Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Rytíři času

13. 09. 2000
0
0
1313
Autor
chirurg

Nikdy jsem básně nepsal,ale po Lyrikovém rčení jsem se rozhodl to zkusit znovu...Ptám se...mám pokračovat a nebo to stojí za nic.

Tlukot srdce je slyšet z povzdálí, nebo snad odpočet času. Kapky vody klepou na poplach, slyším je zas a zas. Zavřu bránu poslechu, bude tu mír a žádný strach. Ostré zvuky rytířů,bojovníci nádechu. Mám hlad,nechci,nemám rád rajský protlak. Dáme se do boje,troubení maléru, za co můžu snad,já né to né, nechtěl jsem klást otázku. Obraz obdelníků kovu,slzy na očích, nůžky popelu,popelník prásk, za co musíme umírat. Pro svého pána,snad za své myšlenky, nebojíme se,ale dáme se na to zas. Do NATO natotata,ratata a je to tu zas. Ostré zvuky kaštanu,dítě přinese čáp. Tlukot srdce slyším zas a zas,to né, mám strach,nechci se ptát na otázku. Mysl má čas,koleje nádechu a výdechu. Dal bych si Radegast a start bez začátku. Konce bez konců ptám se včas, rytíř a mráz,prásk a klas. Bolestné výkřiky ranních patáků, studna času a nádechu. Za co může čas,snad za dobrotu co je v nás. Jsme davá zvěř,co nemá mysl. Vysoké žirafy,prasátka hladu, motyka k lopatě,obraz hrobu, krabička s lentilkama,koberec průjmu. Je mi zle. Za co může čas,ptám se zas a zas.
Vojtek
27. 10. 2000
Dát tip
Neodmlouvej..:-)

Vojtek
26. 09. 2000
Dát tip
Zdarec hmm.. vidím že se snažíš.. kdzž nebudeš tak moc chlastat nebudeš mít deprese :-)

chirurg
26. 09. 2000
Dát tip
No nevim Vojtek,kdo tady chlastaaa:-)))

Mámalibor
17. 09. 2000
Dát tip
MáMALIBOR-JEN TAK DáL-LEPší NEž CHLASTAT V HOSPůDCE !

Merle
14. 09. 2000
Dát tip
nic pro mě... takovýmto věcem nerozumím

JiKo
13. 09. 2000
Dát tip
No nějak se nechytám o čem to je. Ale psát může každý ne?

Lyryk
13. 09. 2000
Dát tip
Copak o to, jde-li o burzu nápadů, nevadí si takhle popisovat proud vědomí. Ale k poezii většinou jeden (první) plán nestačí. Prvoplánová může být lehká svižná poezie o lásce, stačí v ní jediný nápad a zpěvnost a nesmí jí být moc a musí ji psát krásná a naivní dívka :-))))) a to ty asi nebudeš..

chirurg
13. 09. 2000
Dát tip
To nejsem,to je fakt,ale budu to zkoušet dál.Díky za rady...

chirurg
13. 09. 2000
Dát tip
JiKo...je to odávné době minule až do nynější doby a je to taková hra se slovy...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru