Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sebastian a Valerie

02. 09. 2000
1
0
1437
Autor
Valerie

„Toť se ví, že bezvýznamné,“ vyhrkl král a potichu si pak odříkával, „významné – bezvýznamné – bezvýznamné – významné,“ jako by zkoušel, co zní lépe.

Tucet nocí si přeje, každou z nich do sebe leje, omamný polibek. Vzpomínka uprostřed galerie, Sebastian a Valerie, v souhře křivek. Nikdy nekončící, plameny svící, zhasil hrom. Čtyři kola, dvě duše, jeden strom. Neposední skřítci, napsali rytci, do kamene žalm. Poslední spící, ne ve snech snící, milenecký pár. Desky z mramoru, písmeny nahoru, ruku v ruce. Svatební korunu, máčenou do rumu, bez onuce. A tisíc myší potají, tančíce valčík zatají, taneční parket z kamene, kdopak si na ně vzpomene, za sto let. Dva tisíce dvě stě čtyřicet dva důvodů proč žít. text
Carodej
23. 09. 2000
Dát tip
JE to rytmicky jak pro úderný song:o)))) Chicht:o)

Valerie
20. 09. 2000
Dát tip
Jorel: No.. je to pribeh dvou lidi. 12 dni po svatbe se vraceji autem domu a Sebastian to bohuzel napali do stromu. A co znamena tech sto let? Ted je to velka tragedie, ale za 100 let....

jorel
18. 09. 2000
Dát tip
líbí se mi to ve fragmentech - celku bohužel příliš nerozumím :o(( četl jsem to již dříve. asi nejvíce mě zaujalo: A tisíc myší potají, tančíce valčík zatají, taneční parket z kamene, kdopak si na ně vzpomene, (těch sto let je podle mě už zbytečné, ale proti gustu žádný dyšputát :o)

Valerie
06. 09. 2000
Dát tip
No... ono tohle neni moc pohadkovy pribeh :)) Rekl bych trochu jiny zanr...

Valerie
06. 09. 2000
Dát tip
Ale na druhou stranu... kdyz jsem se na to divala zpetne, mohla by to byt i ta pohadka... No.. mozna jsem se proste snazila o knedliky a vylezly mi z toho noky :)

Valerie
03. 09. 2000
Dát tip
Kdopak mi dal TIP a nenapsal kritiku? Je to vůbec možné?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru