Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Páteční glosa, 25. června 2004

25. 06. 2004
0
0
1259
Autor
glosator

25. 06. 2004

 

Trapnost pokračuje: středočeská ČSSD drtivou většinou tajně odhlasovala nedůvěru Špidlovi a důvěru jeho místopředsedovi a spolupachatelovi Grossovi, protože je jeden z nich, ze středočeských socialistických hochů, co spolu mluví. Špidla na výsledky hlasování nečekal a naštvaně odešel, aby náhodou nemusel sdělit, co bude. Gross na výsledky hlasování nečekal a zbaběle odešel, aby náhodou nemusel poprvé v životě říct jasně ano, ano - ne, ne. Velmi signifikantní u obou.

Podle průzkumu agentury Median by po předčasných volbách mohla vzniknout silná vláda ODS a lidovců. Kéž by tento trend vydržel voličům i u volebních uren a neučinili to, co obvykle: se slovy o nutnosti silné vlády na rtech nerozkouskovali poslaneckou sněmovnu na cimpr campr.
Výhoda průzkumem předpovězené vlády by byla i v tom, že lidovci by měli jen čtvrtinu hlasů ODS, a tak by jen s velikou trapností mohli rozehrát obvyklou hru na družstevníky: ty sedlák, já chalupník, v družstvu však rovni jsme.

V poslanecké sněmovně se opět diskutuje o přísnějším trestání majitelů agresivních psů. Logické řešení zdá se mi však být velmi jednoduchým: za každou němou tvář, nejen za psa, odpovídá stoprocentně jeho majitel (nebo majitelé) a proto by měl (měli) být za případné hmotné škody, ublížení na zdraví či smrt způsobené zvířetem, které vlastní, trestán (trestáni) stejně, jako kdyby provedl(provedli) čin osobně. Tečka.

Ivan Langer včera požadoval odstoupení policejního ředitele a ministra vnitra za to, že dodávka pistolí pro policii je dlouhodobě průšvihová a nově z nich upadávají přídatné lampičky. Zapomíná, že opakuje-li se něco příliš dlouho, aniž se to stane, ztrácí to zcela na účinnosti. Méně bývá často více, říká pravdivě staré české přísloví.
Stačilo s úsměvem říct: Mizerné vládnutí se projevuje i v maličkostech.
Včerejší zápas mezi Portugalskem a Anglií ukázal při srážce dvou zcela rozdílných fotbalových stylů krásu i dramatičnost této hry.
Krásný zážitek.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru