Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jeníčkovi

27. 06. 2004
0
0
4455
Autor
Ejunka

Co chcete slyšet? Všechno potřebné je v básni

Když dokola je tma,

že ani spát už nelze,

když obklopí mě temnota

a už jen smrt se nabídne,

 

tak vzpomenu si na tebe.

Jak mihotavý plamen svíce,

tak chápu tvoji lásku ke mně

- světélko v propasti bezedné.

 

Nemyslím na to, co se stane,

až vítr zítra plamen sfoukne,

tak prosím tě o jednu věc:

nemysli na to, lásko, též.

 

I moje naivita má přec hranic,

vím, cokoli navždy je vlastně na nic

a konečnou všeho je poslední výdech;

o tom však pomlč, že skončíme dříve.


Petr_Pan
05. 10. 2004
Dát tip
Hm - to chápu..

Ejunka
01. 10. 2004
Dát tip
Vidíš, to já se ještě krom toho tvýho přístupu musím a chci občas něco naučit..:/ Poslední dobou mě teda lidi ve škole spíš obtěžujou..to je tak, když se s někým vídáš šest let skoro každý den..:/

Ejunka
29. 09. 2004
Dát tip
clovek by rek, ze kdyz zacne mluvit o te zasrane skole, tak ze se treby trochu rozepises, ale ty ne...setris na me, no to si pis:)

Petr_Pan
29. 09. 2004
Dát tip
(-: Ale notak - neměj mi to za zlý. škola fakt neni vhodný tema. Chodím tam jen potkávat lidi, psát hlouposti do črťáku a sledovat, jak se někteří snaží nacpat do hlavy naprostý nesmysly :-) :-/

Ejunka
28. 09. 2004
Dát tip
Jo jo..škola...Mám dost náročnou školu, poměrně náročné (časově) zájmy a bydlím docela z ruky od obou těch předchozích... V praxi to znamená, že mám velký problém proplouvat předměty, které mě nezajímají a nepotřebuji je a docela dost času mi zabere mít aspoň trochu přehled v předmětech, které potřebovat chci a snad i budu (jazyky, literatura, historie, dějiny umění, výtvarka, společenské vědy atd...). Pak jsou tu lidé, na které není od věci udělat si aspoń dvakrát do týdne čas (třeba můj milý :) a zájmy, které pověčinou stejně nezvládám (historický šerm, kreslení..). No a když ve škole běžně tvrdnu do čtyř tak si sám spočítáš, že je to dost na hovno...:/ jak seš na tom ty? Škola tě nesere? ani některé předměty? Možná je to otravná otázka, ale už máš trochu tu訚ení, co bys chtěl dělat..později..?

Petr_Pan
28. 09. 2004
Dát tip
Tušení nemám, a jestli mě škola sere? To se ptáš toho pravýho - až až :-))

Ejunka
27. 09. 2004
Dát tip
Fíha! No ty seš ukecanej! Brácha spravil kompl, takže internet jede normálně. Teď se musím potýkat jen s jedním netovým závislákem a nedostatkem svého času..:/

Petr_Pan
27. 09. 2004
Dát tip
Vím - jsem hroznej :-)) S nedostatkem času bojuji tím, že mu přepouštím čas, který bych měl strávit školou - je to celkem výhodné řešení časových nedostatků :-)

Ejunka
26. 09. 2004
Dát tip
Možnosti mého internetu sou momentálně minimální...takže o řešírně si můžu nechat zdát..:) Takový holky, o kterých píšeš taky znám. Moje sousedka je taková, ale jen malinko, je to skvělá baba. TAky je ochotná mě poslouchat, zajímá ji to, upřímně, ne jako jiné lidi. Pokud mě objímá, tak ne jen účelně, ale protože mě má svým způsobem ráda, protože jí to stojí za to. Možná nevede filosofické debaty, jako zbytek mých známích, ale zato nemá potřebu být na mě hnusná, když to není nutné a nejsem jí u prdele. Toho si moc cením, i když je fakt, že znám takový i kluky. A pak je taky fakt, že někdy mi tohle nestačí, že se potřebuju občas s někým projít v těch sračkách na dně mé duše a na to někteří lidé prostě nemají kapacitu..

Petr_Pan
26. 09. 2004
Dát tip
jj..

Petr_Pan
25. 09. 2004
Dát tip
ad1 - někdy se stav do Řešírny a ještě předtím si tam přečti něcozpátky.. Včera jsem seděl s fiflama, poslouchal jejich ujetý vzpomínky na to jak se poprvý líčily, jak strašný hadříky nosily, jak zápolili s make-upem - jsou to trošku namyšlený ( ale v dobrym slova smyslu ) dámy, který nechoděj pro slova daleko. Jsou jediný, kdo mi je schopnej narovinu říct, že vypadám blbě, když tak vypadám a dokážej obejmout, když se na mě všichni ostatní vyserou takový kluci nejsou. Moc jim záleží na tom, co si o nich myslej ostatní.

Ejunka
23. 09. 2004
Dát tip
Proč sou lidi blbý, tedy krom toho, že neví kam správně investovat svoje prachy? Mám pocit, že spíš než peníze potřebuje naše republika skromné, zodpovědné a uvědomělé lidi se zajímavýma nápadama. Když sem naleješ prachy, polovina se "někam ztratí" a druhá bude využita jednorázově a nefektivně..to je aspoň můj pocit. Ale zase je fakt, že holky dokážou líst občas nehorázně na nervy. POslední dobou mluvím daleko častěj s klukama. Nejsou většinou tak afektovaní a infantilní...hm...teda někteří...:)

Petr_Pan
22. 09. 2004
Dát tip
Jsou jedinci, pro které by nebylo problém vytáhnout ČR z dluhů a zajistit jí hodně solidní rozpočet na hodně dlouho. Věřím, že jsou jedinci, kteří mají peníze, které mohou měnit svět. Souhlas - holky jsou mnohem příjemnější a chápavější. Lidi jsou už asi úplně blbí

Ejunka
19. 09. 2004
Dát tip
Fíha, to je nanejvíš zajímavé...musíš mít velké dioptrické brýle a moc kilo navíc...a nebo se o tebe perou slečny..(netvrdím, že je to zrovna pozitivum)..s takovými názory.Mimochodem, věříš na světový mír? Myslím tím, jestli věříš v reálnost jeho možné existence?

Petr_Pan
19. 09. 2004
Dát tip
Ejunka> Víš, mám smůlu. Nejde zakládat vztah na jednostranném obdivu a "normálních" holek co dovedou pochopit, že může někdo chtít tak málo je moc málo. Tvůj popis moc nesedí - jsem menší, well-built človíček, kterej je hodně náladovej a - mno - nevím, ale - dík :-)) Na světoví mír nevěřím, protože nevěřím v lidi, kteří o tom mohou rozhodovat a nejde věřit ve světě, kterej je založenej a postavenej na penězích, takže tak ( nicméně nikdy nepřestanu smutnit, že to tak je )

Ejunka
19. 09. 2004
Dát tip
Proto tvrdím, že to není úplně pozitivní, jednostraný obdiv. Může to člověku zvednout náladu a sebevědomí, ale vztah na tom nevybuduje.. A co je to málo, co chceč, co je to málo, co jim nestačí?. Nepřijde ti, že člověk ve své podstatě, jako rasa, vůbec není schopen udržovat něco jako mír všude a pořád?

Petr_Pan
19. 09. 2004
Dát tip
- Třeba jen tak ležet na poli a koukat se do nikam, mluvit o všem, samozřejmě vzájemná přitažlivost a něco složitějšího pro dnešní svět - věrnost. Jde o to, že znám moc lidiček a většina z nich jsou holky. Jsou to kámošky, ale - kdo v tomhle čase pochopí, že se někomu mnohem líp kecá s holkama a tím to končí? Ne jako rasa. Člověk jako jedinec si nedokáže uvědomit zodpovědnost, kterou by měl mít. Dokud je všechno materialistický, budou se na svět všichni koukat materialisticky.Nejde udržovat továrnu na boty v Africe, protože se to nevyplatí v dnešním světě, kvůli měně a odběru. Nikoho nezajímá, že ta továrna může uživit spoustu lidí. Nevěřím, že by byl někdo tak majetnej tak odvážnej, aby se pustil do něčeho jako je rozvoj zaostalých oblastí z vlastní kapsy. Proto se budou některé státy rozvíjet a některé vymřou hladem, protože člověk není schopnej za to odpovědnost přijmout a začít řešit problém, kterej tady je.

Ejunka
19. 09. 2004
Dát tip
A na tyhle řeči nezabíraj? Dělám si legraci:) Je mi milé to mluvení, ležení, vzájemná přitažlivost...a s tvým názorem na věrnost v dnešním světě souhlasím. Někteří lidé (já znám spíš pány) se na ni dívají spíš jako na nemoc. Možná že ve velice malé míře může být kořením některých vztahů...jenže dnes je neuvěřitelnou raritou, aby si dva byli věrní, nejsou-li puritánští katolíci. A to mě extrémně mrzí. Proto, že je taková společnost kolem mě a proto, že já sama jsem tím samozřejmě postižená. Myslím, že to že se borcovi líp kecá s holkama, není zvláštní. Holky mluví víc a častěj, líp poslouchají, protože maj tréning a pak v tom taky bude chemie či biologie, protože ač nemusíš zrovna toužit si s ní něco začít, tak příroda si to zařizuje tak, že by tě to mělo k holkám asi táhnout víc. Ve chvíli kdy začneš investovat peníze do chudých zemí, ty je polknou, utratí a houby z toho. Je velice těžké dostat extrémně chudé země na jinou, lepší, úroveň, jakákoli pomoc jim většinou pomáhá jen dočasně... A co se týče jedince, myslíš, že jedinec má nějakou moc něco ovlivnit? Nemyslím něco, myslím NĚCO

Petr_Pan
18. 09. 2004
Dát tip
Lásku, přátelství, naději ( kterou bych měl ale nepotřeboval ), světvej mír, peníze ( ne pro sebe ) a spousta dalších abstraktností a nesplnitelností. Patřím mezi ty co se nezdají, ale chtěj všechno a nemaj nic.

Ejunka
09. 09. 2004
Dát tip
Nejseš ty tak trochu zvláštní? Tím tě teda nechci urazit, naopak..Jistě, že máš pravdu, můžu se zeptat, jestli pro tebe existuje něco, co bys chtěl vážně napořád (na to tvoje-samozřejmě :)?

Petr_Pan
08. 09. 2004
Dát tip
Lepší mít máloco na mý dlouhý napořád, než mít spoustu věcí na napořád někoho jinýho, ňáký krátký... :-)

Ejunka
07. 09. 2004
Dát tip
Cha cha, tak na tvoje napořád vydrží máloco, což je škoda, ale tvoje napořád je děsně dlouhý:)

Ejunka
05. 09. 2004
Dát tip
Jo, to máš recht.:) Ale poslední dobou sem v tom fakt dobrá!:)

Petr_Pan
05. 09. 2004
Dát tip
To mě moc nejvíc těší a - věřím a doufám, že Ti to vydrží - aspoň na to moje napořád - třeba :-)

Petr_Pan
04. 09. 2004
Dát tip
Přeju Ti hodně síly - určitě ji budeš potřebovat... :-)

Petr_Pan
01. 09. 2004
Dát tip
Ejunka> Nboj - dokud tady budu poletovat já, tak tady můžeš bejt určitě i Ty :-) Jinak - navždy pro mě začíná začátkem a končí smrtí - to znamená napořád... Ale - to už chci asi moc a proto nemám nic, protože mám vždycky strach, že si zas něco nalhávám, protože já si strašně moc lidi idealizuju a pak to dopadá jak to dopadá ( špatně )...

Ejunka
01. 09. 2004
Dát tip
moje slova:) Hrozně moc idealizuju a nalhávám si a sním a....prostě protože je to tak hezčí...:) Málo lidí, věcí a citů zůstane na to tvoje navždy a téměř žádné na to moje navždy... Proto se snažím dívat trochu jinak...je to fuška!!!!!:)

Ejunka
30. 08. 2004
Dát tip
Já vím, já vím, já vím, nemáte vůbec smysl pro trochu té naivity...tady člověk ani nemůže být sedmnáctiletá zamilovaná husička...:)

Aerotik
29. 08. 2004
Dát tip
Tahle básnička je opravdu dost hrozná, i když myslím, že se to dá vyjádřit podstatně slušněji, než jsme tady viděli.

Ejunka
27. 08. 2004
Dát tip
Jo já vím, některý typy básní sou prostě lepivý, sladký a růžový...ale já ji napsat potřebovala..tak budete trpět:-) však nemusíte.. navíc mi rým nesvědčí, to vím...

Ejunka
22. 08. 2004
Dát tip
Jo, ja pokud neco chci, tak taky napořád, ale faktem je, že ne vždycky mi to vydrží. A co se týče toho verše...navždy není asi nic, navždy tady nejsme ani my, manželství ani láska taky netrvá navždy, jen dokud žije aspoň jeden z tech dvou.. jinka díky za trochu lidšťejší pohled. Vyjádřil si svůj názor a přitom si nebyl nepříjemný nebo hribý. To oceňuji:-)

Ejunka
09. 08. 2004
Dát tip
DEkuji za zastani, byt uz jen z jakesi loajality. Vim, ze je to blaf, zajimalo me, co vy na to, pro me to ma dost vyznam v obsahu, takze tak...aspon nekterym z vas se neco libi.. Jinak se priklanim k nazoru, ze slecna Sipkova Ruzenka rozhodne neni nomen omen, protoze neni rozhodne sladka, nybrz brutalne neprijemna. Nevyjadrila bych se primo tak jak mistr slovak, protoze se k teorii spatna nalada->kramy nepriklanim, protoze oficialni statistiky a me vlastni zkusenosti mluvi malinko jinak.

Petr_Pan
09. 08. 2004
Dát tip
vím, cokoli navždy je vlastně na nic je asi nejlepším veršíkem, ale s tím, co říká nesouhlasím - pokud něco chci, chci, aby to bylo napořád...:-) Každý nějak začínáme a tohle podle mě není nejhorší, prolog mi nevadí a - věřím, že pro Tebe to dost znamená, i když pro mě jako čtenáře je to trošku slabší. :-)

sb: ale no no no ;)

sb: tiez viem citat, neboj sa ;) pises tie kritiky jak keby si mala kramy 30 dni v mesiaci ;)))))

sb: hm nechcem o tom nic vediet ;) mam dost svojich stavov ;) ale vies preco to je ? lebo eva odtrhla jablko a vy teraz musite pikat za to (ukradnute) ;)

sb: mozno aj s tvrdym neviem, gramatika ma nemoze nikdy rozhadzat ;) no, dost bolo debat pod cudzim genialnym dielom ;)

Feanor
27. 06. 2004
Dát tip
konec druhé a počátek třetí sloky jsou nejzajímavější, jinak šeď, šeď šeď, ale znám i strašlivější

sk8ergirl
27. 06. 2004
Dát tip
No nevím, z týhle básně ta Tvoje naivita "s hranicemi" přímo bije do očí...

Judas69
27. 06. 2004
Dát tip
Posledni sloka se mi libi nejvic. A pripojim se k Feanor, jeste zacatek tej treti je celkem peknej

Judas69
27. 06. 2004
Dát tip
fuj, ono je to zluty, zas tak uplne vazny to nebude...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru