Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Piknik

18. 05. 2004
3
0
1136
Autor
Rawen

momentka...

je právě tolik na válení

s baleným nebem

i tichou solí dá se vystačit

není snadné změnit rychlost času

bolí mě prostor tady

 

přitlačit

 

hřady milenců horkem ulepené

a nástin vláhy vodou voní

líná sem

jak bohatě jsme prokrveni

lákavým obzorem

 

vlez si ke mně

jen porozhrnout deku a slanit dolů

sliny spolu s kolou

nepění tak jak by měly

 

pěnit

 

příčinou je sucho

a mělko

až do krve

poprvé sladce

sladce poprvé

krájíš máslo nad větou

 

holou (rozvitou)

 

není snadné změnit rychlost času

až budeš mě kreslit

krásu zapomeň

rozdrť pár mravenců paletou

 

a změň mě na léto


NePoe_ta
10. 07. 2005
Dát tip
Tipec jako ždibec: for picnic - pick-week cup of pickwick tea into the grass make me extraordinery nice *T - bez dišputát. I jsem samým vzrušením stržen nadepsal odkaz - kritiku o úroveň výš. Promiň :)

NePoe_ta
10. 07. 2005
Dát tip
Ti z vděčnosti pomíjivé chvíle zazvoním zvonečkem dřípatky na jiné to louce sebraným: For every sound that floats from the rust within their throats. Is a groan. And the people - ah, the people, they that sleep up in the steeple. All alone, and who, tolling, tolling, tolling, in that muffled nonotone, fell a glory in so rolling! On the human heart a store - They are neither man nor woman - They are neither brute nor human, but are pestilential carcases disparted from their souls - Called Ghouls: - And their King it is who tolls: - And he rolls, rolls, rolls, rolls. A Paan from the bells! And his merry bosom swells, with the Paan of the bells! And he dances and he yells; Keeping time, time, time, in a sort of Runie rhyme, To the Paan of the bells - of the bells: - Crow, crow, crow ... says nevermore :)

precija
21. 06. 2004
Dát tip
Krásně vystavěná. Líbí se mi náznaky slovních hříček, podtrhující významy, a velmi dobrá provázanost obrazů. Parádní závěr: krásu zapomeň rozdrť pár mravenců paletou a změň mě na léto

Waawe
18. 05. 2004
Dát tip
s baleným nebem... některé obraty se mi moc líbí, ale celkově to na mě působí dosti roztříštěně...jinak příjemná věc...jen tak dál m.

dapler
18. 05. 2004
Dát tip
Líbí se mi. t

(závorka)
18. 05. 2004
Dát tip
jo, (líbí) T

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru