Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Strach

27. 05. 2004
1
0
825
Autor
eWiNsKI

úhybný manévr bizona                              stěna pobořená v prach               strach
         malé děvčátko, bez domova                                  půlnoční střepy
řeknu vám, co je strach                                potkal jsem malou holku a ona „budeme si hrát?“ a já „proč ne“, proč vlastně ne, tak se jí ptám na co a prej na prodavače. Otrhal jsem lístky, z šípkové růže, co se tu proháněla do výše, jako že to budou peníze a ta malá holka, v třapatých bačkorách, se proti mně rozeběhla, jako malý býček. Na stehna dopadly malé pěstičky a tloukly jak na bubínek a po tvářích se jí kutálely slzy, pevnější než lusky. Země se otřásala, země vřeštěla. Všechno se na mě hněvalo. A já se bál, já se tak bál, bál jsem se tak, až mi z očí vyhrkly slzy a plavily se po mém těle, baletily si po něm. Na kůži nechávaly povlaky sole, celé deky a pole, tělo je dýchalo a plnilo jí póry, krev, plíce játra. Běžel jsem, běžel pryč od té děvky. A čím víc jsem plakal, a plakal jsem víc a víc, sůl mě obalovala jak rybí filé. Když se ta rozhněvaná země rozletěla na kusy, vytvořil se kráter a z něj vylezla ta děvka, tentokrát o moc větší než já a ta nepříjemná brada se jí rýsovala o to víc a řekla, že bude platit a že chce jen dva pomeranče a pak mě ukazovákem přidržela za bok, natrhla levou nohu, pak škubla, usmála se a řekla „drobný  si nechte“, tehdy, teprve tehdy jsem pochopil, že až si bude příště nějaké dítě chtít hrát na prodavače, zaplatím raději bankovní kartou.

Tragicus
29. 05. 2004
Dát tip
ten zacatek je citelne nepovidkovy a obsah je slaby, velmi slaby...

Aviva
27. 05. 2004
Dát tip
přejít od malé holky k děvce, to chce pořádnou odvahu, ale příště už to radši nezkoušej. hezká přirovnání,ale celkově je to o ničem

Blackadder
27. 05. 2004
Dát tip
Je to divný.... hrozný.... hrozně špatný. Zkus nepsat tolik křečovitě.

StvN
27. 05. 2004
Dát tip
Máš fantasii a slova plynou volně a nenuceně. Od - Otrhal jsem lístky.... až po....jak rybí filé. - se mi moc líbí. Piš dál.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru