Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Až jednou

09. 07. 2004
1
4
4895
Autor
chloor

Až jednou....

 

Až jednou zjistím

že nemám pro co žít

vylezu někam vysoko

Vysoko nad mraky a budu se smát

 

Malinký mravenečci pode mnou

nebudou mít ani ponětí o tom

že já končím

 

Roztřesenýma rukama vyndám

z levé kapsy cigaretu a sirky z té druhé

 

Naposledy dám plicím nadechnout ...

 

Srdce se rozbuší

kolena podlomí

a hudba rozezní

 

závěrečný marš ....

 

Zdravím Vás ptáci jste tak svobodní

ale už vám nezávidím alespoň na malou chvíli

jsem jedním z vás

 

Teď už je to jasné

něco nebylo tak jak mělo

jinak byste mě tu taď neoplakávali

 

Seděli bychom někde na terase

a smáli se těm hloupým vtipům o bláznech

 

Zaklapněte víko

 

nebaví mě pohled na ty vaše uřvaný ksichty !

Slyšíte!

 

Teď je už pozdě na slzy 

ale přemýšlejte co jste udělali

nebo spíš neudělali pro to

abych tu byl . 

 


4 názory

Zamila
23. 01. 2013
Dát tip

Melancholicky pěkná :-)


Manuamanua
17. 02. 2011
Dát tip
No, vypadá to na hodně špatné období, ale koukám, že tu jsi a píšeš dál, takže se zdržím rad i útěšných reakcí a gratuluju k tomu, žes to překonal.

Aleinad
16. 02. 2011
Dát tip
líbilo se mi to, dokud nepřišly poslední čtyři verše.

martinez
03. 04. 2007
Dát tip
nemám ráda toto téma... i když se mu nedá utýct... a nesouhlasím s: 09.07.2004 00:00:00 kallista ...snad každý si už zkusil sáhnout na život... ale vím že takových lidí je čím dál víc... podívej se na moje dílko Pane, asi někdy z konce listopadu... myšlenka snad... ty se nedaj ovlivnit úplně... ale pokus... určitě ne skoro každý tady... že je to minulost a je to včil jinak, je moc dobře :o)

AAA_AAAB
04. 11. 2004
Dát tip
Ta pointa je hrozná!! Cos udělal ty?? A co chceš, aby Ti každej leštil boty?? Připadne mi to zakomplexovaný a sobecký!!!!!!!

chloor
13. 07. 2004
Dát tip
JSEM TU ! Víc jsem asi udělat nemohl s trochou nadsázky.

Zbyhoň
10. 07. 2004
Dát tip
A co jsi ty udělal proto, abys tu byl? To není ironie, jen když to máš v kategorii úvah…diskuse… Protože když ty neuděláš nic, podle čeho pak poznají druzí, že by měli něco udělat?

Alimra
09. 07. 2004
Dát tip
Ten konec je nesmyslný, nemůžeš nikoho obviňovat ze svého nevydařeného života...život má " v ruce" každý sám...

vesuvanka
09. 07. 2004
Dát tip
To je smutné, depresivní.... bojuj! Je to někdy těžké, ale život za to stojí, aby člověk bojoval - ze za čátku ta vítězství budou třeba jen malá, ale lbudou to jiskřičky, které Tě budou hřát a hladit.... A já Ti přeji, aby Ti k tomu svítilo sluníčko.... Hlavu vzhůru

Alimra
09. 07. 2004
Dát tip
Po tom, co mi Vesuvanka poslala avi, jsem si uvědomila, že moje slova zněla trochu drsně. On život není vždy lehký... Snad pro vylepšení psychické pohody Ti mohu doporučit díla právě od Vesuvanky...a držím palce a přeji znovunalezení optimismu

Lasy
09. 07. 2004
Dát tip
chápu až moc viz moje Variace . . . Lasy

Voloďa
09. 07. 2004
Dát tip
sebevrždy bych zakázal

kallista
09. 07. 2004
Dát tip
Alimro- použila bych aforizmu, které jsem užila v jednom svým prologu: Nemůžeme zabránit všem svým chybám, ale rozhodně je můžem někomu vyčítat. Chloor-Úplně tě chápu, snad každý si už zkusil sáhnout na život...rozjasni svou tvář a méně pesimismu.

chloor
09. 07. 2004
Dát tip
Všem kteří cítí jistou dávku pesimismu musím sdělit, že v tom opravdu pesimismus je nicméně je to již staršího data a většina těch věcí již neplatí alespoň u mne. Je ale dobře že se najdou lidé, kteří se snaží podat pomocnou ruku. Přesto si ale myslím že téma smrti ač je jakkoli nepříjemné, měli bychom si uvědomit její přítomnost abychom byli vděčni za budoucnost zítřejšího rána.

kallista
09. 07. 2004
Dát tip
Souhlásím, mrkni do mých děl a zjistíš jistou skutečnost...

Nedlloyd
09. 07. 2004
Dát tip
Vlastně, nevím...mockrát jsem přemýšlel, kdybych stál nad propastí, jestli bych si tu cigaretu dal...a nebo ne? Protože, kdybych si jí dokázal nezapálit...bylo by to skoro jako moje vlastní vítězství... nad sebou samým... Víš já...vždycky jsem si stál za tím, že určití lidé mají křídla...a mohou létat jako ptáci, aniž by skákali z věží, mostů a budov... Jsou to vlastně lidé...trochu kouzelní, ale... o to smutnější...mi přijde, hledat cestu k ptákům při skoku do prázdna... Vážně moc se mi líbí poslední...odstavec. To je přesně ono... Já si ho sem radši zkopíruju: Teď je už pozdě na slzy ale přemýšlejte co jste udělali nebo spíš neudělali pro to abych tu byl . Víš...ať chci nebo nechci...zrovna teď jsem v situaci, kdy moc, moc potřebuju, aby...někdo vedle mě dělal něco pro to, abych...tu byl..nebo...abych s ním byl... Aby na chvíli překousnul všechno to kolem..a udělal to, kvůli mě...protože jestli to neudělá, nebudu...s ní... A tak nějak díky tomuhle vážně moc cítím ty čtyři řádky s Tebou... ned

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru