Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Život = voda

04. 08. 2004
3
0
999
Autor
Theress

Každý mě asi pochopí jinak..nebo nepochopí...ale to už je život:)

 

Plavu v životě tak jako ve vodě – obojí klade odpor. Vyvíjím konstantní úsilí abych se udržela na hladině, přesto se však někdy potopím, ale rychle se zas dostávám nad hladinu. Pak ale....pak uvidím záchranný kruh..ještě nenafouknutý..Za vidinou méně namáhavé cesty se zastavuji. Nejdříve mě brzdí, neboť ho musím naplnit vzduchem z mých plic, pak mě ale drží nad vodou a cesta je o poznání lehčí. Záchranný kruh, malý ostrůvek v nekonečném moři života. V kruhu se ale objeví malá prasklina, kterou začíná unikat vzduch..prasklin je víc a víc..stále častěji se musím zastavit a znovu a znovu dofukovat kruh. Chvíli se topím, pak zas bez námahy pokračuji dál..ale ve stálém strachu z potopení, z dalších prasklin, už kruhu nevěřím. Zachraňuje kruh mě, nebo já kruh? A pak mi dojde – nebylo by mi líp bez něj?


komedie
13. 08. 2004
Dát tip
já...jsem hodně vodová....voda je kouzelné téma,které miluji....nezlob se na mně,ale myslím si,že voda si takovéhle dílko nezasloužila...

Kimísek
08. 08. 2004
Dát tip
moc pěkné...to přirovnání a úvaha ... ani mi to nepřijde jako blbůstka......... tip*

Arienalia
04. 08. 2004
Dát tip
"Blboidní" úvaha :-) Vzhledem k tomu, že v poslední době tíhnu k záchranným kruhům a oranžovým trenkám nějak výrazně... (ne neptej se proč!!! :-D ), tak mě i tahle blbůstka vrátila tam, kam už nemůžu... *fňuk* Pohladila i krásnou realitou!! Rozhodně T*I*P ;-))

Arienalia
04. 08. 2004
Dát tip
I když ve zpracování se mohlo, pravda, vyřádit trošku víc... no ju, už mlčím ;-) Hezký večer

bohus
04. 08. 2004
Dát tip
nie je to až taká blboidná úvaha, lenže v túto hodinu sa mi nechce premýšľať o živote a kruhoch a topení a celkove.................... možno inokedy - ale zaujalo; chce sa mi povedať:"Pokračuj." len sa obávam o tvoj život, nechcem, aby si spáchala samovraždu.........

Kytiii
04. 08. 2004
Dát tip
chápu to po svém... chvílemi se mi zdá, že i já bych se svého propíchaného kruhu měla zbavit... takže tip...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru