Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

NOVÝ ŽIVOT - 7.ČÁST

11. 08. 2004
3
0
900
Autor
IsabelTorr

Další díl se objeví 17. srna, tak buďte připraveni.

Nebylo to zrovna nic příjemného, a tak byla Klára ráda, že to má za sebou. Vyšla z koupelny a přitom vrazila do Syndy, která zde pořád stála. Ta na ní hned rozčíleně vybafla, kde má ten test. Klára jí odpověděla, že ho nechala v koupelně, a že výsledek bude asi za dvě hodiny. Syndy si to tedy hned šla o koupelny zkontrolovat a nechala tam Kláru stát samotnou.

Ta nevěděla, co by teď měla udělat. Natolik nepříjemnou situaci ještě nezažila. Nemůže se přece chovat jako by se nic nestalo a jít se třeba učit nebo normálně sejít dolů do kuchyně, kde určitě sedí rozčílená Sofie a možná i Mark, kterému už jistě všechno osvětlila.

Tenhle dům byl pro ní prostě moc malý a musela odsud pryč. Jenže kam? Nikoho tu nezná a toulat se jen tak po ulicích to taky není zrovna to, co by si teď přála. Najednou si, ale uvědomila, že Lucy přece bydlí kousek odsud. Půjde za ní a tam přečká ty hrozivé dvě hodiny. Rychle vzala papír a tužku. „I am in Lucy. I will come at 2 hours.“ Napsala na papírek a pak ho položila na svůj psací stůl.

Rychle sešla ze schodů a zjistila, že v kuchyni naštěstí nikdo není, a tak se mohla potichu proplížit ke dveřím a pak už stála před domem.

Teď jí zbývalo jenom dojít k Lucy a doufat, že bude doma, a taky že jí nebude vadit, když se k ní takhle nahrne. Ale teď už tam musela jít, a tak se vydala směrem k Lucyinu domu.

Když přišla před dům nikde nikoho neviděla, a tak šla ke dveřím a zazvonila. Za chvíli se ke dveřím přiřítila Lucy, která s úsměvem otevřela. Vypadala trochu jinak než ve škole – staré špinavé tričko a roztrhané tepláky, ale její úsměv nechyběl a hned Kláru bez ptaní pozvala dál. Ta se posadila na pohovku v pokoji, do kterého jí Lucy zavedla a začala se omlouvat, že jí ruší, ale že si potřebovala s někým promluvit a ona byla jediná, kdo jí napadl. „But if you want, so I will go away.“ Dodala a upřímně doufala, že Lucy chtít nebude. Ta jí nezklamala a jenom se usmála. „Why?“ zeptala se a pak jí ujistila, že je moc ráda, že přišla, protože je stejně doma sama, a tak si můžou alespoň popovídat.

Lucy nabídla Kláře kolu a obě šly do kuchyně, kde vzala Lucy nejen pití, ale i nějaký keksy. Pak zavedla Kláru do svého pokoje, který byl plný plakátů různých herců a zpěváků a taky v něm byla obrovská hora plyšáků. Posadili se na postel a Lucy hned začala vyprávět, že rodiče odjeli nakupovat a Niki s Marcelou jeli někam kempovat nebo něco takového, takže je tu sama a je strašně ráda, že přišla. Pak si ale všimla, že jí Klára neposlouchá a podívala se jí přímo do očí, ze kterých se znovu začaly linout slzy. „What's up?“ zeptala se vystrašeně a jak se Klárka nadechla, aby mohla odpovědět pláč začal být ještě silnější.

Roztřeseným hlasem se pokusila Lucy vypovědět všechno, co se jí stalo od příjezdu sem. Vyprávěla jí o Syndyiných pohledech, které jí od začátku naháněly strach, o tom jak se stupňovaly. A pak taky o tom příjemnějším o Davidovi – o tom jak si vyměňovaly pohledy při večeři, jak si povídali až do noci a nakonec o jejich polibku, který Syndy přerušila. Dostala se až k té obrovské scéně, kterou udělala Sofie a o ponížení, kterému jí vystavila Syndy při tom hloupém těhotenském testu, který  byl zcela zbytečný, protože ona přece s Davidem nic neměla. Jen se políbili. Copak je tak špatné? Copak je natolik špatné někoho milovat a chtít být milován. Vždyť ona o takové lásce snila celý život, a když sem odjížděla doufala, že jí tu najde. A když se to stalo, tak proč to není takové jaký si to představovala?

Své vyprávění ukončila touhle otázkou a Lucy se na ni jen se soucitem podívala. „I donť know…“ pokoušela se jí utěšit a zmírnit její pláč. Jenže dobře věděla, že jí nemůže pomoct – ona nemá sílu měnit svět.

Ale i přesto byla Klára moc ráda, že je tu Lucy s ní, a že mohla někomu svůj smutný příběh povyprávět. Sice to nic nevyřešilo a nic se nezměnilo, ale rozhodně jí to pomohlo už se necítila tak sama.


Dandelion
13. 08. 2004
Dát tip
Je to první část, kterou čtu, takže se nemůžu vyjádřit k ději. Zarazila mě špatná angličtina- I´m in Lucy (Jsem v Lucce- to mě opravdu dostalo:o) Několik pravopisných chyb ale stylisticky je to myslím docela fajn, probleskne občas nespisovné slovo, jinak myslím docela dobré

fungus2
11. 08. 2004
Dát tip
Líbilo. TIP

Renthal
11. 08. 2004
Dát tip
Opět perfektní!!! tip.

chicoria
11. 08. 2004
Dát tip
no dala sis na čas, jsem napnutá, jak to bude dál, takže véliký tipík a měla bych prosbu, zda by ty části nemohly být krapítek delší, ale kdyby ne, nevadí. Moc dobře chápu, jak je to těžké napsat takový román, držím palce.-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru