Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Konec

06. 06. 2004
0
0
1524

Dívka stojí na pahorku uprostřed lesů. Má strach. Ale z čeho? Z toho, co přijde. Srdce jí divoce buší. Zaslechne vytí vlků. Za chvíli vytí ustane a najednou je tu až příliš ticho. Ani větev nezašustí, ani ptáček nezazpívá…

Uslyší kroky a vlci se seskupí kolem ní, ale nezaútočí. Jsou to její přátelé.

Lehne si do trávy, zmáčené rosou, a vlci se k ní přitisknou, aby nezmrzla. Jenže ona mrzne dál a vlci, její věrní přátelé, také…

Vstane, protože se před ní najednou zjeví vysoký hubený muž. Stiskne rty, aby nevykřikla hrůzou. Ale muž jí nic neudělá. Jen stojí a dívá se na ni. Pak si štíhlými prsty prohrábne dlouhé černé vlasy, otočí k ní svou mrtvolně bledou tvář a natáhne ruku.

„Chyť mě za ruku“ řekne ten muž v černém beze slov.

Bázlivě k němu natáhne ruku a chytí se ho. Najednou jí obklopí Temnota a ona vykřikne. Ale už jí nikdo neslyší. Protože je Konec. Protože je mrtvá.  

 

 

KONEC


domeska
27. 06. 2004
Dát tip
konec neni spatny .-) ... ale takovyhle prirodni motivy dneska lidi uz vubec nezajimaji ... bohuzel :-/

StvN
07. 06. 2004
Dát tip
Už jsem ti to asi jednou psal. Strohost někdy nevadí, ale tato je povídka je úplně oškubaná.

Napište někdo kritiku, prosim

sk8ergirl
06. 06. 2004
Dát tip
Tak tedy taky píšu :-) Připadá mi to jako vytržené z kontextu...není špatný nápad, ale možná by bylo lepší to ještě trochu rozvinout... To zobrazení smrti, jako bledého muže s dlouhými černými vlasy se mi celkem líbí, je to trošku netradiční, protože většinou je za smrt považována žena, ale souhlasím s tím, že by si asi neprohraboval vlasy... A nevím, jestli tam bylo nutné to "Muž jí nic neudělá", protože to si podle mě odporuje s koncem. Na konci mi ještě není jasné, co se stalo s těmi vlky, jestli taky umřeli nebo co... Jejej, já se nějak rozepsala :-)

Tragicus
06. 06. 2004
Dát tip
zacatek nebyl spatny, ale od druhe vety se mi to nelibilo...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru