Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Prstýnek

12. 06. 2004
1
0
1335

         Ten kroužek stříbrný znamenal dětská přání, stále jsem se na něj musela dívat, ano jednou ..jednou budu míti podobný kroužek a už nebudu ničí už budu jen tvá.....a z dítěte se stala žena...kroužek měl čarovnou moc, nalhával mi, že jsem štastná a pak jednou,  sesmekl se snad a já, jakoby se zlomila kletba procitla.

         Ikdyž jsem si prstýnek znova nasadila neměl už nade mnou žádnou moc...


Dero
12. 06. 2004
Dát tip
Není úvaha, lituji ... spíše miniatura nebo možná indispozice, ale pokud bych to měl hodnotit jako úvahu s obecnou platností, pak lituji ...

cmukina
12. 06. 2004
Dát tip
hmm....ako rozmyslam tak....je to dobre ale pre mna take take nepochopitelne...*

Feanor
12. 06. 2004
Dát tip
1. Rozumná cena Dva blyštící se kroužky spojuje něco víc, než poměry vzácných kovů a ruka stejného šperkařského mistra. Jsou vázány zvláštním symbolickým poutem, nezpřetrhatelným nožem ani olověnou kulí, ale rozbitelným dalším obyčejným kroužkem. Ach jak smutný a zoufalý zlatník musel vytvořit stejné tři kousky a jak zvrhlý a bezcitný obchodník je musel prodávat za rozumnou cenu. Cože byla ta rozumná cena za zlato? Ke dvěma patřil ještě jeden, nerozlučně, neoddělitelně. Stačilo získat dva a bylo jisté, že se záhy objeví ten třetí. S naprosto stejným leskem jako jeho bráška vstupoval na parket života a točil se ve víru křiku, pláče, vzlyků i vzdechů zatímco se jeho malý kovový bratříček zařezával stále hlouběji do masa, aby vytvořil drobné přehlédnutelné, ale nepřekonatelné stigma. Čím více se jeden z nich rozšiřoval, upevňoval, ochlazoval i uklidňoval, tím více se ten druhý stahoval, škrtil a pálil, až se přitiskl na samotnou obnaženou kost a rozdrtil jí na prach. Taková byla rozumná cena, samozřejmě včetně krabiček ke každému kousku, které si tehdy odnášel.

sk8ergirl
12. 06. 2004
Dát tip
Že bych nenacházela žádnej výzam...? Za každou čárkou dělej mezeru....v textu Ti i nějaký čárky chyběj...A ikdyž se píše i když...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru