Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nový život - 5.část

01. 08. 2004
3
0
1143
Autor
IsabelTorr

POZOR! Přizná David pravdu před Sofií? p.s.:Abyste nemuseli čekat na pokračování přináším ho trochu dřív, ale zase o něco kratší.

5,

 

David se podíval na Kláru a na sucho polkl. Matku měl moc rád a nerad by jí zalhal, ale také moc dobře věděl, že pokud řekne pravdu nebude se to matce líbit a možná mu nebude ani věřit. Už se chystal matce říct, že to vše byl jen holý Syndyin výmysl, a že on s Klárou nikdy nic neměl ani k ní nic necítí. Jenže pak se znovu podíval Kláře do očí a uviděl v nich ten obrovský cit, který k němu cítí a pochopil jak moc i on miluje jí.

„I love Klára!“ řekl tak tiše, že to nebylo téměř slyšet, ale bohužel Sofie nepřeslechla ani jediné písmeno z toho, co řekl. Chvíli jen tak stála jako opařená a nejspíše o všem uvažovala – Můj jediný syn se zamiluje a ještě vyspí s nějakou holkou, která přijela Bůh ví odkud. Co mám teď udělat. Dostala jsem jí na starost. Co když je těhotná? Mám jí poslat domů, ale jak bych to vysvětlila rodičům a těm lidem ze školy…

Během tak krátké chvíle jí stihlo hlavou proletět tolik otázek jako by tam snad stála celou věčnost. Nakonec se, ale zhluboka nadechla a pronesla něco co všechny, kteří tam stály silně překvapilo. Řekla totiž, že je už pozdě něco s tím udělat. Že hned teď půjde koupit těhotenský test, aby zjistila zda Klára není těhotná a pokud ne bude všechno v pořádku, i když David bude muset i tak odjet hned zítra zpět do školy a pokud možno sem tu dobu, kdy tu Klára zůstane nebude jezdit na noc, ale jen na otočku. A pokud bude test pozitivní… „So we will see what We will do…“

Hned pak se skutečně sebrala, vzala si kabelku a odešla do obchodu pro test. Klára s Davidem tam zůstali jen tak stát a sledovali Syndy, která se nemohla dostat z údivu. Když se vzpamatovala a zpozorovala jak se na ní oba dívají, tak se jenom pousmála a řekla, že stejně vyhrála, protože oni nebudou spolu a to je přece to o co jí celou dobu šlo! „I am winner!“ dodala ještě jednou, otočila se na podpatku a odkráčela si to nahoru do svého pokoje.

Teď už tu byla skutečně jen Klára s Davidem a prožívali možná poslední chvíli, kdy byli spolu. David zvedl oči z podlahy a pohlédl Kláře do očí: „I am sorry, Klára, but I couldn’t lie…“ Kláře tekly slzy po tvářích, ale i přes to zvedla ruku a položila prsty na Davidovy rty „Mum… I am happy, that you said true. I love you too…“ David políbil její prsty a pak ruku jemně vzal do své. Oba se na sebe dívali a jejich oči se v sobě navzájem vysloveně topily. Pak se stalo to, co se muselo stát a oba se políbili. Byl to polibek tak nabitý láskou a strachem, že by to žádný měřič nedokázal zaznamenat.

Stáli tam v obětí ještě možná čtvrt hodiny, dokud nezaslechly klíč chrastící v zámku dveří, a tak se raději oba rozeběhli do svých pokojů.

Stihli za sebou akorát zavřít dveře, když se ty domovní otevřely. Stála v nich Sofie v ruce s testem, který i když nemohl nic dokázat znamenal mnoho. Sofie za sebou zavřela a hned běžela do Klářina pokoje. Prudce otevřela dveře a řekla Kláře, aby se připravila, že je čas zjistit pravdu.

 


IsabelTorr
02. 08. 2004
Dát tip
Ahojky, to ti můžu říct hned - je to moje úmělecký jméno, který jsem si vymyslela už jako malá a jednou až budu slavná tak se tak nechám přejmenovat, ale jak mě to napadlo to dost dobře nevím. Proč? Ale jsem strááášně ráda, že se vám můj román líbí!

Renthal
01. 08. 2004
Dát tip
Týýý jo, to je napínavý! Moc se mi to líbí. POKRAČOVAT!!! Můžu se zeptat proč zrovna Isabel Torr? Třeba mi to něco osvětlí. Měj se, Renthálek. tip!

chicoria
01. 08. 2004
Dát tip
jo jo, pokračování pokud možni co nejdřív, už jsem se nemohla dočkat a třesu se na další*

fungus2
01. 08. 2004
Dát tip
Opět výborné. TIP

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru