Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ona nyje se svým smíchem

14. 07. 2004
17
3
6351

Etýda - - týdaptýdapta - - dá - - - - dap. Hm. Ehm. NO, abych tak řekla, já sem dycinky byla taková prostá žena. Teda, nejdřív prosté dítko, pak prosté dívčí... A nakonec příde prostý náhrobní kámen. Ehm. Hm. (Part pro jeden hlas.)

nalívám čistýho: slovo je míjení

 

Smrt sije před početím.

My je nic čísi.

 

mráz oči sklí mi

 

smrt horce si nás sklízí


3 názory

satannáš
17. 07. 2007
Dát tip
dobré hrátky se slovy T

B.Ezejmenij
16. 11. 2006
Dát tip
nalívám čistýho: slovo je míjení někdy bych se zas minul...*

solomon
29. 10. 2006
Dát tip
*

NIghtRunner
06. 02. 2006
Dát tip
... ;+)

Julian
25. 01. 2006
Dát tip
Kuk joj

dapler
21. 12. 2004
Dát tip
Skvělé.. t

Milé, líbí!

Garth
16. 10. 2004
Dát tip
Vířiví adventisté sedmého dne :)

Pisces
25. 08. 2004
Dát tip
Mně to připadá takový podivně neučesaný. Ale zároveň to ani není na škodu. Zkrátka jen...asi...neoslovilo.

Ale zuby mám vyčištěné!

Pisces
25. 08. 2004
Dát tip
A tak to zas jóó....

alina
04. 08. 2004
Dát tip
tak jsem si tu chtěla jen zaplesat a zahwjezdičkovat .... a teď jste mě nějako rozvrkočili tou věroučnou debatou ..... ..... když já si celej půl den študýrovala Padre Pia .... a chytla jsem z něj depku, že bych na ní barák mohla stavět ..... .... hmmm .... tož tak ...... Tak budu dělat, že jsem to tu nedočetla ... a za bafnifku píšu * !!!

Nesnažím se nikoho dostat, nésu lovec:) To tys nahodil, já jen zabrala na udičku:o)) Ve všech náboženstvích... No, já nevim, ale zas třeba náboženství jižní Afriky nemaj tak ouplně církev (paušál mám u Oskara), to je fakt. Dva z těch tří výroků mi nepřipadají nový (proto ta otázka po církvi: kdybych já si pamatovala, kdo to řekl, křesťan to nebyl: Bůh není láska. Bůh je Bůh. Podobně prej Maimonides (ty řeči o záporným vymezení a tak). To o tom nechtění, to už sem taky někde slyšela, ňákej katolík mi to poudal (prej že František z Asi-jsi, ale to nemám potvrzený, i když bych tomu docela věřila, při tom, jakej to byl kádr:o)) - možná aji to nemodlení už by se někde našlo, kdyby se hledalo), ale to není tak podstatný- spíš mě zajímá, k čemu je taková víra? Nemá i ona iracionální kořeny, v podstatě shodný s tou zatracovanou liduškou? A ještě jedna otázka - co je SPRÁVNÉ prožívání víry? Jak se liší od nesprávného a kdo oddělí zrno od plev? (Berte to šmahem, však on si je Bůh přebere?:))) ) (Mimochodem, hláška "vše je vůle Boží" být alibistická může, a nemusí. Jak kdy, řekla bych.) P.S.: Vířiví adventisti sedmýho dne, co si pamatuju já, prostě vířej. That´s all, Folks.:o) P.P.S.: A jasně, že jsem tě chtěla trochu podráždit, dyž vono je na tom netu šecko tak rychle vařený... Já polífky ze sáčku moc nemusim.:c)) Dnuóv pěkných:o)

Zbora
20. 07. 2004
Dát tip
Snažíš se mě dostat viď. Moc se Ti nezdám. Neměl jsem s tim začínat, ale když už, tak to dotáhnu. Nejsem přívržencem žádné církve, a tak nerozlišuju mezi jednotlivými sektami. Vše stejně vychází z podobných kořenů a vyplývá z potřeby překonat odloučenost a dosáhnout spojení. Ve všech náboženstvích Bůh představuje nejvíce žádoucí dobro. To pro každého člověka může znamenat něco jiného. A podle toho se vyvíjí i vztah k Bohu. Od aktivnějšího patriarchálního (Otec...přísný a spravedlivý, odměnuje a trestá) k pasivnímu matriarchálnímu (Matka...spasitelka) Ale je to vlastně jedno, protože oba přístupy vyplývají z neschopnosti překonat infantilní stádium vidění Boha jakožto Všeřešící a všeřídící OSOBY, která chrání, hlídá, trestá, která mě má ráda když jsem poslušný, které lichotí má chvála, a hněvá se za mou neposlušnost. Jen ten kdo je schopen odprostit se od této dětinské iluze, od dogmat, předkládaných chytře církvemi na základě výše popsaných skutečností, může správně prožívat Víru, tím, že od Boha nic neočekává, za nic se nemodlí, nemiluje Boha, a dopracoval se takového stupně vědění, že neví NIC o Bohu. A takto pokud si dobře vzpomínám Vířiví adventisté sedmého dne Boha neprezentují. Nebo jo?

Jinovata
16. 07. 2004
Dát tip
Asi jsem to špatně pochopil, protože se im to uzavřelo a líbí... Eroklíč je všemocný... I když spojitosti s názvem jsem nedosáhl :o)

Elyn
15. 07. 2004
Dát tip
dokonalý :) *

Jak je Bůh prezentován církví...?

Zbora
15. 07. 2004
Dát tip
Křesťanskou? Třeba všeřešící milující matka. Nezdá se Ti alibistická hláška: "vše je vůle Boží" atd... Musim pryč, ale rád bych to někdy rozebral...

Rowenna
15. 07. 2004
Dát tip
obludný neználek vypadá na nějakého skoro takového všeználka...

Rowenna: ...ozval se Všeználkův hlas: "Klid, kamarádi! Nic se neděje. Copak nevíte, jaký je Neználek brebta? Všechno si vymyslil!" - ! (nebo ?) Zbora: Kterou křesťanskou? Řím? Husiti? Baptisti? Pravoslaví? Jehovisti? Vířiví adventisté sedmého dne? Já nevím, jen se ptám!:)

Seregil
15. 07. 2004
Dát tip
Sakra dobrý... tip a klub... sekce Hříčky se slovy...

Pokusák
14. 07. 2004
Dát tip
nechápu, ale třeba mi to ještě dojde ;-)

Voloďa
14. 07. 2004
Dát tip
mráz oči sklí mi je dovedený

ulita
14. 07. 2004
Dát tip
líbí (nápad i struny to má...)

ked si to spievas melodiou akou vystupuju farari na pohreboch je to fajn ;)

srha
14. 07. 2004
Dát tip
hmmm

Zbora
14. 07. 2004
Dát tip
My je nic čísi...no né, tak precizně...jsem u vytržení. Příjde mi to jako "nevím nic o ničem...a nedá mi to spát" Smrt sije před početím...máš hluboké myšlenky. Díky.

M_S: Ovšem! Taneček? Může to být multifunkční událost (to i ten pohřeb)! Či tak: Může ... ? Srha: EHM! Hm... hm... Chm.:c))

srha
14. 07. 2004
Dát tip
To víš, já chtěl bejt vtipnej a něco strašně vtipněchytropromyšleného ti upsat... jenže nějak mi to nejde...

Zbora: Jezusky, to ne! Ale uvedls mne na myšlénku: Vznikla-li tato báseň na prostinké téma patřičným proškrtáním, což teprve, proškrtali-li bychom ještě více? Bůh je tedy TICHO? srha: Vod vtipu sem tu dneska já. Tož: Ehm. Hm. (Nešel bys na pivo?)

Já teďkon nevim, eslivá jsem poslala avíza, pardon...

srha
14. 07. 2004
Dát tip
i šel... akorát musím bejt od 19 30 do 21 30na Letný na šipkách... zvládneš dorazit za mnou, když ti řeknu kde to je?:) Pak jsem až do rána volný:))))

:c))) A just nebudu nic vysvětlovat:o))) Tož kudykajjak?

srha
14. 07. 2004
Dát tip
tram č. 1, 8, 26, 25 na Letenské náměstí... tam vystoupit... u zastávky je pasáž a v bí pcerie a kadeřnictví... + vchod do jámy lvové... jež sluje Ajeto... budu tam

Píšu, dotápu:))

srha
14. 07. 2004
Dát tip
tápání zdar:)!*

Zbora
14. 07. 2004
Dát tip
Mam tendenci ve všem hledat něco, co tam evidentně neni, i když tohle neni ten případ...My jsme v konečném efektu ničím, patřícím něčemu o čem neví nikdo nic...Nejsem křesťan...Myšlenka Boha jako ticha mi nepříjde zcestná...naopak...dá se přeci vtělit do čehokoli...příčilo by se mi ho přijmout tak jak je prezentován církví.

romi
14. 07. 2004
Dát tip
asi to taky potřebuju nějak strávit...:o)))

despro
14. 07. 2004
Dát tip
nejspíš si to budu muset přečíst ještě párkrát a pak to pochopim :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru