Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Otázka

22. 09. 2000
0
0
1336
Autor
Sage

Dají se básně psát na počítači?
Sarken
10. 10. 2000
Dát tip
tak ber :-)) není zač

Sage
04. 10. 2000
Dát tip
Beru! Dekuju Sarken.

Sage
28. 09. 2000
Dát tip
No to máš samozřejmě pravdu, sice si nepřipadam jako nějaká konzerva, ale v tomhle tomu asi tak bude... Pro mě je počítač jenom informační a komunikační médium a k psaní musim kontakt na úplně jiný úrovni, takže je pro mě dost v řiti. Ale samozřejmě - každému podle jeho gusta.

Sarken
28. 09. 2000
Dát tip
já teda na počítači psát nedokážu tužka a papír...to je něco jinýho, ta báseň je mi bližší, když ji vyrývám do bělosti navíc mne většina věcí napadá mimo domov, takže i kdybych chtěla, k počítači se nedostanu je nádherné sedět na skále, pod nohama svět a psát...ale já jsem sentimentální romantik, takže to neber za bernou minci

Sage
27. 09. 2000
Dát tip
Podle mého názoru: Člověk si němůže utvořit tak intimní vztah s krabicí čudlíků s kablíkem k jiný krabici, jako k papíru, kde se může vyjadřovat i (do jistý míry) graficky. Pro mě je počítač stále ještě neosobní pocitatko, které může maximálně pomoci k něčemu, ale rozhodně nemůže podpořit tvůrčí aktivitu, zato ji může kvalitně omezit (graficky i jinak). Je příliš neosobní (pro Sagee), než abych na něm mohl tvořit. P.S.: Co řikáte na MMF apod.?

Merle
27. 09. 2000
Dát tip
Sage: no nepotřebuju mít hezkej vztah k tužce nebo k papíru, abych mohl zapisovat to co se mi líhne v hlavě... grafický zobrazení pro mě nic moc neznamená (pokud jde o slova) ale hodně pro mě znamená možnost kopírovat, přesouvat a opravovat. Kromě toho papír mi nepřijde víc osobní, ale spíš tradiční a se psaním asociačně spjatej (tudíž je to spíš konzervativizmus). Ale na tom celkem nezáleží, při psaní jsou subjektivní pocity důležitejší, než objektivní. Takže ať každej píše, jak mu vyhovuje.

Merle
25. 09. 2000
Dát tip
jde o to, čemu říkáš básně... ty moje určitě a dokonce snadněji

Hackman
23. 09. 2000
Dát tip
A co takhle do počítače na počítači.

zirafka
22. 09. 2000
Dát tip
Proč ne?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru