tip
hey kirkove, přečti si Jana Pelce A bude hůř..., je to lepší..., nicméně to tvoje se taky dalo číst!

StvN
02. 09. 2000
Dát tip
Nic moc, spíš nic než moc. Popis myšlenek nalitýho člověka je sice pro někoho aktuální téma, ale co z toho, kdo nezažil nepochopí, kdo zažil se s tim nechlubí. >-<

Tadeáška
02. 09. 2000
Dát tip
Mně se líbí je v ní cítit zvířecí já i když "jenom" o životě jak to zná skoro každý má atmošku.Ale seš trochu depkař, ne?

nico_mm
02. 09. 2000
Dát tip
Tohle se mi Kirkove moc líbí, Tip. Forma i obsah v rovnováze. Další řeči kolem nemají smysl. To StvN: Nemám pocit, že by šlo o "popis myšlenek nalitýho člověka". Doporučoval bych Ti pozorněji číst a přemýšlet, než napíšeš kritiku. Ofšem ani já nejsem bez viny. :-)

Jenny
02. 09. 2000
Dát tip
ahoj Kirkůvku, promiň, dílko jsem nečetla, je moc dlouhý a já nemám čas, za chvilku zase vyrážím, jen jsem Ti chtěla říct, že ten zoubek jsem Ti schovávála, ale ty ses se mnou ani nerozloučil.

kirkov
02. 09. 2000
Dát tip

Skorpil
02. 09. 2000
Dát tip
hoj kirk, moc libilo, hodne syrovy. ma to v sobe takovej zvlastni nadech prostoty. presto, ze nekdy nechapu tvoje hlasky na pokecu nebo pod nejakym dilkem, tohle chapu naprosto...

kirkov
02. 09. 2000
Dát tip
Tak abyste děti moje věděli, tohle je můj úplně novej vynález...Instantní povídka. Je to revoluční pojetí prózy, což samozřejmě vyžaduje revoluční pojetí četby a chapání i ze strany čtenářovi. Proto to možná sem tam zadrhne.

kalinka
02. 09. 2000
Dát tip
kirkov: dá se to celkem dobře číst, ale až tak instatní to není:o))) I když...:o)) Tip za formu, obsah mě ale spíš zesmutněl. Nemám ráda, když se človíček místo oživování krásnej věcí utápí ve špíně a ještě to ventiluje jako nějaký pozitivum.:o(

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru