Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ničivý kámen

01. 10. 2000
0
0
1054
Autor
tupoun

Déšť padá na město, na město zkažené Tvé modré oči jsou jak kusy kamene Tak šedé a tak studené. Kapka deště padá nebem Padá přes mraky a míří na zem. Proplouvá vzduchem a k zemi letí Tam v duši klidu rozstříklá na polštáři. A tvé tělo tvrdé a studené Ji rozštěpí na kusy kamene. Pak možná pochopíš Co kapka chtěla říct. Co duši tvou kamennou Chtěla zas otevřít. A světu a životu vstříc jít. Abys ty pochopila Že duše tvá kamenná Může se proměnit v teplo a znenáhla Tvůj život stane se štěstím. A kámen jen pouhým klestím Co ustoupil před tvým štěstím.
Miroslawek
05. 10. 2000
Dát tip
viz. Miracleion, líbí

Miracleion
04. 10. 2000
Dát tip
Líbí se mi ta symbolika, jen by to ještě chtělo učesat. Začátek je velmi slibný, ale konec to trochu hatí tím zdvojeným štěstím. Velmi se mi ale líbí obrat "A kámen jen pouhým klestím" - napadá mne, že kdyby se poslední řádek vypustil, mohla by to být prima pointa a ta rušivá duplicita by se tím taky vyřešila.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru