Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Blázen a sebevrah

05. 06. 2004
2
0
1322
Autor
seal

Šílený ten, kdo tvrdí, že je normální

Já nejsem blázen, věřte mi,“ říkáš a míříš na sebe pistolí. Chvěje se Ti ruka. Ukazovák je na spoušti a jemně drkotá o šedý kov. Podíváš se za sebe, dolů ze střechy té dvanáctipatrové budovy a bláznivě se zasměješ. „Život je přece tak jednoduchý. Miluji život. Miluji lidi.“ Prst je stále na spoušti. Přibližujeme se k Tobě. „Nechoďte sem. Podívejte se na ty lidi.“ Znovu se ohlédneš za sebe, dolů. „Podívejte se. Podívejte se.“ Pistole u spánku se chvěje. Ukazovák obejme malý, šedý kohoutek.

   

   Třeskl výstřel, ale ty nepadáš. Bylo to do vzduchu. „Ne, nemůžu. Pak bych přece neletěl!“ Šílený smích. Rozhodíš ruce do vzduchu a předstíráš že létáš. „Teď už jen krůček!“ Opět se přibližujeme. „Nikdy jste nechtěli létat?“ teď už se podíváš přes okraj čelem. Jemně se odrazíš od římsy a šipkou padáš dolů. Máš roztažené ruce a ve tváři ve chvíli přemetu zachytím tvůj pološílený blažený úsměv. Mlčíme. Mám chuť skočit za Tebou, ale místo je obsazeno. Tak snad jindy. Jdu domů, napustím do vany horkou vodu a udělám si čaj. 


Alojs
23. 01. 2005
Dát tip
No, vzhledem k latce ses s tim vyporadala docela slusne. Navstevy nelituji a tipuji, at neni ten dosavadni tip tak osamocený

j_i_r_i_k
07. 06. 2004
Dát tip
Zajimave ve srovnani s tim, co jsem dnes cetl jineho :)... Mozna by se to dalo vylepsit, ale ja mam rad i surove zlato...

wazzup
07. 06. 2004
Dát tip
jo, je to dobrý, ale zas ne, že by mě to nějak extra vzalo

Dobrý

Tragicus
05. 06. 2004
Dát tip
hm... takove nijake, prazdne

StvN
05. 06. 2004
Dát tip
Taková milá příhoda. Líbí se mi až na vypravování ve druhé osobě. Přímé řeči, kurzíva, to je fajn, ale širší pojetí už není tak dobré.

Vláčné, konec to kazí. Nicméně pokud by se to rozepsalo do více než dvou odstavců a pozměnil se konec, tak by se z toho mohlo vyklubat určitě něco úspěšnějšího. Hodně štěstí!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru