Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

NOVÝ ŽIVOT - 8.ČÁST

17. 08. 2004
1
0
1200
Autor
IsabelTorr

Další díl se objeví co nejdříve - musíte chvíli počkat...

Klára si to ani neuvědomila a už byla u Lucy přes hodinu. Raději se s ní tedy rozloučila a pomalu se vydala k domo… - zase se mi málem připletlo to slovo, které je tak vzdálené od pravdy. Dům, ke kterému Klárka jde totiž rozhodně není jejím domovem a já bych ho tak neměla nazývat, takže se pomalu blížila k domu, ve kterém se už za chvíli celá rodina shromáždí u jednoho těhotenského testu…

Když došla k domu najednou si uvědomila, že tam ani nemusí jít. Věděla, že hned jak otevře dveře vyvalí se na ní spousta výčitek a nadávek. Mohla běžet k nejbližší budce a zavolat domů, jenže jak by jim to vysvětlila? Copak jim může jen tak říct, že tu ještě není ani týden a už stihla tolik problému, že jí před chvílí dělali těhotenský test… To přece nejde! Tatínek by z toho jistě dostal infarkt a matka by to nejspíše taky nepřežila. Nemohla udělat nic jiného než uchopit kliku, vejít dovnitř a doufat, že se nestane ještě něco horšího než doposud.

Ale hned jak otevřela dveře, bylo jí jasné, že se její naděje nevyplní. Sofie se na ní totiž čekala u dveří a hned jak vešla dovnitř uhodila na ní, kde byla. Klára jí vysvětlila, že jí nechala vzkaz, ale to Sofii nezajímalo – Jak mohla odejít, když tu jde o tak závažnou věc. Každou minutu se přece dozví tu důležitou věc a ona si klidně jen tak odejde…

Klárka si vyslechla všechny její výčitka a byla odhodlaná nijak nereagovat, ale nakonec nevydržela: „I know result!“ řekla docela hlasitě, protože už nemohla poslouchat jak Sofie pořád mluví o pozitivní výsledku. Ta se na Klárku podívala a rozčíleně se zeptala: „Realy? How?“ Klára se na ní jen ubrečeně podívala zakřičela jí přímo do obličeje, že test nemůže být pozitivní, protože je ještě panna.

Pak vyběhla po schodech do svého pokoje a tam hned popadla fotku své rodiny, kterou si přiložila k srdci.

Sofie zůstala v kuchyni stát jako opařená a otočila se na Syndy, která po celou dobu seděla u stolu a poslouchala. „Did you say me true?“ zeptala se tichým hlasem a vyčkávala Syndyinu reakci. Ta se na matku podívala s dotčeným výrazem a ujistila jí, že řekla pravdu. Matka se jí ještě omluvila za nedůvěru a pak zjistila, že už je čas, aby zkontrolovali výsledek testu.

Když vešly se Syndy do Klářina pokoje našly jí tu jak pořád stojí a drží fotku rodiny. Nevšímali si jí a hned šly do koupelny, kde na toaletním stolku trůnil těhotenský test. Syndy ho hned popadla a zjistila, že má modrou barvu. Sofie znovu přečetla návod na krabičce a zjistla, že modrá znamená negativní. „Than god!“ řekla si pro sebe a vrátila se za Klárou. Ta se jí jen přes slzy zeptala: „I have had true?“ Sofie znovu nasadila rozčílený pohled: „Yes, but it is of no account.“ Pak jí ujistila, že David bude muset i tak hned zítra ráno odjet a přijede nejdříve za měsíc a to jen na krátkou dobu. Navíc dala Kláře dobře najevo, že už nebude mít takovou volnost jako dřív a Syndy jí bude mnohem více hlídat, aby nemohla zařídit nějakou další ostudu.

Když usoudila, že výhružky stačily odešla a nechala tak Kláru jen se Syndy. Ta taky zamířila ke dveřím, ale cestou se ještě zastavila u Kláry, dala jí do ruky modrý proužek a tiše pošeptala: „I will look after you…“ pak i ona odešla a Klára zůstala sama jen s testem v ruce a obrovským strachem z toho, co bude zítra.


petr(angel)
17. 08. 2004
Dát tip
Jsem tu novy, takze nevim, o backgroundu pribehu, tedy nebudu komentovat dej, ale jenom formu: pozor na drobne chybicky: chybicky v češtině ( "(si) stihla (nadělat) tolik problemů", "Sofie -se- na ní(ni) totiž čekala" "pozitivni(m) výsledku" atd. atp.) a k te angline: really? Did you tell me the truth? Thank God(Lord). Was I right? (mozna spise I will be looking after you! pokud je to mysleno jako za na ni dohledne (v dobrem) nebo I will be watching you (pokud je to vyhružka) zkus to predelat at si nedelas ostudu Jinak je to fajn. Vyvazene mnozství deje a přímě řeči (i když ta by v nekterych pripadech potřebovala uvozovat trosku jinym stylem). Az to budes mit predelane, tak mi posli avizo a kdyztak vytknu neco k forme (pokud o to budes stat), ahoj, Petr

chicoria
17. 08. 2004
Dát tip
chudák holka, ta si tam ještě užije, myslela jsem, že praštění jsou jen Američani:-)) tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru