Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jsem papírek od bonbónu

28. 06. 2004
11
0
7090
Autor
Ejunka

Láska je lepkavá pralinka,

erotika cukrová vata.

Tvé prstíčky se přilepily

kam dosud nikdo nevkročil.

 

Však je mi to líto -

necítím nic,

jen zmatek v hlavě

a bolest na duši.


Ejunka
01. 10. 2004
Dát tip
Teď jsi mě tedy vážně zklamal, čekala jsem nějakou zapeklitou a rozhodně zajímavou odpověd plnou psychologických teorií, a on že neví...:-)

Rimmer
30. 09. 2004
Dát tip
Absolutní katastrofy se podle mě nedějou. Ale co se stane, to netuším.

Rimmer
23. 09. 2004
Dát tip
To mi připomíná, jak jsem včera na záchodě našel Cosmopolitan s návodem, jak si stimulovat G bod. To nic. Všichni jsme zmatený. Příště třeba ucítíš na duši něco jinýho. Nebo přespříště. *tip

Ejunka
23. 09. 2004
Dát tip
Je to dost starý...už sem toho od té doby cítila hodně, i když ne vždy to bylo úplně kladné...moje duše je komplikovaná a dost často naráží a pak musí psát básně jako "Malý problém"...to máš těžký... Radši si přečti Cosmogirl...ten je podobně stupidní, ale vtipnější:)

Rimmer
23. 09. 2004
Dát tip
Prý čím složitější osobnost, tím problémovější sexuální život. Tomu bych věřil. Teda samozřejmě mimo tělesný dysfunkce.

Ejunka
23. 09. 2004
Dát tip
Zajímavý...ale je to docela logický...a co když dáš dohromady jednu složitou a jednu celkem jednoduchou osobnost...tak pak to dopada jak? Neco jako absolutní katastrofa nebo tak?:)

Ejunka
18. 09. 2004
Dát tip
Dekuji moc. O nekterych věcech je těžké psát s jemností...pro mě je i toto ten případ

Marwin
17. 09. 2004
Dát tip
S jemností vyjádřené první.... T*;)

Ejunka
14. 09. 2004
Dát tip
Já těmi básněmi chci asi spíš sdělit své názory, či postoje, než zprostředkovat nějakou krásu. Nemá smysl se o to pokoušet, protože tak dobrá ještě nejsem, ne tedy pro průměrného čtenáře...jsou samozřejmě vyjímky. Jinak, kdyby byly věci tak, jak podrobně (a toho si moc cením, děkuji) píšeš, mám pocit, že bych napsala ještě něco malinko jiného. A nebo možná ne. Myslím, že šlo hodně o psychické záležitosti, které mě trápily a pak se nějak promítaly i do té "erotiky". Asi nešlo o něco tak úplně běžného, ale to už sou detaily

Ejunka
13. 09. 2004
Dát tip
já jen, že o překvapení ani tak moc řeč nebyla..člověk nemůže mít všechno..bez práce..asi tak

synáček
13. 09. 2004
Dát tip
Ejunka: Vycházel jsem z toho, že když má někdo v hlavě zmatek, tak je to z 99% právě z překvapení... je-li člověk zaskočen něčím, na co nebyl připraven... když předpokládal, že vývoj půjde jiným směrem... a je zaskočen tím, že to tak nefunguje... a je tedy (následně) zklamán... No... a jestli se dívce přilepí prstíčky chlapce někam... až tam... kam ještě nikdo nikdy nevkročil... tak.. já (být dívkou) bych asi překvapen byl... příjemně tehdy, pokud bych si to přál... nepříjemně... pokud bych si to nepřál... anebo "jen" překvapen, pokud bych si to ani nepřál... ani dopředu nezakazoval... prostě jen s něčím takovým (právě dnes... a právě s tímto chlapcem...) nepočítal... Ve všech třech případech bych měl asi v hlavě zmatek... a když se k tomu (již zcela klidný a racionální) vrátím... tak mohu pociťovat bolest, nebo radost, nebo nic... přesně podle toho, do jaké míry ten vývoj událostí koresponduje s tím, jak to cítím uvnitř… Jen dívkou nejsem... a jako dívka bych to asi cítil tedy jinak... nevím... to musíš vědět naopak Ty... Ale nechme toho... není nutné setkat se (za každou cenu) přesně v jednom jediném bodě ve vesmíru... Ta básnička je krásná... je nádherná... třeba ty prstíčky, které se přilepily tam, kam dosud nikdo nevkročil... no to je erotická bomba… plná něhy... touhy...zvědavosti...lehoučkého pohoršení... nebo naopak je to křehké a nesmělé pobídnutí k dalšímu kroku...ještě dál... to všechno v té větě je... a je to v ní moc a moc krásně... Nestačí to…? Já myslím, že ano…! Básnička má dvě stádia vývoje… alespoň já to tak cítím… v tom prvním stádiu, je ta básnička Tvoje… tvoříš ji… opravuješ… snažíš se o to, aby v ní bylo přesně to, co cítíš… a když si myslíš, že už to tak je… tak ji vezmeš… a přibiješ na vrata Písmáka… na tu nejrušnější třídu, kudy všichni chodí… jenže… tam už ta básnička není Tvoje… je jejich… a všimni si, že si s ní taky každý dělá, co chce… dokonce Ti budou říkat, co by tam chtěli změnit, aby se pod ní „mohli podepsat“… někdo ji pochválí… jiný ji setře…, někdo si z ní vypustí sloku… kterou Ti milostivě vrátí… protože ji tam nepotřebuje… No… a za tohleto všechno Ty ale neneseš zodpovědnost… ani nemůžeš… prostě na každého Tvá básnička působí jinak… a Ty by ses měla spokojit s tím, když na někoho působí krásně… protože o tom to hlavně je… (Ale taky to může být všechno i jinak…)

synáček
12. 09. 2004
Dát tip
Tahle je krásná moc... je křehká... a smutná z překvapení... když se polekáme toho... co jsme nechtěli i chtěli zároveň... T*

Ejunka
12. 09. 2004
Dát tip
Ne, tak to nebylo, buď sem ji špatně napsala, nebo jsi ji špatně pochopil

synáček
12. 09. 2004
Dát tip
Ejunka: Ani jedno není "špatně"... pouze „jinak“... poezie je podobná jako hudba... nikdy při poslechu hudby nemůžeš cítit přesně totéž, co do skladby vložil skladatel...

Petr_Pan
01. 09. 2004
Dát tip
Ejunka> Určitě zasloužíš :-) Aerotik> Jsem rád, že se má myšlenka ujala a dílko si našlo cestičku do klubíku :-) Mardou> Co znamená "upatlaný"? :-)

Erendis
01. 09. 2004
Dát tip
jj...* upatlaný...a přesný :-)

Ejunka
01. 09. 2004
Dát tip
Petr pan: Dík:) klub, no ne, já někomu stojím i za klub..ne, zas tak blbá nejsem, tohle psal někdo jinej:) Erendis: Ty neříkáš (píšeš) věci jen tak, viď?:) Přesná je ta upatlanost...tak trochu... O tvých a možná i trochu o mých básních a jejeich námětech bych někdy pokecala. Samozřejmě jen v té rovině v jaké bychom byly ochotné se pohybovat. Jeví se to zajímavě-už pro to slovo "přesný", pod jehož řádkem můžu číst celou knihu, to bych tedy řekla, i když vážně nevím o čem. Teď si připadám troufalá, promiň

Ejunka
01. 09. 2004
Dát tip
Sieben: Kterých...prosím prosím buď konkrétnější...teda jestli se ti chce:) Hobit: Není pro mě ani tak důležitý, jak to je, ale jak to vidíš a cítíš ty. Povíš mi jak?

Sieben
01. 09. 2004
Dát tip
určo povím..až pochopím..a to víš že u mě jde těžce...no pokecáme o tom..až budeš u mě...tak si přečtu básně..a odpovím..ju?:o)

Ejunka
01. 09. 2004
Dát tip
Ok, mistre Zíbene:)

Aerotik
31. 08. 2004
Dát tip
Děkuji za souhlas, hned ho využiji. Ještě Ti dlužím vysvětlení toho nicku - prostě vtípek, erotik psaný podle vzoru aerobik.

Azathe
31. 08. 2004
Dát tip
mno...je to pěkný, takový smutný mi to přijde, a přitom by to mohlo být tak sladký... :o( t*

Ejunka
31. 08. 2004
Dát tip
a já už si myslela, že je to jen o tom, že "erotik" už prostě nebylo k mání:)

Sieben
31. 08. 2004
Dát tip
usuzuji z těch dalších básní....a pokud mluivím jako Hobit....tak se to poddalo..nebo ne?

Ejunka
31. 08. 2004
Dát tip
O tom to je. Mohlo by to být tak sladké, a přitom nebylo a právě proto je to tak smutný... Věř mi, mě to mrzelo mnohem víc, když jsem to psala...ale to je život:)

Ejunka
30. 08. 2004
Dát tip
Ale tak já ti to dovolím...:)

Ejunka
30. 08. 2004
Dát tip
Mluvím-li teď pouze jako Ejunka: z čeho v těch básních usuzuješ, že se to poddalo?

Aerotik
29. 08. 2004
Dát tip
Ejunko, pokud jsem to pochopil správně, tak to dávám do Erotického klubu - sekce Náznaky.

Aerotik
29. 08. 2004
Dát tip
Teda samozřejmě, pokud mi to schválíš.

Sieben
28. 08. 2004
Dát tip
připomnělo mi to moji milovanou slečnu...ale to se poddá...a co sem četl...tak se i asi poddalo... pěkný...*

Ejunka
26. 08. 2004
Dát tip
milý...

Ejunka
22. 08. 2004
Dát tip
Petr Pan:Fííha, to si ani nezasloužím!:-) dík.. třeba seš první, kdo to pochopil Aerotik:asi to tak má být, že se ta druhá část nelíbí. Já ji nemám ráda už proto, co vyjadřuje... jinak dík. Mimochodem, máš nanejvíš zajímavou přezdívku, má to i někjaký hlubší smysl, nebo vysvětlení?

Kačík
22. 08. 2004
Dát tip
*t líbí se mi to

Aerotik
10. 08. 2004
Dát tip
Mně se to líbí také, a to moc (hlavně ovšem první půlka). Prototyp - pardon, proto TIP

Ejunka
09. 08. 2004
Dát tip
tezko objasnovat, mela sem takove slozite obdobi a myslim, ze kdybych se to objasnit pokusila, tak me poslete do blazince. To vis, ja nikdy nemam vztahy jednoduche a tenhle svyho casu byl tak akorat zraly na blazinec, no a ja z toho logicky byla smutna a zmatena a tak napsala neco co mozna pusobi smutne a zmatene :-)

Ejunka
09. 08. 2004
Dát tip
Diky za prani peknych prazdnin, tobe to same. Je to o me, mem nelmilejsim a mem vztahu k erotice..hm..kdysi... jo, je to smutny, kdyz sem to psala, nebylo mi zrovna do zpevu

Ejunka
09. 08. 2004
Dát tip
Derfladovi: diky, to potesi, aspon za ten zacatek

Petr_Pan
09. 08. 2004
Dát tip
Mě se to líbí - nebo aspoň - tak, jak jsem to pochopil já, se mi to líbí, je to smutné a vůbec - podle mě si to TIPík zaslouží - už za ten začátek...:-) TIP + avi

Kimísek
28. 06. 2004
Dát tip
Čekala jsem něco slaďoučkého a roztomilého, ale jak je vidno, tak to asi tak nedopadlo a nechápu... možná ani nemám... Objasníš mi to, Ejunko?

Waawe
28. 06. 2004
Dát tip
pokud jsem to dobře pochopil, tak je to tedy docela smutné.... možná jsem se mýlil... nechceš nám to trošičku nastínit ? jinak se měj fajn a užívej si prázdnin bye m.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru