Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Superstar

18. 05. 2004
1
0
3439
Autor
Pečík

to mě jentak napadalo

 

Superstar

 

Tenhle seriál sleduje čímdál víc lidí. Ale nepřijde vám to jakoby najezení před obědem? Té „hvězdy“ si užijeme nyní hodně, pk už třeba na ně nebudeme mít „chuť“, protože jsme se jich nabažili už tenkrát (respektive teď).
Pečík
03. 06. 2004
Dát tip
tragicus - ok, posledni avizo. chikvadrat - jj, myslím, že konec bude mezi anetou a samerem.

Mikimys
02. 06. 2004
Dát tip
Jen mi potvrzujete moje teorie:-) Každý se baví o superstar!:-(

Tragicus
02. 06. 2004
Dát tip
mikimys: to jsem potreboval vedet... jinak bych asi dnes neusnul... ;] nechci jiz odtud zadne avi, pls...

Pečík
01. 06. 2004
Dát tip
nerika, zpivala nejlip, to jo, ale spouste lidi se nelibila.

StvN
01. 06. 2004
Dát tip
Máš zvláštní měřítka. Velryba je taky největší savec, ale to ještě neznamená, že je nejlepší. Bologová má silný hlas, ale ne nejhezčí.

chikvadrat
01. 06. 2004
Dát tip
mě se zpěv Balogový moc nelíbí-jak to přikrášluje těma chraplákama za každou cenu. Příjde mi to přeplácaný: Podle mě nejlíp zpívá Aneta.

Pečík
31. 05. 2004
Dát tip
Tak a je to. Nejlepší zpěvačka ze superstar vypadla... Docela mě to štve, ale počítal jsem s tím. Asi nebyla tolika lidem sympatická...

Tragicus
31. 05. 2004
Dát tip
pecik: neposilat avi... nezajima mne to ;]

Petr_Pan
31. 05. 2004
Dát tip
Pečík> Poprvé jsem to toleroval, ale - také příště už pls ne - nezajímá mě to - navíc je toho všude kolem už tak dost, takže jsem informován vemli záhy - Tvá pozdní avíza jsou pro mě zbytečná... Dík

StvN
31. 05. 2004
Dát tip
A na víc se mýlíš. Ta holka nebyla tak dobrá. To se jenom říká.

Mikimys
27. 05. 2004
Dát tip
já bych nakopala všechny zúčastněný:-) dík za pochvalu:-)

Mikimys
26. 05. 2004
Dát tip
nenávidím superstar! ovšem z hlediska toho, co studuji, mohu trochu rozkrýt, co se vlastně děje: Lidé se konečně mají o čem bavit - v neděli zasednou k TV a celý týden mají námět k rozhovorům (poslední dobou mám pocit, že opravdu o ničem jiném neslyším). To, že se o tom baví celá republika, je fajn, co jiného by je dokázalo tak dát dohromady, než podobné mediální události (new york, povodne, fotbal, hokej). Na druhou stranu, naprosto to odráží mentalitu dnešních lidí - chtějí se bavit, chtějí být svědkem dramatu, ale nejlépe se ho zúčastnit pouze prostřednictvím obrazovky. A teď z trošku jiné stránky. Superstar je výborný, na komerci založený pořad. Je postaven tak, aby přilákal co nejvíce lidí všech věkových kategorií. Moc rozhodovat pomocí sms o osudu lidí je lákavá nabídka pro všechny, kteří si myslí, že podstatou pořadu je opravdu najít tu SUperstar a tím posloužit kulturní sféře. Bohužel, Nově a britským tvůrcům pořadu nejde o takové "ušlechtilé" cíle - jde o peníze (z reklamy, z prodaných superstarcd, z koncertů apod.). Z hlediska výdělku je to výborný tah. z etického hlediska je to svinstvo, protože Nova tahá statisíce diváků za nosy. A to ještě superstar není nic proti tomu, na co přišli v Anglii - pokračování smsvolby zpěváků tam pokročilo k smsvolbě POLITIKA! Výherce má opravdu zajištěný vstup do vysoké politiky, což mi přijde jako nehoráznost - když už i ty, kteří za nás budou rozhodovat, budeme vybírat podle toho, jakej mají ksicht a jak se předvedou párkrát na jevišti, kam asi dospějeme? Docela by mě zajímalo, koho by Češi rádi viděli jako Superstar v politice? (už fakt končím:-)

Pečík
26. 05. 2004
Dát tip
krásná úvaha, není liž pravda. Líbí se mi to. Já bych tam kopl Lou fanánka hagena!!!:-)

Pečík
24. 05. 2004
Dát tip
Jo, je to tady - Juliana vyhodili. Zlaté doby české hudby začaly.... Musím ale přiznat, že jsem vůbec netušil, že vyhodí zrovna jeho, ale tím líp. BTW - ten jeho minulý pokus byl fakt špatnej. Swing mu nejde, ostatně jako cokoliv jiného....

ulita
24. 05. 2004
Dát tip
Já naopak tipovala, že to bude on - byl evidentně nejslabší už na začátku. Jinak to začíná bejt docela zajímavý...:))))

Jo jo taky me to dost prekvapilo.Cekam,ze to vyhraje Samir nebo jak...Ale taky sem myslela,ze Juliana unese dav faninek a dostane se diky jim dal,treba otevreli oci a zjistili,ze ta jeho pekna tvaricka nemneni nic na tom,ze desne zpiva!!!Porad fandim Sarce...pa P.

Paranoicus
24. 05. 2004
Dát tip
bluegrasshopper: Omyl. Rodiče těch malých holek v tom jedou přinejmenším stejně jako ta televizní stanice. Ale nechtějí na to slyšet.

Pečík
24. 05. 2004
Dát tip
princeznicka - podle me bude konecny boj mezi sarkou a samerem. Vsak martina rikala - me staci jeste jedno kolo.. No, to je pohodarka, proto je taky moje nejoblibenejsi.

Pečík
23. 05. 2004
Dát tip
jj, nesnáším takový ty český "hity, který se všem líbí"::-)

Petr_Pan
23. 05. 2004
Dát tip
Ještě jsem to ani jednou neviděl - přijde mi to smutné, hloupé a příliš komerční - dokazuje to jen, že lidi jsou k zblití - nic víc, nic míň :-)

JiKo
23. 05. 2004
Dát tip
P_P: tys to ani jednou neviděl a máš na to názor? Blahopřeji pane vizionáři k pevnému životnímu postoji :-))))

Pečík
23. 05. 2004
Dát tip
P_P - krásně řečeno Jiko - to nemusíš vidět, tomu se nevyhneš... A to stačí na planou kritizaci..

Petr_Pan
23. 05. 2004
Dát tip
_JiKo_> Myslím, že o tom vím víc než někteří pravidelně sledující, z toho, o čem se všude mluví si názor uděláš snadno - stačí poslouchat názory lidí, které znáš a podle toho si obrázek uděláš velice snadno. Co se výstupů týče, párkrát jsem kolem TV prošel v ten pravý čas a několik článků jsem přečetl - vizionářstvím bych se nechvástal :-)) Pečík> :-))

Pečík
22. 05. 2004
Dát tip
jo, bankovky jsou jemnější:-)))

Inu, leckdy by to možná bylo lepší....:-)

Vella: souhlas- přece nebudou na sebe koukat. Mohli třeba drát peří nebo navlékat jabloneckou bižuterii, jestli ještě existuje... Baví mě ten pořad jako téma k debatě, co na něm lidi láká. Asi to, že si můžou říkat - stejně jako v milionáři: podívej, přišli z ulice a zná je každý. Ale proč třeba každý nezná všechny české nositele Nobelovy ceny? Asi že nepřišli z ulice...

Pečík
21. 05. 2004
Dát tip
Stejně si mslím, že nejlíp zpívá Martina Balogová. Ale ta je jasná. Ta určitě vypadne. tato soutěž není o zpívání.

papouch
21. 05. 2004
Dát tip
ne, nejlíp zpívají papoušci.

pozorovatel
21. 05. 2004
Dát tip
Rebecca13: "člověk je tvor společenský. hledá společnost, která mu bude vyhovovat. z téhle diskuse hned vím, na čí díla se podívám a na čí ne. (u těch, které neznám). I proto jsem do této diskuse zabrousila. Lidé se v ní vymezují." No, nemyslim si, že by se lidé nějak výrazně vymezovali tím, na jaký pořad koukají. A mám takový dojem, že právě na Superstar se dívají i lidé z intelektuálních vrstev. Tenhle pořad určitě neni na nějaký to zamyšlení. Jedná se tu o (samozřejmě komerční) zábavu, u který si divák odpočine a snad se i pobaví.

Pečík
20. 05. 2004
Dát tip
to byla jen metafora:-)

Inu, viděl jsem jeden díl....když tam bylo 10 finalistů, nebo jak je označili......a také si uvědomuji, jakým způsobem to hodnotící hodnotí (myslím tím diváky, porotu a zvláště pana Hejmu nechám stranou); hodnocení tímto způsobem je poněkud diskutabilní.

Máš pravdu, Ondra Hejma forever!!!

Nevim nepripada mi to tak desny.jen mam pocit ze vyhazuji lidi kteri na to maji a nechavaj tam ty kteri,se libejej.A ptam se jestli je to o tom!Podle meho nazoru julian tam zustava jen diky sve tvari samir je zbytecne obdivovany,ale aby si nikdo nemyslel.ze zavidim nebo podobne preju to Anete myslim...Jinak hejma je fajn!Sedi mi vsichni az na toho MILANA nebo jak...

Lakmus
19. 05. 2004
Dát tip
Pochopitelně, že na to vejrá většina těch lidí, kteří říkají, že se na to nedívají. Ani nemá cenu rozebírat tento druh pokrytectví. V podstatě se všichni dívají pouze na dokumenty na ČT 2 a na podobný sračky na komerčních televizích kálej.

No, asi nejsem normální, ale fakt jsem ještě neviděl ani jeden díl Superstar,Dobrot,Prima vařečky, Hodiny pravdy a podobných zhůvěřilostí. O superstar se všude píše, takže člověk se to doví, i když nechce...Je to divné takhle vydupávat ze země pěvecké hvězdy. Je spousta kapel a zpěváků, co léta dřou a hrajou po klubech zadarmo...škoda slov.

papouch
19. 05. 2004
Dát tip
papoušek to neviděl ani jednou papoušek hvězdičky taky rrrači na obloze a nejlíp stejně zpívá papoušek :-)

Lakmus
19. 05. 2004
Dát tip
alfonso, jenom fakt, žes to neviděl omlouvá tvůj zkreslený názor, že někdo hledá nějaké talenty nebo co. Pochopitelně se jedná o typickou komerční sračku a TV Nova zajímá pouze a pouze reklamní čas, který prodá před, v průběhu a po vysílání. A vzhledem k obrovské sledovanosti se prodává zatraceně dobře. Těch pár jelimanů, kteří mimochodem dělají velmi levný kompars, se pochopitelně žádnými hvězdami nestane, po skončení soutěže se na ně zapomene, jeden dva vydají cédéčko, které bude mít úspěch u čtrnáctek a tím celá akce skončí. Ale opakuji: Nejde o hledání nějakých talentů. Jde o zisk TV Nova, reklamních agentur, mobilních operátorů atd. a je to tak správně. Kdo v tom hledá něco jiného, ztrácí čas, stejně jako ti, kteří se vůči tomuto fenoménu ostentativně vymezují.

ashentree
19. 05. 2004
Dát tip
zahlédl jsem jednou omylem, když jsem přišel domů a běžela u nás TV...je to tak prázdné, bezduché...postavené na kopírování, děsný kýč...a ať by se to dělalo jakkoliv, dycky by to tak dopadlo...nesleduju to, jen mne baví, jak to někteří prožívaj...stačí se projít po ulici a poslechnout, jak to lidi rozebírají...byl bych raději, kdybychom si hledali sami hlubší věci a nežrali ten přeslazený plast, co je nám servírován... .fck.off.superstar.

ulita
19. 05. 2004
Dát tip
ono o tu konkrétní hvězdu až taky asi nejde, ne?

Lakmus
19. 05. 2004
Dát tip
dobrý rebecco, klidně tu paušalizaci odvolám, jen mě sere to, jak se obecně na TV Nova nikdy nikdo nedívá, každej se jí ostentativně štítí a přesto její pořady většinou podrobně zná. Ale uznávám, že to neplatí absolutně.

samozřejmě, že se nikdo nedívá ;) stačí zaregistrovat čtenost tohoto chtextu

Prokletí
19. 05. 2004
Dát tip
náhodou, hlad nemám, obědvám výborně ;o) m.

Reb:souhlas, ale trochu jak na hodině občanské nauky nu což, druž se :))

Ostentativně se na Nově koukám na Tele-tele. Humor dost extrémní, na hranici vkusu, ale výborné parodie vlastní stanice. Neodsuzuju Novu kompletně, občas stojí za pozornost. Dokonce to "občas" pro Novu je asi větší než "občas" pro ČT1. Ale záleží na konkrétní náplni, nikoliv na stanici, která to vysílá...

Tragicus
19. 05. 2004
Dát tip
nedivam se na to prave proto, abych nemusel byt pokrytecky, kdyz reknu, ze se na to nedivam... ano videl jsem to jednou [a nikoliv nahodou, jako vetsina :]], ale podlehl jsem svodum pratel a ale hlavne, kdyz ma nejoblibenejsi ucitelka se zeptala: tak co decka, kdo vyhraje superstar? rekl jsem podivam se. a jednou stacilo...

Pečík
19. 05. 2004
Dát tip
se to tady rozrostlo. No, alfonso, pěkně řečeno. Fakt jo, i když na dobrotty a na prima vařečku se taky nekoukám, tak na hodinu pravdu se dívám skoro vždy, když je. Se mi to docela líbí. Je to zajímavý, skoro jako vy stylu superstar. "Může se jím stát skroo každý!" A tady je to rodinný.

chikvadrat
19. 05. 2004
Dát tip
hmm... Já nevim asi sem pouhou součástí konzumní společnosti, ale proč ne-hvězdy si užijou slávi, nova peněz a já se na to kouknu taky. Možná je to povrchní snad bezduchý, ale to je mi asi jedno. A alespoň nějakej umělej hudební projekt bude mít dobrej základ...

Lakmus
19. 05. 2004
Dát tip
chikvadrate, do pieruna, neomlouvej se. Nemáš absolutně za co. Tvoje chování je normální. Nenormální jsou pouze ty tvoje hrubki.

StvN
18. 05. 2004
Dát tip
Já to nesleduju a hlady netrpím.

hodnotná diskuze na literárním serveru...

Pečík
18. 05. 2004
Dát tip
Ne ze bych se taky na to koukal moc, ale proste kdyz o tom pisou novinkovy servery, ze ten a ten vypadl a kdyz se o tom bavi moje okoli, tak se tomu proste nevyhnu.

pozorovatel
18. 05. 2004
Dát tip
Já na to koukám:-(((((, ale víc se mi třeba líbilo Coca Cola popstar... Spousta věcí se mi tam nelíbí jako např. Hvězdná pěchota... Důvod, proč se na to lidí dívají čím dál víc asi bude, že je zajímavý sledovat růst zpěváka a že se tou "superhvězdou" může stát kdokoliv(tak je to aspoň prezentováno). Taky si nemyslim, že jim ta sláva vydrží. Možná tak jednomu... Určitě to je pitomý, ale taky zajímavý... Diváci tu říkají, koho by rádi viděli nejčastěji v televizi a jak by podle nich měla vypadat ta hvězda(o tomto se ostatně dost mluvilo na ČT...). Zatím mě docela mile překvapují.

Elyn
18. 05. 2004
Dát tip
Nemám televizi... a hvězdy pozoruju jenom na obloze...;) a nemusím se bát, že by se mi okoukaly. Jinak - buď někdo umí a nebo ne, buď si ho publikum zapamatuje a nebo zase zapadne. Těžko říct předem... V každém případě - myslím, že sotva kdo z těch lidí, co tam vystupují, tuší, jak moc to zahýbe jejich životem...

Lasy
18. 05. 2004
Dát tip
sleduji jen Aničku dajdou - ta ke mne dorazila mailem a fakt jsem se pobavil, ale ten zbytek je fakt hnus . . . Česko hledá Superman je lepší . . . . Lasy

pozorovatel
18. 05. 2004
Dát tip
Elyn: Jéé. Taky bych chtěl být bez televize. Já mám totiž televize hned tři(ale není to tak, jak to vypadá:-) dívám se jen na jednu:). Je ale těžký se jí zbavit. Co bych si bez ní počal? Začal číst? Chodil do přírody...? Tak to teda ne! Hezky si navlíknu tepláky, votevřu lahváče a nechám si ničit oči.

Elyn
18. 05. 2004
Dát tip
pozorovatel: mně oči ničí monitor a písmenka na papíře, nějak se umřít musí, ale tu přírodu doporučuju, ....třeba jsme ty víly až tak docela nevyhubili ;) PS: Umím zpívat :) Nejradši u splavu :))

JiKo
18. 05. 2004
Dát tip
Já se na to koukám a bavím se při tom...asi nejsem dostatečnej intoš proti vám :-))))))))))))))))))))))

WiruZ
18. 05. 2004
Dát tip
no odlozim svuj inteligentni kukuc a bez muceni priznam, ze na to taky cumim....a dokonce mam i svoje oblibence...a neoblibence.....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru