Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hříšné pokušení

24. 05. 2004
4
0
3329
Autor
sunnyangel

Mrká na mě z barevných regálů supermarketů. Vybízí k doteku a pohlazení. Vábí mě sladkou přitažlivou silou a šeptá: „ Jsem chutná a sladká, vem si mě domů.“

Liliově obalená,čokoláda Milka.

            Copak člověk jenom může odolat neskutečnému pokušení? Pomýšlím na hříšné kalorie, skryté v nevinné čokoládě, a protáčí se mi panenky. Vzpomenu si na své nové džíny, které jsem si záměrně koupila těsnější, abych se přinutila se svým tukem obaleným tělem něco dělat. A po mé oblíbené Milce džíny nejspíše nedopnu.

            Kolik hodin pak musím strávit v tělocvičně,kolik triček propotím a kolik svých zarudlých obličejů ještě uvidím v zrcadle pohybového studia po skončení hodiny, než spálím ďábelských „xyz“ kalorií?

            Když už jsem u toho osudného zrcadla-jak se tak pozoruji, měla bych mnohem častěji navštěvovat části supermarketu s názvem Ovoce,zelenina,zdravá výživa. Budu jíst mrkev. Oranžovou,skvělou na zrak,zdravou,plnou vitamínů,křupavou zeleninu. Stojí mi ta prokletá čokoláda za to? Tak drahá,kalorická, nezdravá. Pronásleduje mě věčné odříkání vůči hříšnému pokušení.

            „Martino, dělej se sebou něco.Zase jsi přibrala,že? V tom upnutém tričku opravdu nemůžeš jít,jdou ti všude vidět špeky! Nejez pořád to sladké!Podívej se na Terezku,jak je krásně štíhlá a vysportovaná!Ta si umí udržet postavičku!“ slyším denně ze všech stran.Ono vám tohle všechno po těch letech připadne jako nicneříkající fráze.

            Víte,co? Kašlu na Terezu,co je mi po ní?Důležité je, jak se cítím já sama.Chci být v pohodě a žit bez stresu.A kdo by taky nechtěl, že?

            Zítra si půjdu zacvičit,protože mě to baví. Ne proto, abych spalovala jednu pekelnou čokoládu!Klidně si dám svou oblíbenou Milku,protože čokoláda je přece skvělá na nervy.

           


Zbyhoň
25. 06. 2004
Dát tip
No jo, nic moc objevného, ale bacha na rozhnevaneho_mladeho_muze, to je kritický extrém:), pssst, nikomu to neříkej, ale ja ještě nevidel, ze by dal někomu tip:))) No a nesouhlasim s Tebou jen v jedne veci, když to slyšíš ze všech stran, není to blbostí okolí, ale tím, že to okolí přijímáš:)

Mám ségru, který je taky osmnáct a občas mi dá taky nějaký to svoje dílko do školy přečíst... Každopádně jsem si teď ještě všimnul, že máš v tom textu příliš mnoho tázacích vět. Až příliš mnoho. Měj se!

sunnyangel
27. 05. 2004
Dát tip
vidím že kritiky nestačilo...co už .. ale ze slohovky mám za jedna...:)

Kdybych byl já profesor, tak bys neprošla do druháku!!! :)))

sunnyangel
27. 05. 2004
Dát tip
smula...protoze letos v pohode projdu do ctvrtaku :)

Já teda úplně odvázanej nejsem... Přijde mi to bez šťávy, energie, prostě jako jenom takový zápisek do deníčku. A to mi jaksi nestačí. Přijde mi, že pouze schrunuješ to, co vlastně všichni vědí a ve fejetonu by se na to mělo zkusit nahlédnout z jiného zorného úhlu. Nicméně text nechci jen odsuzovat. Není to špatné, i když doufám, že tvé další texty budou lepší... A s tim, že člověk se cítí v pohodě tak jak se cítí a ne jak vypadá, s tím s tebou naprosto souhlasím!

sunnyangel
25. 05. 2004
Dát tip
Děkuju všem za kritiku :) Jsem docela překvapena, protože právě tento fejeton jsem měla napsat jako slohovou práci do školy a dala jsem ho sem jen tak...kamarád,co napsal super politický fejeton, mi totiž řekl,že ten můj není zas tak špatný :) s tím věkem nekecám..je mi opravdu čerstvých osmnáct... to rozhnevany maly muz: no máš pravdu,že je to takové stručné :)ale kdybych se více rozepsala,možná že by v tom byla i ta tvá vyžadovaná šťáva :) tudíž mi nezbývá nic jiného než jen psát a psát a psát :)

Dero
24. 05. 2004
Dát tip
No baže. Tak je to správné, děvče ... ;o)

Arien
24. 05. 2004
Dát tip
ano! přesně! jen do nich! tip!

chalmin
24. 05. 2004
Dát tip
ďábelsky svůdný úvod skvělého fejetonu tip ***! jenom mi ten transexpres zahučel na provinční trať s naučením bez nadhledu

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru