Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Smrt

08. 06. 2004
6
0
4003
Autor
Dragonangel

Don Chuane ztracených myšlenek,

Mono Liso smutných úsměvů.

 

Šílený smíchu sebevrahů,

Důvode bezdůvodných,

Cesto ztracených.

 

Kde jsi,

Píseň plačících,

Radost trpících,

Naděje hledajících?

 

Květino zla,

Skrytý smutku štěstí.

 

Jsi všechno a nejsi nic,

Opojný nápoji doufajících.

 

Miliony tě nalézají

každý den,

Krutá bolesti nemocných.

 

Světlo záře temnoty,

Teplo zimních večerů,

Ztracená duše mrtvých.

 

Ztrácí se v pouti za Tebou,

V pouti promarněných momentů.

 

Kráso zla,

Melodie ticha.

Skrýváš se v lásce milenců?

 

Nekonečná bouře letních večerů,

Slzavé údolí opuštěných.

 

Poslední naděje a první vzpomínko,

Smutný vrahu,

Nenávisti národů….


Silvita
26. 02. 2005
Dát tip
tohle si vystihla dokonale!! je to perfektní, mám úplně orosený čelo, jak je to prima:c) (bych si ho měla utřít a číst dál,že:) NO nic, óóbrovskej tip a dík Sil.

leenai
29. 01. 2005
Dát tip
téma je ohrané, ale hezky jsi ho představila, nikdo z nás si asi nikdy neodpustí aespoň jednou si škrtnout o téma smrti, to je norm. vyjádření se mi zase líbí, hledej nápady, určitě to nebude marné!

Marko
13. 08. 2004
Dát tip
_fou: Přečti si jiná její díla. Perfektní.

Dero
13. 07. 2004
Dát tip
Tak to budu zase já - zlý a nepříjemný - kdo Ti něco vytkne. Nevím, proč se předchozí kritici neozvali, ale "Don Chuan" se vždycky píše "Don Juan", počeštění, které jsi tu předvedla, se vyskytuje především v odvozených substantivech a adjektivech (např. donchuán, donchuánství, donchuánský ... můžeš tu vidět i paralelu s donkichotsvím - přece bys nenapsala Don Kichot, ale vždycky Don Quijote (de la Mancha)) Don Chuane ztracených myšlenek, (svůdník ztracených myšlenek) Mono Liso smutných úsměvů. (a hned na to slávo, kráso smutných úsměvů?) (nebo jsi to myslela jako trápení? Leonardo se s jejím úsměvem natrápil) Zbytek je poměrně přímočarý (stejně jako myšlenka), ale na můj vkus vyjádřený příliš odřenými výrazy, které byly použity už nesčetněkrát předtím. Taky se mi zdá, jako by ta báseň byla příliš nafouknutá, používáš vzletné a všeobsažné výrazy, ale krása básní většinou bývá v detailu a promyšlené struktuře, takové básně-balóny - co vlastně řeknou, když se podíváš hlouběji? No ... doufám, že Ti nevadí, že Ti takhle radím a šťourám do Tvých básní. Každopádně - co jsem napsal minule, platí. Díky.

Lancelott
13. 07. 2004
Dát tip
Huh...smrt bývá mým oblíbeným námětem...ale tohle je vskutku neortodoxní zpracování...:o) Zaujalo! Jo...a Dero má dobrý postřeh..."don Chuan" se skutečně píše "don Juan":o))

Dragonangel
13. 07. 2004
Dát tip
DERO- fiha, ja uz kdesi psala, ze mi ten češtin kdesi beha...po lesích:)) Ja vim, ja si rikala, ze ten Don chuan je nejaky divny... Zase jsem o neco chytrejsi:)) Jinak diky za tvou kritiku, vazim si ji!!! Ale stejne...................................... me se to libi tak jak to je;-))) LANCELOTT- juj, moc diky ze te to zaujalo, a za toho Dona Juana se omlouvam....:))

vesuvanka
07. 07. 2004
Dát tip
Moc krásně vyjádřené a líbí se mi kontrasty: píseň plačících radost trpících světlo záře temnoty teplo zimních večerů kráso zla, melodie ticha, poslední naděje a první vzpomínka díky a tip

kminnek
07. 07. 2004
Dát tip
* tip

Vlkodlak
10. 06. 2004
Dát tip
Docela to ujde.

_fou
08. 06. 2004
Dát tip
Trosku pesimismus, ale jinak velmi pekne obrazy.. jen tak dal, zkus jit vic do surrealismu a prorazis

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru