Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sex versus Láska

10. 08. 2004
7
0
2321
Autor
Desiré

V rádiu hráli písničku od Jarka Nohavici a mé tělo se chvělo ledovým neuspokojením. Nasliněným prstem jsem na zrosené okno malovala oheň. Byl ohromný jako vatra a měl mě zahřát, ale místo toho roztál jako sněhulák u krbu a svou průhledností mi odkryl obyčejný svět okolo domu. Děsil mě svým stereotypem a já se snad po sté ptala: „Existuje láska?“

    Za mými zády někdo hlasitě zachrápal a pokusil se převalit na bok. Ve spánku však neodhadnul šířku postele a za překvapeného výkřiku se ocitnul ve vzduchu. Na zem dopadnul s tupým úderem. Rozespale se vztyčil na kolenou a zamžoural kolem sebe malýma očima. Jakmile jeho pohled padl na moji postavu schoulenou v rohu místnosti, přes tvář mu přeběhl vilný úsměv a ve mně zatrnulo. Pokusila jsem tvářit spokojeně, ale znuděnost, která se nadobro usídlila v mém těle, se přesto popřít nedala.

    Poslal ke mně jednu ze svých svůdných grimas, které mně vždy připadaly tolik směšné, a zavrněl tiše jako jelen v říji: „Pojď ke mně, kočičko. Dostal jsem chuť na hustej sexík!“

    Jeho slovník se mě už nijak nedotknul, mé nitro zůstalo chladné. Dívala jsem se na něj jako na cizího člověka a chvíli jsem přemýšlela, co tu vlastně dělám. Proč nechávám prznit svoji nevinnost touhle troskou? Přesto jsem zatlačila slzu lítosti a pomalu jsem vstala. Blížila jsem se k němu neúprosnou rychlostí a každý pohled na jeho nahé vzrušené tělo ve mně budilo opovržení větších a větších rozměrů. Proč neutéct? Vůle by to však nezvládla. Zastavila jsem se těsně před ním a chtěla jsem na tváři vyloudit úsměv. Ztuhlé svaly to však nedovolily. Poprvé jsem neměla sílu předstírat štěstí. Těžký balvan zhnusení nad sama sebou mi klesnul na duši.

    Nadechla jsem se a snažila spolknout napětí, které mi zapříčilo hrdlo. On mi však k tomu nedal prostor. Než jsem stačila uvolněně vydechnout, vrhnul se na mě tak nečekaně, až jsem musela potlačit výkřik zděšení. Přesto jsem se nebránila. Nechala jsem jeho ruce, aby ze mě opět strhly noční košilku a aby se hrubými dotyky popásly na mém těle. Nenáviděla jsem výraz v jeho tváři, který vyjadřoval uspokojení. Jen jsem tam stála a dívala se kamsi za jeho záda. Ještě byl čas všechno zastavit. … Ale nemohla jsem. Raději jsem zavřela oči před realitou.

    Skoro až surově mě přirazil ke zdi a již bez jakékoliv předehry či políbení mi vrazil mezi nohy svoji mužskou chloubu. Jen jsem prudce nabrala dech, ale nijak víc neprotestovala. Nebyl přece důvod. Nepřinášelo mi to sice potěšení, ale ani bolest. Automaticky jsem se poddávala jeho tempu a sama mu vycházela vstříc. Avšak kdybych v tu chvíli přežvykovala stéblo slámy, pocit uvnitř mého těla by se nezměnil. Jeho dech se zrychloval a tempo nabíralo na prudkosti. Nenáviděla jsem tento akt, kterému se ani nedalo říkat milování, a přesto jsem na konci paradoxně ucítila vzrušení, které stoupalo a rozšiřovalo se do celého těla. Napnula jsem se a slastně dosáhla orgasmu. Ale ani teď jsem oči neotevřela. Nesnesla bych ten pohled, že on byl součástí mého kdysi čistého těla.

    Vyklouznul ze mě lehce, jako když vylézáte z vody, poprvé mě políbil na ústa a se samolibým úsměvem řekl: „Skvělá jízda, kočičko.“ A konečně mě pustil ze svého sevření.

    Mlčky jsem kývla, protože viditelně čekal na nějakou odezvu, a nepatrným posunkem hlavy jsem mu dala najevo, že mi rozhodně nebude vadit, když se znovu natáhne na postel a trochu se prospí. A snad to považoval za důkaz mé něžnosti k němu!

    S nepřítomným výrazem v očích, jako když ho tam vytesá sochař, jsem se schoulila u země do klubíčka. Ještě stále ve mně přebýval pocit naplnění a jakéhosi povrchního uspokojení. Přesto mi po tváři začaly stékat hořké slzy. Co je to vlastně láska?


Brosqička
12. 02. 2005
Dát tip
Myslím, že dobře víš, o čem píšeš. Myslím, že Ti docela rozumím, tedy těm pocitům, co ta hrdinka cítí. Ale proč s tím sakra něco nedělá??? Copak sex je jen sexem? Nestojí to za to, to chvilkové vzrušení oproti mrhání času s člověkem, který Ti neumí dát lásku. Láska, láska, pořád se omílá... ale co je vůbec láska? pravda je vždycky stejná a to taková, že sex bez lásky nevede k duševnímu rozvoji. Ale láska, ze které pak přirozeně vyplyne sex, Ti může ukázat opravdovou krásu života... Povídka je hezky napsaná, ale nějak nechápu, proč byla napsaná, jaký byl její smysl..

StvN
16. 08. 2004
Dát tip
Nevím, jestli je to tvým literárním nadáním, nebo životní zkušeností, ale z povídky je vidět, že píšeš o něčem, o čem sama nic nevíš. Nepůsobí na mě důvěryhodně. Holky nade mnou s tebou souhlasí, ale mě připadá, že ty sama se sebou nesouhlasíš. Jinak souhlas s Růženkou.

Marty73
15. 08. 2004
Dát tip
Tip

Marty73
15. 08. 2004
Dát tip
Ještě k tomu "za odvahu se otevřít", to musí všichni automaticky psát o sobě?

Kytiii
12. 08. 2004
Dát tip
nemůžu než souhlasit s předchozími, zvlášť s Matyldou... kdo nezakusil - nepochopí... ale je jen jedna cesta ven... a myslím, že i hrdinka moc dobře ví, jaká to je... jen si to nechce ještě přiznat... tip (za odvahu se otevřít)

a2a2a
11. 08. 2004
Dát tip
Martinko, zřejmě víš, o čem píšeš a to ti určitě působí více radosti než jakákoliv chvála a ještě více, než jakákoliv špatná kritika. A v tuto chvíli je důležitější, že o tom píšeš, než jak o tom píšeš. Děkuju

Beatnic
11. 08. 2004
Dát tip
četlo se mi dobře.upoutalo to mou pozornost a nepustilo, dokud sem to nepřečetl dokonce. Téma sice ano možná trochu opakované, ale tvoje forma se mi líbí.

chicoria
11. 08. 2004
Dát tip
*

Crystal
11. 08. 2004
Dát tip
líbí, dobře se to čte

Matylda
11. 08. 2004
Dát tip
Téma se samozřejmě opakuje, musí se opakovat, protože i my všichni opakovaně souložíme nebo se milujeme. Ale chceme to dělat znovu a znovu, zrovna tak, jak o tom touží někdo psát a jiný zase číst. Záleží jen na formě. Povídka se mi líbila. Moc. je z ní cítit prožitek, který snáze pochopí ten, kdo něco podobného někdy zažil.

Richard
10. 08. 2004
Dát tip
promiň literárně kriticky jsem mimo, jen mi nejde do hlavy kde ses tam vzala a proč? Co je láska taky neumím, ale rozhodně jsem proti formulaci sex versus láska. To jsme někde v hokeji, a to mi dost zebe.

reona
10. 08. 2004
Dát tip
ua...obvykle povidky nectu...jenze tohle me zajimalo...nevim proc se to jmenuje tak jak se to jmenuje, protoze tady neni o lasce ani slovo...pokud nemas na mysli lasku ke svemu orgazmu...

pozorovatel
10. 08. 2004
Dát tip
Sex je dočasné uspokojení chtíče (ne už tolik touhy). Láska je víc. Vedle tělesních požitků je tu i duševní a psychické uspokojení. Zamilovaný nejen, že rád kopuluje s družkou, ale je spokojen i s její přítomností. Má definice lásky: Je to iluze přírody vedoucí nás k reprodukci. Víte, proč člověk má natolik vyvinutý mozek? Kvůli sexu! Aby zaujal svým chováním, svou chytrostí a povahou partnera. Pokud někdo jen souloží (bez lásky), pak pociťuje jakési prázdno, jakoby mu cosi chybělo... Dalo by se říci, že vše směřuje k sexu - k pokračování života, což je smyslem bytí všech živých tvorů. Povídka je celkem dobrá. Téma není originální, ale četlo se mi dobře.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru