Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tbytečné náboženství

23. 09. 2000
0
0
1935
Autor
tupoun

Zbytečné náboženství Viděl jsem lidi, jak ze strachu ze smrti naříkaj Jak pláčou, jdou vstříc se sklopenou hlavou Viděl jsem jak přední do kouta tmavého utíkaj Jak se bojí dál jít. Jsou zesláblý nemohou. Před ní se do domu se sklepem tmavím zavíraj A tam čtou si své modlitby a slovo Bůh křičí On prej se vyslyší přijde a oni pod jeho křídy se schovaj. Neví že Bůh zatím jen u své číše sedí-bujné pitky zněj chrčí. A oni dál jak ty řadové ovce sedí a čtou si otčenáš Slova boží ze sebe chrlí, před světem se zavíraj. Nevím co od světa čekáš a jak ho znáš Jak na tebe působí, co modlitby tví zpuchřelý ti daj. Věř sobě povstaň a poznej, vzbuř lid Proti zbytečnému náboženství můžeš pak jít. Je pravda každý něčemu věříme. V duši chceme mít klid Proč ale proto za každou cenu přes mrtvoly jít. Smrti se nebojím čekám na ni se stydlivou touhou Jak přijde za mnou a řekne: „pojď ke mně chlapče“ A já půjdu vstříc světlu s domněnkou pouhou Že smrti se nebojím, ale bolest ta dostává mě v křeče.
Miroslawek
05. 10. 2000
Dát tip
povíme si po smrti ;o))

Anonym
05. 10. 2000
Dát tip
Určitě moc rád... :)

tupoun
29. 09. 2000
Dát tip
Nuže tedy o čem je náboženství?

tupoun
26. 09. 2000
Dát tip
Sorry ale do toho nedělam

pauper
25. 09. 2000
Dát tip
Trochu mi to pri[pomina agitku z francouzske revoluce :-))

zirafka
24. 09. 2000
Dát tip
ma to něco do sebe, ale veřícím se to asi moc líbit nebude... a kdo posoudí, které náboženství je špatné? Nebo jsou špatná všechna? :-)

tupoun
24. 09. 2000
Dát tip
Nábožensví člověka omezuje, nemůže dělat vše tak jak cítí a jak by chtěl. Chtěl jsem říct, že je sice dobré něčemu věřit, ale proč by to mělo být něco, co si někdo někdy vymyslel. Důležité je věřit v sebe a v to co děláme. Neschovávat se za víru a nějaké náboženství.

O.S.to6
23. 09. 2000
Dát tip
z pokory k bolesti z ucty k zivotu jsem ovci radovou nikoliv ze strachu

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru