Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Čtvrteční glosa, 24. června 2004

24. 06. 2004
0
0
996
Autor
glosator

24. 06. 2004

 

Hlavní důvod, proč se poslanci ČSSD postavili proti Špidlovu plánu požádat ve čtvrtek sněmovnu o hlasování o důvěřě vlády je nasnadě: hlasuje se veřejně a po jménech. Kdežto v sobotu na zasedání ústředního výboru ČSSD se o Špidlovi bude hlasovat tajně.
Leccos to říká o poměrech v ČSSD - přímo ukázková je věta slavného Staníka: Zda dám či nedám Vladimíru Špidlovi důvěru, nyní neřeknu. Hlasování bude tajné.
Největší legrací by ovšem bylo, kdyby pod tlakem obav z toho, že vláda skončí a budou předčasné volby, hlavní socialisté nakonec rozhodli, že Špidla může zůstat v obou funkcích.
Viz opět slavný Staník v dnešních Lidovkách:
LN: Předpokládáte, že za této situace by mohl premiér Špidla svoji pozici předsedy strany obhájit?
G: Já si myslím, že to určitě není vyloučené. Určitě to bude tajné rozhodování a nikdo nikomu přece nemůže vidět do hlavy. ÚVV je nejvyšší autorita mezi sjezdy a jeho rozhodnutí budeme muset všichni respektovat.
LN: Pokládal byste za šťastné řešení, kdyby Vladimír Špidla i po sobotním hlasování v čele ČSSD a tím i koaliční vlády zůstal?
G: Budu pokládat za šťastné řešení to, co bude dávat šanci, že sociální demokracie přestane s vnitřními rozpory. Pokud se dokážeme sjednotit na tom, že současná konstelace je správná, nemám s tím problém.
LN: A může se podle vás ČSSD "vnitřně sjednotit" pod vedením Vladimíra Špidly?
G: (dlouhé mlčení) Na to je v tuto chvíli těžké odpovědět, protože situace teď prostě jednoduchá není. A záleží samozřejmě na ochotě a odpovědnosti každého.
Ach jo.


Zbyhoň
25. 06. 2004
Dát tip
Promiň, v politice se moc nevyznám, ale z hlediska autorství se mi nezdá, že polovinu díla tvoří rozhovor, přepsaný z lidovek...

Jeheheman
24. 06. 2004
Dát tip
ježiš, on fakt píše glosy.. asi studentík politologie.. jen snad, glosa by se měla nestranně aspoň tvářit. Glosa připomínající agitku baví jen příznivce uvedených názorů. Dejžto správnou glosu jsou v ideálním případě schpny přečíst všechny tábory.. (to je reakce na více tvých glos, který jsem teďko sjel:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru