Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Obletovaný

19. 07. 2004
3
0
2056

     Potkávám ho docela často. Většinou se jenom letmo pozdravíme a pak už si všímáme každý svého. On beztak nemá příliš času na povídání.

     Neustále se kolem něho nějaká točí. Někdy z toho mívám pocit, jako bych byl v porovnání s ním nepovedená bahenní lázeň, že si mě žádná nevšimne. A on ještě dává najevo, že ten dámský zájem je vlastně samozřejmost.

     Většinou je v dobrém rozmaru. Málokdy sedí. Neustále něco podniká a to mu jen přidává na popularitě. Na úsměvy sličných slečen reaguje letmým mrknutím či frivolně zdviženým obočím. To, jestli má dotyčná vedle sebe přítele, ho prakticky nezajímá. Faktem je, že jeho lascivní náznaky tolerují chlapi do daleko větších rozměrů, než kdyby se jednalo o obyčejného pěšáka.

     Je pravda, že mu někdy všechny ty dívky, které se na něj neustále lepí, lezou na nervy. To pak odpovídá úsečně až hrubě a jakýkoli náznak delší konverzace zahrává nemilosrdně do autu. Ale co naplat! Dotyčná se k němu za chvíli stejně připlazí po kolenou zpátky!

     V chlapské části publika má nekonečně kamarádů. Ti, co s ním jsou za dobře, mají oproti ostatním velkou výhodu. Dokáže vám přihrát dívku takovou rychlostí, že to téměř ani nezaregistrujete.

     Peníze pro něj neznamenají nic. Pije a jí co chce a s placením si nedělá hlavu. Nikdy se mu nestalo, že by si musel od někoho půjčovat, aby splatil účet.

     Já se s ním do řeči nikdy nedávám. Možná ho pokaždé odradím tou větou, kterou na něj vytasím ze svého slovního arzenálu:

     „Ještě jedno pivo, pane barman!“


ondrech
27. 07. 2004
Dát tip
líbí ***TIP.čekal jsem pointu, pointa došla...

Wick
21. 07. 2004
Dát tip
hodně ze života

Yossarian
21. 07. 2004
Dát tip
nikoliv zcela, ale částečně souhlasím se Zbyhoňem čekal jsem něco úplně jinýho, něco jako že např. můj otec má známýho, kterej dělá komunální politiku, a když je v tom volebním období zvolenej, otce nezdraví, a pak když není v zastupitelstvu, tak ho zase zdraví a proto mi ten konec vůbec nesedl, ale špatná věcička to i tak není

basnikalex
20. 07. 2004
Dát tip
líbí T**

Zbyhoň
20. 07. 2004
Dát tip
Zaprvé k námětu a výstavbě: To se mi moc nezdá. V naprosto stejném druhu výstavby děje tu už pár takových věcí bylo, že se celou dobu popisuje něco, co je na samém konci odhaleno (asi dvakrát to byla flaška nějakého truňku, jednou se z té lesklé a přívětivé dámy vyklubala ISIC karta…) Připadá mi to okoukané a navíc docela svazující. Těžko se tam pak projevuje nějaká invence, když pořád musíš dokopávat čtenáře k cíli a přitom ho trošku obracet úplně jinam. Ideálním výsledkem tohohle druhu fejetonu by asi mělo být, že si čtenář po přečtení pointy celý text sjede ještě jednou a zpětně se teď směje tomu, co předtím nepochopil. Čím víc ovšem takových fejetonů-hádanek je, tím míň to řečeného čtenáře baví. Zadruhé ke zpracování: O něco lepší, ale taky ne moc uchvacující. Vypadá to, jako bys prostě nevěděl, co o něm ještě napsat. Neprolezl jsem zas tak moc hospod, ale soudím, že barmana rozhodně neztotožňuješ s hospodským. (Barů jsem prolezl ještě míň.) Ty poznámky o dohazování holek se možná dotýkají pravdy, přesto mi ale nepřipadají jako nějaká trefná charakteristika barmana. Tak nevím, je to krátký, ale kdyby tam měly zůstat jen věty, které mají co říct, bylo by to ještě podstatně kratší. Neber to prosím jako nějakou mstu ve stylu „netipnul sis, netipnu si“ !!! Fakt se těším, až sem foukneš něco lepšího- asi se opakuju, ale furt se mi zdá, že Tvoje starší věci byly údernější…

Jokaste
19. 07. 2004
Dát tip
Jako vždy:)*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru