Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Život je cesta, po které kráčíme vstříc smrti

27. 09. 2000
0
0
1426
Autor
tupoun

Život je cesta, po které kráčíme vstříc smrti. Ano, kráčíme, ač si to většina lidí ani neuvědomuje, vstříc smrti. Smrt ten otec života číhá na nás a čeká na pravý okamžik, až si nás bude moci vzít pod svá ochranná křídla. Smrt vlastně přichází hned na počátku našeho bytí. Myslím tím svůj a každého počátek života. Kdy je dokázáno, že buňky v těle vlastně již odumírají při příchodu na svět a pak už jen stále přibývají další a další, které jsou přikloněny na stranu smrti. Nejlépe je to vidět na starých lidech. Zmenšují se, jak jim kosti ochabují, zhoršuje se chůze a některé orgány, zrak a také se podstatně zhorší sluch. Po narození na tento svět už vlastně jenom putujeme. Putujeme vstříc tím naším životem. Zda je předurčen, nebo není, je nepodstatné. Protože i kdyby předurčeným byl, bude člověk, který tomu věří stejně dělat věci, co by dělal stejně tak, jako kdyby osudu nevěřil. Bude jednat instinktivně a třeba si bude myslet, že mu to bylo osudem předurčeno. Půjdeme vpřed a uvidíme každou minutu svého života před sebou, jak se od nás vzdaluje a my dospíváme, měníme se a vyspíváme, stárneme. A osudy lidí se prolínají, zažívají lásky, bolest, bídu, zklamání, touhu, radost. Myslíme si že už, po nějakém výraznějším zážitku, či prožitku, to třeba nikdy horší, nebo naopak lepší být nemůže. Ale život má vždy reservu v tom aby mohl být lepším, nebo horším, než ten prožitek minulý, který dle našeho mínění je vrcholem. A pak se divíme- Někdo je ještě radostnější, veselejší, smutnější, naštvaný víc, než jsme si mohli kdy představit. Známe spousty lidí, kteří mají třeba problémy větší nežli my. Ale i když litujeme a jsme z nějaké jejich události smutní, nikdy nemůžeme pocítit to co ti lidé. I když si myslíme že tento náš pocit je určitě tím pocitem co ty lidé mají. Až jednou budeme ve stejné, nebo ještě horší či lepší kůži. Pak pochopíme. A teprve potom můžeme sdílet stejnou radost, nebo smutek. Ale stejně to nebude zcela stejný pocit……… A proto kráčejme tím našim životem a radujme se pokud máme proč. A pokud proč nemáme, zkusme zamyslet se nad tím, zda ten problém co řešíme je opravdu hoden toho trápení, které v ten okamžik prožíváme. Ale myslím tím zamyslet se.
tupoun
15. 12. 2000
Dát tip
To, že píšu o takových věcech neznamemá, že takovým, ať ti to připadá směšné jak chceš, jsem. Píšu o věcech které mě baví, či o věcech o kterých jsem někdy s někým mluvil, nebo filozofoval. Spousta věcí stoho co jsem napsal, není ani přesně z mého života. A pokud narážíš i na mé básně. Tak věz, že to nikdy není zase tak horké jako to popisuji. Ve svých dílech neukazuji jen své pocity, ale i pocity jiných lidí, kteří podobnou situaci prožívají a s kterými jsem měl tu čest se setkat. A nebuj ještě jsem neumřel. Ještě tu nějaký ten čas budu a budu psát a psát ať se ti to zdá, nebo ne. A kdybys mě znal osobně nikdy bys tohle neřek. I když za svými úvahami si stojím

Dantte
11. 12. 2000
Dát tip
Kolik je ti tupounku? Dvacet? Trochu mi to připomíná "vzpomínky na budoucnost",ale úplně naruby.Jsi zjevně plný energie (s masem nebo bez..)stojíš na startu závodu,jež životem se zove a přitom už vítězoslavně probíháš pomyslným cílem. Nabádáš k žití dokud to jde, ale sám už jsi uvnitř umřel... Jen těch pár zbylých odumírajících buněk na tvém povrchu o tom ještě neví...no tak se nestyď! Napiš jim to, ať už se dál na tom světě netrápí. Ale jinak vše co ti tu píši považuj za vtip, smutný vtip.

Miroslawek
05. 10. 2000
Dát tip
Nepovídej.

tupoun
30. 09. 2000
Dát tip
Chtěl jsem tím říct, že těžko můžeme cítit to co ten druhý, když jsme nezažili stejnou situaci. I když si myslíme kolikrát že ano

Mámalibor
27. 09. 2000
Dát tip
bla, bla, bla jes zdravě ,žij zdravě a měj sportovního ducha a co takhle strava obsahující hormony a velkou chutˇ na ženy ....!

Mámalibor
27. 09. 2000
Dát tip
bla, bla, bla jes zdravě ,žij zdravě a měj sportovního ducha a co takhle strava obsahující hormony a velkou chutˇ na ženy ....!

tupoun
27. 09. 2000
Dát tip
Nepochopil jsi to. A mimo jiné jsem úpně normální, takže chuť na ženy samozdřejmě mám. Jo a hormony navíc nepotřebuju. No a myslím že zdravě taky zrovna nežiju i když teda téměř nejim maso.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru