Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Soutěž o nejlepší sonet

01. 06. 2004
0
0
1442
Autor
Mone

Vážení milovníci poezie,
po úspěchu soutěže o nejlepší haiku, kterou vyhlásila ALS Blue World loňského roku, vyhlašujeme tímto novou soutěž, a to soutěž o nejlepší sonet.

Informace k soutěži:

· Soutěže se může zúčastnit každý autor (čili nejen ti, kteří publikují na literárním serveru Blue World), který splní všechny formální podmínky uvedené níže.

· Předmětem soutěže je sonet, čili do soutěže budou přijaty jen příspěvky splňující základní formální znaky sonetu.

· Každý autor může přihlásit do soutěže maximálně tři své sonety. Pokud zašle více než tři příspěvky, nebude přijat do soutěže.

· Vítěz bude vyhlášen a odměněn na dalším literárně-hudebním večeru ALS Blue World, který bude sonetu speciálně věnován. Veškeré informace o datu a místu konání večera budou zúčastněným autorům včas rozeslány a též budu k dispozici na stránkách ALS Blue World pod sekcí Plánujeme či na Literární nástěnce. Upozorňujeme, že akce se bude konat v Praze.

· Uzávěrka soutěže je 31.8.2004. Příspěvky došlé po tomto datu a problémové příspěvky, které se nepodaří dořešit do tohoto data, nebudou do soutěže přijaty.

· Autor bude o přijetí či nepřijetí soutěžních příspěvků informován prostřednictvím emailové zprávy

Podmínky přijetí soutěžních příspěvků do soutěže:

· autor může do soutěže přihlásit maximálně 3 své znělky a to pouze na tuto emailovou adresu: veronika@blueworld.cz
· Příspěvky musí být odeslány v příloze v běžných textových formátech (txt, doc, rtf), žádné jiné formáty nebudou přijaty a otvírány. Soutěžní příspěvky lze zaslat též jako součást textu emailu.
· Ke každému soutěžnímu příspěvku je potřeba doplnit všechny následující informace (v případě jejich špatného či neúplného uvedení nebudou příspěvky do soutěže přijaty):
1. celé jméno a příjmení autora
2. kontaktní emailová adresa
3. kontaktní telefon
4. kontaktní adresa
(pro případ zaslání diplomu a ceny poštou, nebude-li se moci vítěz zúčastnit vyhlášení vítězů na slavnostním večeru osobně)
5. vyjádření souhlasu či nesouhlasu se zařazením soutěžních příspěvků do případného sborníku
6. vyjádření souhlasu se zveřejněním soutěžních příspěvků na našem literárním serveru
www.blueworld.cz (bude se týkat 15 nejlepších sonetů)

ALS Blue World a literární server Blue World se zavazují, že osobní data poskytnutá jednotlivými autory budou užita výhradně pro informační účely spojené se soutěží o nejlepší sonet (v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů) a nebudou poskytnuta žádným jiným osobám či subjektům.

StvN
01. 06. 2004
Dát tip
To jsem zvědavej, kdo se nad tím aspoň zamyslí.

drfaust
01. 06. 2004
Dát tip
Né že bych prahnul po účasti v soutěži... ale: co jsou pro vás formální znaky sonetu? Přihlížíte pouze ke formování strof anebo bude přihlížet i ke střídání rýmů ve strofách? To by učastníci vaší soutěže asi měli vědět...

egil
01. 06. 2004
Dát tip
Zajímavé. Nicméně by mě v první řadě zajímalo složení poroty. Je vcelku důležité znát kompetenci těch, kteří budou rozhodovat o kvalitě dílek.

chalmin
01. 06. 2004
Dát tip
a na závěr si všichni upřimně zahřejeme ručičky a poplácáme

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru