Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bolest neodchází tak snadno

16. 09. 2000
0
0
1151
Autor
tupoun

Bolest neodchází tak snadno Stále cítím tvé dotyky a tvůj vlahý dech, Který se kdysi rozprostíral po mých zádech. Bylo to dávno, to už není ani pravda, Kdy jsem slyšíval v uších mých- mám tě ráda. Sny o věčném životě a že nás nic nerozdělí, Že budeš navždy má a vychovávat nám děti. Sny o tom, že budeme věčně svý, A budeme se milovat i v hrůzách a rozcestích. Rozcestích života, smrti, lásky a nenávisti, A i když už budeme na konci cesty. Však jak snadno se vše mění, Jak snadno se vše rozpustí. A pak se zapomíná a srdce jen bolí, Však bože jen proč už nespí, Proč stále v bolesti mě topí, A duše má trpí a stále k zemi se bortí.
Miroslawek
05. 10. 2000
Dát tip
Kromě toho, že je to opravdový výkřik a cit, nic dalšího jsem v tom nenašel. Pravopysk mne udeřil přes hubu, takže ... nic pro mne. Podle mého skromného názoru má každé dílko dvě polohy - roviny. Formální a obsahovou. Podle mne je pokusy o tvorbu jsou o tom skloubit co nejlépe formu s obsahem, tak aby to vypadalo přirozeně, samozřejmě, elegantně, jednouduše a krásně. Pokud v literárním díle není opravdový prožitek nebo pocit, pak je to špatně, jen taková hra se slovy. Ovšem je-li tam jenom on, bez snahy o formu, atmosféru, pořádné zpracování, nejedná se o literární dílo, ale pouze cituplný výlev vnitrosrdečního džberu. Nic proti tomu, každý se potřebuje občas vyzvracet, ale nazývat to lyrickou veršovanou básní? Tohle se hodí tak na pohovku do ordinace a ne sem. P.S. nic ve zlém, jen můj názor

Saxanka
16. 09. 2000
Dát tip
Uh,něco mne tam praštilo přes očičko.-) A jinak bolest odchází,někdy se musí čekat,ale ona není věčná,opravdu ne...Proč jí nevzdorovat,žijeme a to je to hlavní nač se užírat,něčím co sídlí v duši,když je lepší vzít smeták a tu přebytečnost vymést!!!!!!!!!

tupoun
16. 09. 2000
Dát tip
Tuto věc jsem psal, stejně tak jako dalších pár, v době kdy jsme se rozešli s mojí holkou. Ta báseň je z března tohoto roku a tenkrát jsem byl dost na dně.

Kovi
16. 09. 2000
Dát tip
viz Saxanka prosím tě... ten PRAVOPIS... zkazilo mi to celou báseň (je to škoda..)

Saxanka
16. 09. 2000
Dát tip
Tupounku,takže už je to v pohodě,že jo???

tupoun
16. 09. 2000
Dát tip
Jo už je to v pohodě. Bylo to ale dost drsný. Přece jenom jsme spolu strávili 2,5 roku. No a za ten pravopis se omlouvam. Nějak jsem ho ještě do dneška pořádně nepochopil. Uaaaaa!!!!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru