Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Černovlasý

03. 06. 2004
1
0
2239

Černovlasý 

 

 

Zavřený v cele přemítá o svém osudu. Nevzpomíná si na noc, kdy se to stalo. Na nic. Hlasitý srdcervoucí povzdech.

„Přestaň vzdychat“ rozeřve se strážný a praští obuškem do mříží.

„Jsem nevinný“ pokusí se.

„Drž hubu, černovlasý“ strážný znova praští obuškem.

„Podej mi pití“ poručí si černovlasý.

„Nebudu ti sloužit“ odfrkne si strážný, ale přesto černovlasému vodu podá. Ten chytne nádobu a rozbije ji strážci o hlavu. Strážce se sesune k zemi, černovlasý mu sebere klíče, odemkne si celu a opatrně vyjde z vězení. Nadechne se čerstvého vzduchu a z nicoty vytáhne dlouhý černý plášt´.

Malé děvčátko jdoucí kolem se svou matkou se rozpláče a začne křičet: „Černokněžník“

Její matka jí začne utěšovat, že čarodějové neexistují, že jsou jen v pohádkách.

Děvčátko přestane křičet, matka jí vezme do náručí a nastoupí do auta. Než odjedou ještě si podezřívavě změří cizince a zahrozí mu zaťatou pěstí.

Černovlasý se usměje a začne hledat cestu ven z města. Lidé, kolem nichž projde se mu klidí z cesty a neklidně se rozhlížejí kolem sebe. Psi zalézají do dvorů s ocasy staženými mezi nohy a zoufale kňučí. Kočky se však k cizinci přidávají a otírají se mu o nohy.

Čím déle jsou se zelenookým, tím víc se mění. Rostou, kožich jim zčerná a oči zezelenají…

Lidé s hrůzou v srdcích pozorují ten tajemný průvod- černovlasého cizince a za ním čím dál tím víc obrovských černých koček.

Černovlasý dorazí na konec města a projde branou. Přidají se k němu obrovští černí havrani a zahalí ho svými černými křídly.

Nebe zčerná a začne pršet. Po chvíli se k dešti přidává i bouřka. Děsivé blesky protínají nebe a osvětlují obrovský temný les a k němu mířící průvod.

Když průvod vejde do lesa, zableskne se a les i s průvodem mizí. Lidé si pro sebe šuškají a mají strach. Nechápou, co se stalo. Jejich pohledy jsou upřeny na konec města.

Jen jedna dívka se nedívá. Objímá a líbá černovlasého mladíka s podivně zelenýma očima…

„Smrt“ vykřikne nějaká babka „Všem nám zvěstoval smrt“ Ještě chce něco říci, ale nestíhá to. Na místě umírá a černovlasý mladík se usmívá. Je to strašlivý úsměv zvěstující brzkou smrt lidí…

 

KONEC


domeska
27. 06. 2004
Dát tip
promin ale proste mi to nic nerika a musim se nutit to docist cele ... rada pises takovy tajemny zahadny vecicky tak to je ok ... ale zkus to jinak ,... .-)))

Rennie
07. 06. 2004
Dát tip
Mně se to líbilo,temné věci jsou super!jen to klidí a neklidně mi přijde moc blízko sebe,ale to je jen taková drobnost:)

j_i_r_i_k
07. 06. 2004
Dát tip
Chtělo by to krom té temnoty ještě něco, třeba myšlenku, která by to spojila a podepřela, přijde mi to jako vytržené z nějaké možná zajímavé knihy, kdo ví...

seal
05. 06. 2004
Dát tip
No, tohle je konečně dílo! :) Lepší než Tvá ostatní, mohu-li říct. Opět trochu zamotané do sebe, srozumitelné jen autorce samotné, ale konečně to má nějaké to nedětinské kouzlo:) Ano, stojí to za to.

StvN
05. 06. 2004
Dát tip
Věty za sebe pokládáš jako položky na seznam. Text neplyne, on skáče. Úryvkuješ, jako bys chtěla být rychle hotova.

Ewecka
04. 06. 2004
Dát tip
Černooký mi připomíná něco mezi Zaklínačem a Krysařem. Docela pěkný fantasy nápad. Jen by to možná chtělo nějakou závažnější zápletku a rozvinout to. Jinak hezký :-)

tanganika
03. 06. 2004
Dát tip
a? pravdu povediac nic moc...

Já sem s tim spokojená :-)

tanganika
03. 06. 2004
Dát tip
ved to je hlavne, ide o tvoj pocit, nie moj:)

Dero
03. 06. 2004
Dát tip
No ... je to taková černá povídka ... ;o)

klobouk
03. 06. 2004
Dát tip
Připadá mi to trochu vypůjčené...jen malinko...ze světové literatury....i když je to pojaté docela jinak...a myši už jsou zřejmě sežrané kočkami...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru